Netflix en 'The Umbrella Academy'-maker Dark Horse werken voortaan samen

Samenwerking Netflix en Dark Horse Entertainment

Niet gek nadat die show een megahit werd.

Jim Pedd, 15 mei 2019 om 10:05

Netflix heeft een deal gesloten met Dark Horse Entertainment. Dat is het bedrijf dat achter uitgeverij Dark Horse Comics zit en onder meer de serie The Umbrella Academy uitgaf. Die serie is uiterst populair op de streamingdienst en krijgt sowieso een tweede seizoen.
Dark Horse Entertainment is in 1992 opgericht en heeft meer dan dertig films en series geproduceerd. De eerste grote hits waren The Mask en Timecop en de afgelopen jaren waren vooral Polar en The Umbrella Academy successen.

Brede samenwerking
Netflix laat nu weten dat het een deal met Dark Horse gesloten heeft. Daardoor mag Netflix telkens als eerste beslissen of het een project van Dark Horse overneemt of niet. De twee bedrijven verkennen nu ook al de mogelijkheden.

Cindy Holland, vicepresident van Original Content bij Netflix laat het volgende weten: ”Na het succes van The Umbrella Academy zijn we blij onze relatie met Dark Horse Comics uit te breiden. De Netflix-teams werken al samen met die van Dark Horse om projecten buiten de wereld van traditionele superhelden te identificeren, waarvan we denken dat onze fans ze geweldig gaan vinden.”

Lees meer over: The Umbrella Academy, netflix, Dark Horse Entertainment

Populair nieuws