search
Regisseur over ommissies 'Game of Thrones' finale
Series / Nieuws

Regisseur over ommissies 'Game of Thrones' finale

Wat is er precies achterwege gelaten en waarom?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Het vierde seizoen van Game of Thrones kwam gisteren met een prachtige aflevering tot een einde. In de 66-minuten durende finale ontbrak echter één belangrijk personage, dat wel in de boeken stond. Alex Graves, die de aflevering regisseerde, vertelde waarom dat gebeurde.


Spoilers vanaf hier

Wie vooral ontbrak aan het einde van de aflevering was Lady Stoneheart. Zij is de opnieuw tot leven gewekte Catelyn Stark, die gerechtigheid zoekt voor wat haar familie aangedaan is. Het personage werd in het epiloog van het derde boek van George R.R. Martin, A Storm of Swords, geïntroduceerd. Het Brotherhood Without Banners wekt haar tot leven en vervolgens komt zij nog Brienne of Tarth tegen.

Fans wisten praktisch zeker dat het personage in de laatste momenten van de aflevering te zien zou zijn, maar niets is minder waar. Het lijkt er zelfs op dat Lady Stoneheart nooit te zien zal zijn. "Het stond nooit gepland dit seizoen. Nooit," vertelde Graves.

"De showrunners, David Benioff en Dan Weiss, staan voor zo'n grote uitdaging. Om die boeken tot een gefocuste televisieserie om te toveren… Het is moeilijk, en gecompliceerd en moeilijker dan waar ze erkenning voor krijgen. Ik denk, dat ze geweldig werk verricht hebben. Maar om Michelle Fairley, een van de beste actrices, terug te brengen om voor een tijdje een zombie te spelen die alleen maar mensen vermoordt?"

Het lijkt er zelfs op dat het nooit gaat gebeuren. "We vragen ons dan af, hoe gaan we dat doen? Hoe speelt dat door in het hele verhaal en dan ook op een manier die wij leuk vinden? Ze maakte gewoon geen onderdeel uit van dit seizoen. Wat grappig is, is dat het nooit gepland was, maar op het internet leek het wel zeker."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen