Opvallend: 'The Office' best bekeken serie op Netflix

Dus geen Original...

Jim Pedd, 01-05-2019 10:10

Alhoewel Netflix miljarden investeert in nieuwe content, is de best bekeken serie van de streamingdienst er geen die het zelf gemaakt heeft. Sterker nog: het is The Office, dat in 2013 stopte op NBC en nu heerst op Netflix.
Dat schrijft The Wall Street Journal vandaag:
Netflix zal binnenkort mogelijk moeten kijken naar een leven zonder zijn voornaamste serie, The Office. NBCUniversal, dat eigenaar van de serie is, heeft jaren geleden de licentie op herhalingen verkocht aan Netflix. Maar nu NBCUniversal een eigen streamingdienst lanceert, voert het gesprekken om The Office van Netflix te halen als het contract in 2021 afloopt.
De kijkcijfers van de serie zouden zelfs beter zijn dan Friends, waar Netflix 100 miljoen dollar voor overhad om de serie een jaar te kunnen streamen. De meest bekeken origineels zouden Orange is the New Black en Ozark zijn, maar die kijkcijfers lopen ver achter op de oudere series die Netflix in licentie heeft.

Echt vreemd is dat niet, want mensen blijken uit recent onderzoek liever naar ouder en bekend materiaal te kijken dan naar nieuwe series. Die kijken ze natuurlijk wel en vaak in grote getallen, maar zelden zo vaak als oudere shows. Netflix zelf stelt overigens dat er nog gewoon te weinig tijd is geweest voor zijn origineels om groot te worden.

Bron: WSJ

Lees meer over: Netflix, The Office, Original, Friends, Orange is the New Black, Ozark

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Mysterieuze Amazon Original verovert Prime Video

Mysterieuze Amazon Original verovert Prime Video

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam