Carice van Houten over Melisandre in slot 'Game of Thrones'

Ze heeft nog steeds een belangrijke rol in de HBO-serie.

Bram de Groot, 05-05-2019 15:07

Als je de eerste afleveringen van Game of Thrones seizoen acht hebt gezien, dan zag je ook Carice van Houten als Melisandre voorbijkomen. Ze speelt in de serie de rol van Melisandre of Asshai, ook wel bekend als The Red Woman.
Hieronder volgen SPOILERS voor seizoen 8.


Het toch wat creepy personage van Van Houten komt aan haar einde in het achtste seizoen. Voor wie aflevering drie heeft gezien weet ook hoe. Ze speelt in de slag om Winterfell haar aandeel om de white walkers te slim af te zijn. Als de slag geslagen is, heeft ze haar rol vervuld en besluit ze uit Westeros te vertrekken.

"Ik wist wat me zou overkomen, al had ik geen idee hoe het zou gaan gebeuren", zei Van Houten tegenover BuzzFeed. "Ik dacht altijd dat ze zou worden vermoord in een gewelddadige sterfscène of iets anders heel ergs. Iets dat logisch zou zijn geweest voor de show. Maar toen ik het las in het script, was het een heel poëtisch, elegant en bitterzoet einde."

Nu Melisandre haar rol heeft vervuld, is het aan de andere personages om de strijd in Westeros af te ronden. Aflevering 4 verschijnt vanavond in de States en morgenavond met Nederlandse ondertiteling.

Dit bericht bekijken op Instagram

Game of Thrones 2015

Een bericht gedeeld door Carice van Houten (@leavecaricealone) op


Bron: BuzzFeed

Lees meer over: Game of Thrones, Kit Harington, Maisie Williams, Peter Dinklage, Nikolaj Coster Waldau, Emilia Clarke, Lena Headey, Seizoen 8

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix