Rechtszaak rond mogelijk plagiaat Netflix-hit 'Stranger Things'

Mogelijk is Stranger Things plagiaat

Klein (?) probleem voor Netflix?

Jim Pedd, 23 april 2019 om 08:00

Oeps. Mogelijk een duur grapje dit. De gebroeders Duffer, die verantwoordelijk zijn voor Stranger Things, moeten zich bij een rechter melden. Ze worden door Charlie Kessler beschuldigd van plagiaat. Waar de zaak eerst niet voor de rechter leek te komen, is dat nu toch gebeurd.
THR meldt dat een rechter in Los Angeles besloten heeft dat het bewijs genoeg is om in elk geval een zaak te beginnen. De gelijkenissen tussen het materiaal is daarin niet interessant, maar het materiaal dat Kessler aangeleverd heeft biedt wel voldoende basis om er een jury naar te laten kijken.

Idee gestolen?
Volgens Kessler hebben Matt en Ross Duffer het idee voor Stranger Things van hem gejat. Hij zou in 2012 een korte film Montauk gemaakt hebben en daar een serie van hebben willen maken. Dat leidde tot een pitch in 2014 bij de Duffers tijdens een feestje op het Tribeca Film Festival.

Kessler stelt ook dat de werktitel van de Netflix-hit The Montauk Project was en dat de Duffer-broers daarom ook mogelijk plagiaat gepleegd hebben. Uit e-mails blijkt in elk geval dat de broers al bezig waren met het project, nog voordat Kessler zijn idee presenteerde.

Het nieuwe seizoen van de serie is vanaf 4 juli te zien.

Bron: THR

Lees meer over: Netflix, Stranger Things, Matt Duffer, Ross Duffer

Populair nieuws