search

Ons nieuws van dinsdag 23 april 2019

Eerste beelden 'Game of Thrones' aflevering 3!
Series / Video/clip/featurette

Eerste beelden 'Game of Thrones' aflevering 3!

En een blik achter de schermen bij episode 2.

De productie van Game of Thrones seizoen 8 is enorm, met waanzinnige sets, veel acteurs en figuranten en een berg visuele effecten. Ondertussen zijn we twee afleveringen verder. Hieronder de Inside the Episode en Games Revealed voor aflevering 2 en de trailer voor aflevering 3. Ook een leuke muziekvideo. Let op: SPOILERS!

Ook de kijkcijfers zijn bekend. De eerste uitzending van de eerste aflevering van seizoen 8 werd bekeken door 11,76 miljoen kijkers. Niet een record. De laatste aflevering van seizoen 7 werd namelijk nog door 12,07 miljoen mensen bekeken. De nieuwste aflevering trok 10,29 miljoen kijkers. Waarschijnlijk speelt on-demand een belangrijke rol. Veel kijkers zijn steeds meer gewend series te kijken op een door hen gewenst moment.

Inside the Episode & Game Revealed: A Knight of the Seven Kingdoms
Als eerste de terugblik op de tweede aflevering. Dit was - net als aflevering één - vooral een ontmoeting tussen de verschillende bekende personages en de opbouw naar de komst van de White Walkers. Met veel onderlinge gesprekken en angst voor de confrontatie met de doden was de aflevering vooral een stilte voor de storm! Vanaf aflevering 3 (zie onder) barst het spel om de troon namelijk helemaal los! Hieronder de video's Inside the Episode en Game Revealed voor "A Knight of the Seven Kingdoms" van regisseur David Nutter.




Preview aflevering 3!
En dan de eerste beelden uit aflevering 3. In deze derde aflevering, geregisseerd door Miguel Sapochnik, arriveren de White Walkers bij Winterfell van de Starks. Vele personages uit de serie hebben zich daar verzameld om te strijden tegen de doden. Vanaf 28 april op HBO in Amerika. Een dag later met Nederlandse ondertiteling via Ziggo te bekijken.


Muziekvideo liedje uit aflevering 2
En hieronder ook de muziekvideo 'Florence + the Machine - Jenny of Oldstones', het lied dat richting het einde van aflevering 2 werd ingezet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer Netflix-dramaserie 'When They See Us'  van Ava DuVernay (Selma)
Series / Trailer

Eerste trailer Netflix-dramaserie 'When They See Us' van Ava DuVernay (Selma)

De miniserie is vanaf 31 mei a.s. te streamen op Netflix.

Netflix heeft de eerste trailer vrijgegeven van When They See Us, een nieuwe miniserie van de Oscar-genomineerde regisseur Ava DuVernay (Selma, A Wrinkle in Time) over de zaak van de Central Park Five. Je kunt de beelden hieronder bekijken!

De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat Amerika jaren in zijn greep hield. Eind jaren '80 werden namelijk vijf zwarte tienerjongens opgepakt en beschuldigd van een verkrachting die ze niet hadden gepleegd. De vierdelige miniserie laat dit verhaal zien vanuit het perspectief van deze tieners, die de Central Park Five werden genoemd. We zien eerst hoe Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana en Korey Wise gearresteerd en ondervraagd worden in de lente van 1989 en vervolgens de lange 25 jaren die volgden, met als focuspunten hun vrijspraak in 2002 en de schikking die ze troffen met de stad New York in 2014.

When They See Us werd bedacht door DuVernay, die alle vier afleveringen regisseerde. Jeff Skoll, Jonathan King, Oprah Winfrey, Jane Rosenthal, Berry Welsh en Robert De Niro produceren de serie samen met DuVernay. Attica Locke, Robin Swicord en Michael Starrburry schreven de scenario's samen met DuVernay.

Een indrukwekkende cast
De imposante cast van When They See Us bestaat uit namen als Michael K. Williams, Vera Farmiga, John Leguizamo, Felicity Huffman, Niecy Nash, Blair Underwood, Christopher Jackson, Joshua Jackson, Omar Dorsey, Adepero Oduye, Famke Janssen, Aurora Perrineau, Dascha Polanco, William Sadler, Jharrel Jerome, Jovan Adepo, Aunjanue Ellis, Kylie Bunbury, Marsha Stephanie Blake, Storm Reid, Chris Chalk, Freddy Miyares, Justin Cunningham, Ethan Herisse, Caleel Harris, Marquis Rodriguez en Asante Blackk.

When They See Us is vanaf 31 mei a.s. te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lili Simmons ('The Purge' ) is de nieuwe Catwoman in laatste aflevering 'Gotham'
Series / Nieuws

Lili Simmons ('The Purge' ) is de nieuwe Catwoman in laatste aflevering 'Gotham'

Aanstaande donderdag wordt de allerlaatste aflevering uitgezonden.

Actrice Camren Bicondova, die Selina Kyle speelde in alle vijf seizoenen van DC-serie Gotham, heeft vandaag laten weten dat Lili Simmons (Banshee, The Purge) haar rol zal overnemen in de allerlaatste aflevering, die ruim 10 jaar in de toekomst afspeelt.

De jonge Bicondova liet dit weten via een lange brief die ze verspreidde via social media en liet daarbij weten dat de beslissing volledig haar eigen was. Tevens nam ze afscheid van haar fans en bevestigde ze dat ze uitvoerig met Simmons heeft gesproken over de rol.

Wat nog niet volledig helder is, is of David Mazouz ook vervangen zal worden door een andere acteur in de rol van Bruce Wayne. Wayne's rol zal relatief klein zijn in de laatste aflevering van de serie en ook op door Fox vrijgegeven foto's is de acteur of het personage nergens te bekennen.

Ook een andere Batman?
Mazouz heeft eerder wel aangegeven dat hij deel heeft genomen aan het doorlezen van het script van de laatste aflevering en hij de stem van Batman zal verzorgen (met enkele digitale aanpassingen). Daarnaast zou de laatste aflevering slechts een scene bevatten die zich in de huidige tijdlijn afspeelt en de rest 10 jaar in de toekomst.

De laatste aflevering van Gotham wordt 25 april, ofwel komende donderdag, uitgezonden door Fox.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Anson Mount zegt 'Star Trek: Discovery' vaarwel
Series / Nieuws

Anson Mount zegt 'Star Trek: Discovery' vaarwel

Helaas vertrekt 'ie alweer.

Acteur Anson Mount is alweer klaar met zijn werk aan Star Trek: Discovery. En dus neemt de acteur, die we een heel seizoen mochten zien als Capt. Christopher Pike, alweer afscheid van de serie en van de USS Enterprise, dat nu het schip is van zijn personage.

Op zijn Instagram-pagina bedankte Mount de fans, makers en cast. Hij vindt het een geweldige kans en is blij dat hij in de serie te zien was. "Bedankt aan CBS All Access, Star Trek, CBS TV Studios, Alex Kurtzman, alle schrijvers, Sonequa Martin-Green, de hele cast en crew en belangrijker dan alles: DE FANS. Het was geweldig om mee te mogen doen." Hieronder een het bericht dat de acteur plaatse.
Bekijk op instagram

Mount debuteerde als Pike in het tweede seizoen Discovery. Pike is de kapitein van de USS Enterprise, voordat James Kirk het schip overneemt. In de serie neemt hij echter afscheid aan het einde van het tweede seizoen. Het derde kent weer een heel andere setting.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rechtszaak rond mogelijk plagiaat Netflix-hit 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Rechtszaak rond mogelijk plagiaat Netflix-hit 'Stranger Things'

Klein (?) probleem voor Netflix?

Oeps. Mogelijk een duur grapje dit. De gebroeders Duffer, die verantwoordelijk zijn voor Stranger Things, moeten zich bij een rechter melden. Ze worden door Charlie Kessler beschuldigd van plagiaat. Waar de zaak eerst niet voor de rechter leek te komen, is dat nu toch gebeurd.

THR meldt dat een rechter in Los Angeles besloten heeft dat het bewijs genoeg is om in elk geval een zaak te beginnen. De gelijkenissen tussen het materiaal is daarin niet interessant, maar het materiaal dat Kessler aangeleverd heeft biedt wel voldoende basis om er een jury naar te laten kijken.

Idee gestolen?
Volgens Kessler hebben Matt en Ross Duffer het idee voor Stranger Things van hem gejat. Hij zou in 2012 een korte film Montauk gemaakt hebben en daar een serie van hebben willen maken. Dat leidde tot een pitch in 2014 bij de Duffers tijdens een feestje op het Tribeca Film Festival.

Kessler stelt ook dat de werktitel van de Netflix-hit The Montauk Project was en dat de Duffer-broers daarom ook mogelijk plagiaat gepleegd hebben. Uit e-mails blijkt in elk geval dat de broers al bezig waren met het project, nog voordat Kessler zijn idee presenteerde.

Het nieuwe seizoen van de serie is vanaf 4 juli te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.