search

Ons nieuws van maandag 27 mei 2019

Emily Bett Rickards keert niet terug naar 'Arrow'
Series / Nieuws

Emily Bett Rickards keert niet terug naar 'Arrow'

Zit de tijd van 'Felicity' er dan echt helemaal op?

Geoffrey Ketels
Het volgende seizoen is het laatste voor de populaire serie 'Arrow'. Eerder, namelijk in maart van dit jaar raakte bekend dat één van de leden van de originele cast, namelijk 'Emily Bett Rickards' niet in het finale seizoen te zien zal zijn. Het nieuws sloeg in als een bom bij de fans die meteen onthutst reageerden. Even leek er dan ook nog een sprankeltje hoop te bestaan op een terugkeer van 'Felicity'. Nu is het echter de actrice zelf die heeft aangegeven dat er van een terugkeer absoluut geen sprake is.

"Het voelt aan alsof Felicity haar tijd in de serie heeft gehad. Ik weet niet of er iemand is die het fijn zal vinden wat ik te zeggen heb, maar dat is gewoon mijn gevoel. We wisten bovendien allemaal reeds enige tijd dat dit moment er zat aan te komen. Eigenlijk kunnen we dan ook stellen dat er gewoon vanuit de reeks naar dit moment is toegewerkt. Ik vertrouw de schrijvers. Het verhaal van Felicity in de reeks is volledig door hen bepaald", aldus de actrice in een reactie naar aanleiding van haar nakende afscheid.

Theater
Het lijkt er sowieso naar uit te zien dat Emily Bett Rickard het even heeft gehad met acteren in een televisieserie. De actrice heeft dan ook aangegeven even weg te zullen blijven van de wereld van de televisie. Ze wil zich momenteel dan ook terug vooral gaan richten op haar grote passie, namelijk het theater. Naar de toekomst toe sluit de actrice een terugkeer naar het kleine scherm evenwel niet uit. Wordt vervolgd?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen is laatste voor 'A.P. Bio'
Series / Nieuws

Tweede seizoen is laatste voor 'A.P. Bio'

Magere kijkcijfers liggen aan de basis van de beslissing van NBC...

Geoffrey Ketels
Slecht nieuws voor fans van de serie 'A.P. Bio'. NBC heeft namelijk laten optekenen dat de reeks geen vervolg meer zal krijgen. In de reeks volgt de kijker 'Glenn Howerton' welke in de huid kruipt van een voormalige Harvard professor die nu actief is als 'Advanced Placement Biology' leraar. Het was uiteindelijk de maker van de reeks, namelijk 'Mike O'Brien' die het slechte nieuws heeft gedeeld op diens Twitter.

Niet alleen fans van de reeks, maar ook O'Brien is duidelijk teleurgesteld in de beslissing van NBC. Via social media liet hij niet alleen zijn teleurstelling, maar tegelijkertijd ook zijn dankbaarheid blijken. De sitcom die uitpakt met afleveringen van telkens 30 minuten staat er om bekend over een zeer uitgebreide fanbase te beschikken. Helaas zijn het toch de ratings die NBC niet hebben weten te overtuigen om door te zetten. De kijkcijfers vielen tijdens het tweede seizoen dan ook stevig terug. Ook Patton Oswalt deelde via Twitter zijn gedachten over de serie en de beslissing van NBC. Ook hij sprak zijn dankbaarheid uit richting de fans van de serie.

Trending op Twitter
De fans van de reeks proberen nog alles uit de kast te halen om de serie alsnog een vervolg te schenken. Op Twitter was bijvoorbeeld de hashtag #SaveAPBio enige tijd trending. Dat dergelijke campagnes lang niet altijd in dovemansoren vallen werd recent nog duidelijk met de serie 'Lucifer'. Toen Fox besloot om de reeks naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen was daar plots Netflix die ze alsnog een extra seizoen schonk. Fans van A.P. Bio hopen nu op eenzelfde scenario. Of dat ook daadwerkelijk het geval zal zijn zal de nabije toekomst duidelijk moeten maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welk 'Game of Thrones'-personage was het meest te zien?
Series / Nieuws

Welk 'Game of Thrones'-personage was het meest te zien?

Wie zien we het meest?

Vorige week kwam Game of Thrones tot een einde. Nu heeft men op Reddit een geinige video gedeeld (Die helaas verdwenen lijkt te zijn), waarin duidelijk wordt hoeveel tijd ieder personage in beeld heeft doorgebracht. Hieronder vind je die lijst.

Tyrion Lannister: 697 minuten in beeld
Jon Snow: 651 minuten in beeld
Daenerys Targaryen: 524 minuten in beeld
Cersei Lannister: 425 minuten in beeld
Sansa Star: 418 minuten in beeld
Arya Stark: 393 minuten in beeld
Jaime Lannister 392 minuten in beeld
Jorah Mormont: 328 minuten in beeld
Davos Seaworth: 296 minuten in beeld
Lord Varys: 267 minuten in beeld
Samwell Tarley: 264 minuten in beeld
Theon Greyjoy: 261 minuten in beeld
Sandor Clegane: 231 minuten in beeld
Brienne of Tarth: 228 minuten in beeld
Missandei: 228 minuten in beeld
Bran Stark: 224 minuten in beeld
Petyr Baelish: 214 minuten in beeld
Tormund Giantsbane: 192 minuten in beeld
Grey Worm: 179 minuten in beeld
Caelyn Stark: 155 minuten in beeld

Alle acht seizoenen van de serie zijn nu op Ziggo Movies and Series XL te zien. Nu is het lange wachten begonnen op de spin-off, The Long Night.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' gaat naar de 25e eeuw
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' gaat naar de 25e eeuw

Heel gaaf!

CBS All Access heeft de eerste trailer onthuld voor Star Trek: Picard. De serie zal in Nederland te zien zijn op Amazon Prime Video en is de terugkeer van Patrick Stewart als Jean-Luc Picard, het personage dat we zo goed zijn gaan kennen de afgelopen decennia.

Het is nu duidelijk dat de serie de Star Trek-franchise verder de toekomst in brengt dan we ooit zijn geweest. Tot nu toe speelden series zich uiterlijk in de vierentwintigste eeuw af. Dat gaat nu anders zijn.

Vijfentwintigste eeuw
Star Trek: Picard speelt zich vijftien jaar na een mislukte reddingsmissie waar Picard het hoofd van was af. Vermoedelijk gaat dat om de vernietiging van Romulus en zijn er sindsdien dus vijftien jaar verstreken. Dat betekent dat de serie zich afspeelt in het jaar 2402, ofwel het begin van de 25ste eeuw.

Die era is nog niet verkend in de serie. Wel was het spel Star Trek Online gesitueerd in die tijd; het spel begint in 2409 en bevindt zich niet in het canon, maar draait om de verwoesting van Romulus en het uiteenvallen van het Romulan Star Empire

Picard is eind dit jaar te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welke series moeten 'Game of Thrones' doen vergeten?
Series / Nieuws

Welke series moeten 'Game of Thrones' doen vergeten?

Nu seizoen 8 van GOT is uitgezonden moeten we verder.

Met series als The Sopranos, The Wire en The Leftovers had HBO al een aantal topseries. Nu Game of Thrones is afgerond moet de zender op zoek naar een nieuwe knaller. Welke zouden dit kunnen zijn?

Naast dat HBO werkt aan een Game of Thrones-prequelserie verschijnen er op HBO komende periode drie grote series. De eerste kennen we al, en zou mogelijk nog kunnen uitgroeien tot een echte fanshow. De andere twee verschijnen later dit jaar en zijn ook niet onbekend voor het publiek.

Westworld
Na twee seizoenen in vooral het bekende park duiken we in het derde seizoen het echte leven in. Een belangrijke nieuwe rol is weggelegd voor Aaron Paul en onder meer Evan Rachel Woods Dolores keert terug. Westworld III moet ergens in 2020 te zien zijn.



Watchmen
Van The Leftovers-kopman Damon Lindelof verschijnt later dit jaar Watchmen, een soort van vervolg op het bekende verhaal van Alan Moore en Dave Gibbons - in 2009 al verfilmd door Zack Snyder. Met rollen voor Don Johnson (Chief Judd), Regina King (Angela Abraham), Tim Blake Nelson (Looking Glass), Louis Gossett Jr. (Old Man) en Jeremy Irons als Adrian Veidt / Ozymandias moet Watchmen in de herfst van 2019 op HBO verschijnen.



His Dark Materials
Met Dafne Keen (Logan) als Lyra, Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins Returns) als de avonturier Lee Scoresby en James McAvoy (X-Men) als de enigmatische oom Asriel is dit een nieuwe fantasyserie gebaseerd op 'Philip Pullman's His Dark Materials'. Eerder verscheen de film The Golden Compass. Deze HBO-serie moet ergens later dit jaar verschijnen.



Andere grote series
Andere mogelijkheden zijn de series die nog in ontwikkeling zijn. HBO werkt namelijk ook aan de meer horrorachtige serie Lovecraft Country. Jordon Peele (Us) en J.J. Abrams (Star Wars) gaan de serie runnen als uitvoerend producent. Vermoedelijk in 2020 op HBO. Een andere grotere serie wordt mogelijk The Outsider. Dit wordt een miniserie gebaseerd op een verhaal van Stephen King, met rollen voor Jason Bateman en Ben Mendelsohn en ook deze serie wordt in 2020 verwacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen