'Chernobyl' definitief beste serie ooit

'Chernobyl' definitief beste serie ooit

De kijker heeft geoordeeld.

Jim Pedd, 8 juni 2019 om 17:16

De serie Chernobyl - de hervertelling van de ergste kernramp uit de menselijke geschiedenis - is nu de hoogst gewaardeerde televisieserie in de geschiedenis. Dat slechts een paar dagen nadat de serie van HBO tot een einde kwam.
Volgens Variety scoort de serie nu op basis van meer dan 140.000 stemmen een gemiddelde waardering van 9,7 van de tien. De vijf afleveringen waren de afgelopen weken te zien en deden het vanaf het begin ontzettend goed bij de kijker. Alhoewel de serie niet per se de meest vlotte is, ziet deze er wel ontzettend goed uit en is het plot behoorlijk evenwichtig.

Beter dan de rest
Met een 9,7 doet Chernobyl het beter dan AMC’s Breaking Bad (gemiddeld een 9,5), Planet Earth II van de BBC (gemiddeld een 9,5), HBO’s Band of Brothers (gemiddeld een 9,5), de originele Planet Earth van de BBC (gemiddeld een 9,4), HBO’s Game of Thrones (gemiddeld een 9,3) en HBO’s The Wire (gemiddeld een 9,3).

De serie is geschreven door Craig Mazin en geregisseerd door Johan Renck. Chernobyl is het verhaal van de explosie die op 26 april 1986 plaatsvond in de kernreactor in Oekraïne en die heel wat radioactief materiaal de atmosfeer inslingerde.

Lees meer over: Chernobyl, IMDB, Rating, IMDb, Johan Renck, Craig Mazin

Populair nieuws