Achtste seizoen 'Hawaii Five-0' kent veel nieuwe helden [Dvd]

Drie namen nemen afscheid; nieuwe doen hun intreden.

Bram de Groot, 21 april 2019 17:13

Bedenker: Leonard Freeman | Cast: Alex O'Loughlin (Steven J. "Steve" McGarrett), Scott Caan (Daniel "Danny / Danno" Williams), Taryn Manning (Mary Ann McGarrett), Lauren German (Special Agent Lori Weston), e.a. | Uitzending serie: 2010 - heden | Tv-zenders: CBS
Na seizoen 7 van Hawaii Five-0 vertrokken er drie grote namen uit de rebootserie. Daniel Dae Kim (Chin Ho Kelly), Grace Park (Kona "Kono" Noshimuri) en Masi Oka (Dr. Max Bergman) keerden niet terug. Veel impact had het niet op de successerie van CBS, aangezien het gemiddelde kijkcijfer nog altijd ruim boven de 10 miljoen ligt. Ook de gastrollen van Randy Couture en Joey Lawrence zullen een impuls hebben gegeven.

Onlangs verscheen via Universal Pictures het achtste seizoen op Dvd. Hieronder eerst de start van seizoen 8, gevolgd door de synopsis.


In seizoen 8 kunnen het verleden, heden en toekomst van de Five-O’s elk moment botsen wanneer er een Hawaiiaanse misdaadgolf opkomt. McGarrett, die de missies leidt, versterkt het eliteteam van de HPD met nieuwe rekruten Tani en Junior tijdens de jacht op een serie-brandstichter en een duivelse hacker. Wanneer het eiland wordt bestuurd door verschillende moordpartijen, zet Adam een speciaal team op. De blootstelling van een massavernietigingswapen en de kogel van een sluipschutter dreigen Danny voorgoed neer te halen. Terwijl Grover alsmaar met zichzelf worstelt, werkt Jerry samen met een bekend gezicht om een terrorist te weerhouden van het maken van een bom.Uitgave: Hawaii Five-O - Seizoen 8 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 25 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dobly Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Duits | EAN: 5053083164270 | Release: Maart 2019 | Met dank aan: Universal Pictures

De zes schijven van deze Dvd-uitgave van seizoen 8 van Hawaii Five-0 zitten vastgeklikt van de doorzichtige Dvd-keepcase. In de keepcase staan de Hawaïaanse (en Engelse) titels vermeld, inclusief Engelstalige synopsissen, en op welke schijven welke afleveringen en extra's zijn opgenomen. Weer een nette uitgave van Universal.

Beeld en geluid
De 25 afleveringen staan verspreid over de zes schijven, en op iedere schijf staan ook extra's. De beeldkwaliteit van deze Standard Definition-uitgave is niet meer dan gemiddeld. De kleuren doen het goed en de scherpte is redelijk, maar dit kan ook in 576i echt wel iets beter. Het beeld heeft ook wat last van blokkerigheid en zo af en toe heeft de serie meer iets wag van een uitgave uit de jaren 80. De geluidstrack is zoals altijd Dolby Digital 5.1 en de Nederlandse ondertiteling onderbreekt niet. Dit is weer een standaad Dvd-uitgave die niet boven het gemiddelde weet uit te stijgen.

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal is ruimschoots aanwezig. Naast de standaard Gag Reel en verwijderde scènes op de verschillende schijven, zijn er ook wat featurettes te bekijken. De hoogtepunten uit seizoen 8 zie je in 'Shorelines: Season 8', het regiedebuut van Alex O’Loughlin wordt toeglicht in 'Directing With Alex O’Loughlin' en in 'Meet the Rookies' zie je een blik op de nieuwe gezichten in seizoen 8: Meaghan Rath, Beulah Koale en de hond Eddie. Ook is er een leuke geanimeerde extra met 'Animated Cargument'.

Werk aan seizoen 9 alweer bijna afgerond!
Midden mei wordt het negende seizoen van Hawaii Five-0 afgerond, opnieuw met 25 afleveringen. De Dvd-uitgave verschijnt ongetwijfeld begin 2020. Overigens is er ook een cross-over aangekondigd tussen Magnum P.I. en Hawaii Five-0. Hieronder een blik op de eerste aflevering van seizoen 9:


Lees meer over: blu ray, dvd, review, cbs, Hawaii Five O, Leonard Freeman, Alex O Loughlin, Scott Caan, recensie

Informatie over de serie: Hawaii Five-0

Populair nieuws