Nieuwkomer Emma Corrin is prinses Diana in 'The Crown' S4

Nieuwkomer is Diana in 'The Crown' S4

Het derde en vierde seizoen van de bejubelde serie worden achter elkaar gefilmd.

Zilko Tarici, 10-04-2019 17:23

Nieuwkomer Emma Corrin is volgens Variety ingehuurd om de rol te spelen van Lady Diana Spencer, de wijlen prinses van Wales, in de gevierde Netflix-dramaserie The Crown.
De bedoeling is dat het personage van Diana voor het eerst te zien zal zijn in het vierde seizoen, dat volgend jaar verschijnt, in plaats van het derde seizoen, zoals eerder de bedoeling was. Corrin zal overigens eerst nog te zien zijn in de Batman-prequelserie Pennyworth.

Recente Oscarwinnaar Olivia Colman neemt ondertussen de rol van koningin Elizabeth II over van Claire Foy. Andere rollen in de nieuwe seizoenen zijn weggelegd voor acteurs als Tobias Menzies, Helena Bonham Carter, Jason Watkins, Josh O'Connor, Emerald Fennell en Marion Bailey. Gillian Anderson werd onlangs nog gecast als Margaret Thatcher in de serie.

Een verhaal van zes seizoenen
In The Crown zien we de romances en politieke strubbelingen waarmee koningin Elizabeth II te maken krijgt in de tweede helft van de 20e eeuw. Producent Peter Morgan heeft altijd laten weten dat het de bedoeling is om in totaal zestig afleveringen, verspreid over zes seizoenen, op te nemen en daarin de heerschappij van Elizabeth II - de langst zittende Britse monarch - te tonen. Het derde en vierde seizoen worden overigens achter elkaar gefilmd. Het derde seizoen pikt de draad op in 1964 als Prince Edward geboren wordt en eindigt in 1976 met Harold Wilson als premier. In het vierde seizoen wordt de eerder genoemde Thatcher geïntroduceerd.
Bron: Variety

Lees meer over: The Crown, Diana, Emma Corrin, Olivia Colman, Claire Foy

Populair nieuws