search

Ons nieuws van woensdag 15 mei 2019

Netflix onthult premièredatum en trailer 'Black Mirror' seizoen 5
Series / Nieuws

Netflix onthult premièredatum en trailer 'Black Mirror' seizoen 5

Binnenkort wordt het weer genieten van mysterieuze nieuwe afleveringen.

Netflix kwam vandaag met de officiële aankondiging dat het vijfde seizoen van de sinistere anthology-serie Black Mirror op 5 juni a.s. beschikbaar zal worden gesteld om te streamen. Een eerste teaser van het nieuwe seizoen, dat klaarblijkelijk uit enkel drie afleveringen zal bestaan, werd tevens online geplaatst door de streamingdienst.

De cast voor het vijfde seizoen is behoorlijk indrukwekkend en bestaat uit namen als Anthony Mackie (Avengers: Endgame, The Hurt Locker, Miley Cyrus (Hannah Montana), Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Watchmen), Topher Grace (BlackKklansman, Interstellar), Damson Idris, Andrew Scott (Sherlock), Nicole Beharie (Shame), Pom Klementieff (Avengers: Endgame, Guardians of the Galaxy), Angourie Rice (The Nice Guys, Madison Davenport en Ludi Lin.

Zes maanden na Bandersnatch
Zoals altijd, werden ook de nieuwe afleveringen verzonnen door Charlie Brooker. Het vijfde seizoen komt ruim zes maanden na de release van Bandersnatch, de experimentele, interactie Black Mirror-film die eind vorig jaar op Netlfix beschikbaar werd gesteld. De teaser van seizoen 5 kun je overigens hieronder bekijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Freeform geeft 'Siren' derde seizoen
Series / Nieuws

Freeform geeft 'Siren' derde seizoen

De serie is ook de best presterende onder volwassenen van het netwerk...

Geoffrey Ketels
Freeform heeft bekend gemaakt dat haar drama 'Siren' met zekerheid een derde seizoen zal krijgen. Tegelijkertijd werd ook het eerste beeldmateriaal getoond voor Motherland: Fort Salemn, Everything's Gonna Be Okay evenals de Party of Five reboot. Dat Siren nog minstens één extra vervolg zou krijgen was iets waar fans eigenlijk niet over hoefden te twijfelen. De reeks is dan ook niet voor niets de beste rankende serie onder volwassenen van Freeform.

Siren weet uitstekende kijkcijfers te realiseren, niet in het minst in de leeftijdscategorie 18-49. De hoofdrol in de serie is weggelegd voor Eline Powell en de showrunner van Siren is Emily Whitesell. In een reactie van het netwerk stond het volgende te lezen; "Freeform is gebouwd op een zeer sterke geloofsovertuiging. Disruptieve stemmen en diverse identiteiten een stem geven is ongetwijfeld één van de sleutels voor ons aanhoudende succes."

The Bold Type
Niet alleen Siren krijgt met zekerheid een vervolg, dit geldt eveneens voor die andere Freeform serie genaamd 'The Bold Type'. Deze serie is reeds toe aan haarde vierde seizoen en verwelkomt meteen ook een nieuwe showrunner. De cast van deze serie bestaat onder meer uit Aisha Dee, Meghan Fahy evenals Katie Stevens. De nieuwe showrunner die is aangesteld voor The Bold Type luistert naar de naam 'Wendy Straker Hauser'. Dit is al de derde showrunner voor de reeks. Ze neemt het roer als showrunner over van Amanda Lasher.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stanley Kubricks 'God Fearing Man' wordt miniserie
Series / Nieuws

Stanley Kubricks 'God Fearing Man' wordt miniserie

Een niet eerder verfilmd script van de filmlegende wordt nu gerealiseerd.

De vier uur durende miniserie God Fearing Man, gebaseerd op een origineel script van de legendarische filmregisseur Stanley Kubrick, is het eerste aangekondigde serieproject van productiemaatschappij Media Musketeers, aldus Variety.

God Fearing Man is een van twee projecten die gisteren werden aangekondigd door Media Musketeers, een bedrijf dat in april werd opgericht door Chris Law, Sebastien Janin en Andy Docherty.

Het script van Kubrick (A Clockwork Orange, The Shining, Full Metal Jacket) is gebaseerd op een boek van Herbert Emerson Wilson en vertelt het waargebeurde verhaal van een Canadese priester die zichzelf aanleerde kluizen te kraken en later een van de meest succesvolle overvallers in de Amerikaanse geschiedenis bleek te zijn.

Het tweede project is Pulse, een achtdelige scifi-dramaserie die de wereld van game-ontwikkelaars als setting gebruikt. De productie van beide series zal overigens pas beginnen in 2020.

Next up: Napoleon
Een tijd terug werd ook bekend dat Napoleon, een episch, nooit gerealiseerd filmproject van Kubrick, mogelijk ook verfilmd zal worden als een grootse tv-serie. Namen als Steven Spielberg en Baz Luhrmann werden eerder genoemd als betrokken filmtalent.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crisis in 'The Flash'-finale
Series / Nieuws

Crisis in 'The Flash'-finale

Dat belooft wat!

De finale van het vijfde seizoen van The Flash draait, precies zoals verwacht werd, deels om het opzetten van de cross-over van deze herfst, Crisis on Infinite Earths. Dat laat showrunner Todd Helbing weten.

Tijdens een interview met de site TV Line gaf showrunner Helbing een kleine theater voor de finale van dit seizoen. We leerden onlangs dat Eobard Thawne uit de gevangenis wil ontsnappen. In de finale leren we wat zijn plannen zijn.

Crossover in de maak
Grotendeels zullen die plannen tot een crisis op alle aardes die er in het Arrowverse bestaan leiden. Verwacht wordt dat het ook meteen het afscheid vormt van Oliver Queen, wiens soloserie straks tot een einde komt.

Hoe dan ook was dit vijfde seizoen van The Flash vooral een seizoen van ups en downs. Een hoogtepunt was echter vooral Eobard Thawne, het personage waarvan kijkers zich heel veel vragen konden voorstellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassing: derde seizoen voor 'The Orville'
Series / Nieuws

Verrassing: derde seizoen voor 'The Orville'

Dat hadden we dan weer niet verwacht.

Komedieserie The Orville krijgt een derde seizoen. Het nieuws komt vlak voor de uitzending van de finale van het tweede seizoen, dat tot nu toe redelijk wisselende kijkcijfers scoort. Net waren er twee slecht bekeken afleveringen te zien, maar de kijkcijfers zijn nu weer iets beter.

Centraal in de serie staat kapitein Ed Mercer van het schip de Orville, een ruimteschip van de Planetary Union. Met zijn personeel dat bestaat uit mensen, aliens en niet-organisch leven, verkent Mercer het universum en maakt hij kennis met verschillende vormen van moraliteit.

Nieuw seizoen
TV Line meldt nu dat de serie een derde seizoen gaat krijgen. Dat hadden we niet verwacht, want de kijkcijfers liepen flink terug. De serie keert desondanks terug, waarmee het de slechtst bekeken serie is van Fox die een nieuwe reeks krijgt.

De show begon overigens goed toen deze in 2017 van start ging, maar na de premiere daalden de kijkcijfers snel. Tegen de derde aflevering was nog maar de helft van het publiek over. De kijkcijfers liepen verder terug en de verlenging voor een tweede seizoen was in die zin al verrassend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix en 'The Umbrella Academy'-maker Dark Horse werken voortaan samen
Series / Nieuws

Netflix en 'The Umbrella Academy'-maker Dark Horse werken voortaan samen

Niet gek nadat die show een megahit werd.

Netflix heeft een deal gesloten met Dark Horse Entertainment. Dat is het bedrijf dat achter uitgeverij Dark Horse Comics zit en onder meer de serie The Umbrella Academy uitgaf. Die serie is uiterst populair op de streamingdienst en krijgt sowieso een tweede seizoen.

Dark Horse Entertainment is in 1992 opgericht en heeft meer dan dertig films en series geproduceerd. De eerste grote hits waren The Mask en Timecop en de afgelopen jaren waren vooral Polar en The Umbrella Academy successen.

Brede samenwerking
Netflix laat nu weten dat het een deal met Dark Horse gesloten heeft. Daardoor mag Netflix telkens als eerste beslissen of het een project van Dark Horse overneemt of niet. De twee bedrijven verkennen nu ook al de mogelijkheden.

Cindy Holland, vicepresident van Original Content bij Netflix laat het volgende weten: "Na het succes van The Umbrella Academy zijn we blij onze relatie met Dark Horse Comics uit te breiden. De Netflix-teams werken al samen met die van Dark Horse om projecten buiten de wereld van traditionele superhelden te identificeren, waarvan we denken dat onze fans ze geweldig gaan vinden."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Trek-serie 'Section 31' wordt net Mission: Impossible
Series / Nieuws

Star Trek-serie 'Section 31' wordt net Mission: Impossible

Tom Cruise in de ruimte?

De Star Trek spin-off die rond Section 31, de geheime divisie van Starfleet in de maak is, moet heel uniek worden. Volgens producent en franchisehoofd Alex Kurtzman wordt de serie een beetje als de Mission: Impossible-franchise.

Daarmee wordt de franchise steeds interessanter om te volgen. Na Discovery, dat een actieserie is, krijgen we straks Picard dat veel meditatiever en reflectiever is en nu dus ook Section 31 dat vol spionage zit.

Georgiou centraal
Centraal in de serie staat Phillips Georgiou, de voormalig keizerin van de Terran Empire, die nu als geheim agent van Section 31 actief is. "We keken naar series als Killing Eve en franchises als Mission: Impossible, waarin de boel complex op zowel niveau van de personages als het plot complex was", aldus Kurtzman over de inspiratiebronnen.

De serie moet in elk geval laten zien dat Georgiou meer in zich heeft dan we denken. En natuurlijk staat het feit dat de beste dame nooit betrouwbaar is, centraal.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.