'Star Trek: Picard' gaat naar de 25e eeuw

'Star Trek: Picard' gaat naar de 25e eeuw

Heel gaaf!

Jim Pedd, 27 mei 2019 om 10:06

CBS All Access heeft de eerste trailer onthuld voor Star Trek: Picard. De serie zal in Nederland te zien zijn op Amazon Prime Video en is de terugkeer van Patrick Stewart als Jean-Luc Picard, het personage dat we zo goed zijn gaan kennen de afgelopen decennia.
Het is nu duidelijk dat de serie de Star Trek-franchise verder de toekomst in brengt dan we ooit zijn geweest. Tot nu toe speelden series zich uiterlijk in de vierentwintigste eeuw af. Dat gaat nu anders zijn.

Vijfentwintigste eeuw
Star Trek: Picard speelt zich vijftien jaar na een mislukte reddingsmissie waar Picard het hoofd van was af. Vermoedelijk gaat dat om de vernietiging van Romulus en zijn er sindsdien dus vijftien jaar verstreken. Dat betekent dat de serie zich afspeelt in het jaar 2402, ofwel het begin van de 25ste eeuw.

Die era is nog niet verkend in de serie. Wel was het spel Star Trek Online gesitueerd in die tijd; het spel begint in 2409 en bevindt zich niet in het canon, maar draait om de verwoesting van Romulus en het uiteenvallen van het Romulan Star Empire

Picard is eind dit jaar te zien.

Lees meer over: Star Trek Picard, Jean Luc Picard, Patrick Stewart, CBS All Access, Amazon

Populair nieuws