Kijk uit met illegaal downloaden 'Game of Thrones'!

Illegale download 'Game of Thrones' risicovol

Aflevering één is al miljoenen keren illegaal binnengehaald.

Bram de Groot, 21 april 2019 om 15:08

Doordat HBO niet voor iedereen in Nederland toegankelijk is, wordt de Nederlandse fan mogelijk gedwongen om Game of Thrones illegaal te downloaden of te bekijken. Dit blijkt echter risico's met zich mee te brengen.
Uiteraard is het illegaal downloaden of kijken van dergelijke content niet toegestaan en daarmee overtreed je dus de wet. Maak je toch de keuze om de eerste, en volgende afleveringen, van Game of Thrones te downloaden, dan loop je de kans op een malware-infectie.

Veel illegale downloads
Er zijn al 6,7 miljoen illegale downloads van de HBO-serie geregistreerd en binnen 24 uur is de eerste aflevering al meer dan 55 miljoen keer illegaal bekeken. Dit blijkt uit een analyse van Kaspersky Lab. Het massaal downloaden van de serie (en ook andere populaire series) trekt cybercriminelen aan die graag een kijkje komen nemen in je computer, met alle gevolgen van dien.

Het advies is vooral te letten op de autoriteit van het digitale platform waarbij bestanden altijd voorzien moeten zijn van een .avi, .mkv of mp4 toevoeging. In ieder geval geen .exe-bestanden! Uiteraard is het slimmer om gewoon te wachten op een legale bron.

Bron: Forbes

Lees meer over: Game of Thrones, Kit Harington, Maisie Williams, Peter Dinklage, Nikolaj Coster Waldau, Emilia Clarke, Lena Headey

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws