Breekt 'Star Trek: Discovery' het canon?

Breekt 'Star Trek: Discovery' het canon?

Toch niet alweer he?

Jim Pedd, 9 april 2019 om 08:00

De meest recente aflevering van Star Trek: Discovery, Through the Valley of Shadows getiteld, bracht de bemanning van het ruimteschip naar Klingon-planeet Boreth. Die is heilig voor de Klingons en was eerder te zien in de serie Star Trek: The Next Generation. Klopt de weergave van de planeet wel?
In Discovery leren we dat Boreth tijdskristallen produceert. De Klingons kwamen erachter dat ze die konden gebruiken om door de tijd te reizen, maar met grote gevolgen. En dus stopten ze ermee en wijdden de lokale monniken zich aan het beschermen van de planeet en de tijdskristallen.

Canon gebroken?
De vraag is of dit wel klopt met het canon. In The Next Generation bezocht Lt. Worf namelijk de planeet. Daar onthulden de monniken dat Kahless, de centrale figuur uit de Klingon-mythologie, teruggekeerd was. Later kwam Worf erachter dat het om een kloon ging.

Maar waarom noemde niemand de tijdskristallen in TNG? “Worf zou daar geen toegang toe gekregen hebben,” aldus de schrijvers van de aflevering. “Hij was namelijk niet om die reden op de planeet.”

Bron: Syfy

Lees meer over: Star Trek Discovery, The Next Generation

Populair nieuws