search

Ons nieuws van woensdag 1 mei 2019

Fox kondigt zesde seizoen van 'Empire' aan
Series / Nieuws

Fox kondigt zesde seizoen van 'Empire' aan

Maar wat gebeurt er met Jussie Smollett?

Geoffrey Ketels
Het leek er even behoorlijk slecht uit te zien voor de toekomst van Empire bij Fox. Niet alleen zijn de kijkcijfers absoluut niet meer wat ze in het verleden zijn geweest, daarnaast wordt de reeks ook geplaagd door heel wat controverse. Dit niet in het minst met betrekking tot de zaak tegen Jussie Smollett. Fans van de reeks kunnen nu echter opgelucht ademhalen. Fox heeft namelijk officieel bekend gemaakt dat er wel degelijk een zesde seizoen komt van Empire!

Het was Fox Entertainment president 'Michael Thorn' die bekend maakte dat de reeks met absolute zekerheid een zesde seizoen krijgt. Hij noemde Empire zelfs een belangrijk deel van het nalatenschap van Fox. Bovendien prees hij de emotionele en krachtige verhaallijn die de reeks tot dusver aan de dag heeft weten te leggen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er verder nog helemaal niets bekend werd gemaakt met betrekking tot het zesde seizoen. Dit betekent dat we op moment van schrijven nog niet weten wanneer deze er nu precies zit aan te komen evenals uit hoeveel afleveringen ze zal bestaan.

Jussie Smollett
Ook over de cast die terug te zien zal zijn in het zesde seizoen werd er tot dusver met geen woord gesproken. Blijft dan ook nog de vraag of we Jussie Smollett nog terug zullen zien in Empire. De aanklachten die liepen tegen de acteur zijn immers ingetrokken. Dit zou kunnen betekenen dat Smollett zijn rol in de reeks terug kan opnemen. Hierover werd er echter nog geen officiële bekendmaking gedaan. Wel is het zo dat Taraji P. Henson eerder heeft laten optekenen Smollett graag terug te willen zien in het zesde seizoen. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terugkeer Captain Pike in 'Star Trek: Discovery'?
Series / Nieuws

Terugkeer Captain Pike in 'Star Trek: Discovery'?

Of het kan?

Als het aan acteur Anson Mount ligt, keert hij terug in Star Trek: Discovery. Dat zit er niet in, maar een spin-off behoort allicht ook tot de mogelijkheden. Dat laat de acteur weten tijdens een interview.

Mount speelt de rol van Christopher Pike, de kapitein van de Enterprise. Hij neemt het roer van de Discovery over aan het begin van het tweede seizoen en leidt de bemanning in de gevaarlijke zoektocht naar de Red Angel en de oorsprong van de mysterieuze rode signalen. Al snel werd het personage en dan vooral deze interpretatie ervan omarmd door de fans.

Terugkeer is mogelijk
Wat Mount betreft, is het mogelijk voor hem om terug te keren. "Het is een personage waar ik van houd, in een franchise waar ik van houd. En het is een ervaring die mij heel erg veel plezier heeft gedaan," vertelde hij tijdens een interview met de Calgary Herald. Een terugkeer is dus mogelijk, al is het de vraag op welke manier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallend: 'The Office' best bekeken serie op Netflix
Series / Nieuws

Opvallend: 'The Office' best bekeken serie op Netflix

Dus geen Original...

Alhoewel Netflix miljarden investeert in nieuwe content, is de best bekeken serie van de streamingdienst er geen die het zelf gemaakt heeft. Sterker nog: het is The Office, dat in 2013 stopte op NBC en nu heerst op Netflix.

Dat schrijft The Wall Street Journal vandaag:
Netflix zal binnenkort mogelijk moeten kijken naar een leven zonder zijn voornaamste serie, The Office. NBCUniversal, dat eigenaar van de serie is, heeft jaren geleden de licentie op herhalingen verkocht aan Netflix. Maar nu NBCUniversal een eigen streamingdienst lanceert, voert het gesprekken om The Office van Netflix te halen als het contract in 2021 afloopt.
De kijkcijfers van de serie zouden zelfs beter zijn dan Friends, waar Netflix 100 miljoen dollar voor overhad om de serie een jaar te kunnen streamen. De meest bekeken origineels zouden Orange is the New Black en Ozark zijn, maar die kijkcijfers lopen ver achter op de oudere series die Netflix in licentie heeft.

Echt vreemd is dat niet, want mensen blijken uit recent onderzoek liever naar ouder en bekend materiaal te kijken dan naar nieuwe series. Die kijken ze natuurlijk wel en vaak in grote getallen, maar zelden zo vaak als oudere shows. Netflix zelf stelt overigens dat er nog gewoon te weinig tijd is geweest voor zijn origineels om groot te worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komende jaren geen nieuwe Daredevil
Series / Nieuws

Komende jaren geen nieuwe Daredevil

Of Iron Fist, Jessica Jones, Luke Cage of Punisher.

Het lijkt erop dat fans nog wel even moeten wachten voordat Marvel Studios aan de slag kan met personages als Daredevil, Punisher, Jessica Jones en Iron Fist. Netflix houdt voorlopig de rechten op de personages.

In 2013 sloten Marvel en Netflix een deal. Netflix mocht live-action series ontwikkelen voor de personages en die uiteindelijk samenbrengen voor een epische cross-over. De series waren allemaal redelijk goed, al wisselde de kwaliteit nogal. Uiteindelijk besloot Netflix nadat de samenwerking met Marvel slechter liep en Disney aan een eigen streamingdienst begon te werken, de series allemaal stop te zetten.

Voorlopig niets nieuws
IndieWire meldt nu dat de personages pas twee jaar nadat Netflix een punt achter de series heeft gezet weer gebruikt mogen worden door Disney en Marvel. Dat betekent dat er pas in 2020 begonnen mag worden met werk aan een van die projecten.

Het is dan ook de vraag of de series er snel zullen komen; daar gaat heel wat werk aan vooraf en dus moeten we voorlopig nog wel even wachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

  5. 5. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

Bekijk alle artikelen