search
'The Powerpuff Girls' keren terug in 2016
Series / Nieuws

'The Powerpuff Girls' keren terug in 2016

De meisjes maakten hun tv-debuut in 1998.

Na de succesvolle uitzending van een special afgelopen januari, heeft Cartoon Network nu aangekondigd dat The Powerpuff Girls zullen terugkeren in 2016. De reboot omvat een nieuwe animatieserie die geproduceerd zal worden door Cartoon Network Studios. De aankondiging werd gisteren gedaan door Cartoon Networks chief content officer Rob Sorcher op de Licensing Expo in Las Vegas.


Sorcher zei het volgende over The Powerpuff Girls:

''De oorspronkelijke Powerpuff Girls-tekenfilm was een fenomeen voor Cartoon Network en baande de weg voor een nieuwe generatie creatievelingen en enthousiaste fans. We doen opnieuw een beroep op de meisjes omdat er een enorme vraag is naar 'sugar, spice en Chemical X'.''

The Powerpuff Girls was een van de langstlopende originele series die werd uitgezonden op Cartoon Network. De tekenfilmserie ontving twee Emmy Awards en nog eens vijf nominaties, plus een ontelbare hoeveelheid animatieprijzen gedurende de 78 afleveringen dat ze werd uitgezonden. Naderhand verscheen er nog een bioscoopfilm (2003), een special ter ere van het 10-jarig bestaan van de meisjes en een CG special genaamd The Powerpuff Girls: Dance Pantsed, die in januari 2014 werd uitgezonden en de stem van o.a. Ringo Starr bevatte. Qua merchandise boerde de franchise ook niet slecht; tot op heden bracht het merk meer dan 2,5 miljard dollar in het laatje.

The Powerpuff Girls werd voor het eerst uitgezonden in 1998 en werd verzonnen door Craig McCracken. De serie richtte zich op drie suikerzoete superhelden, wiens levensmissie het was om school, misdaadbestrijding en buiten spelen met elkaar te combineren.

Aanbevolen artikelen