search

Ons nieuws van dinsdag 17 juni 2014

Regisseur over ommissies 'Game of Thrones' finale
Series / Nieuws

Regisseur over ommissies 'Game of Thrones' finale

Wat is er precies achterwege gelaten en waarom?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Het vierde seizoen van Game of Thrones kwam gisteren met een prachtige aflevering tot een einde. In de 66-minuten durende finale ontbrak echter één belangrijk personage, dat wel in de boeken stond. Alex Graves, die de aflevering regisseerde, vertelde waarom dat gebeurde.

Spoilers vanaf hier

Wie vooral ontbrak aan het einde van de aflevering was Lady Stoneheart. Zij is de opnieuw tot leven gewekte Catelyn Stark, die gerechtigheid zoekt voor wat haar familie aangedaan is. Het personage werd in het epiloog van het derde boek van George R.R. Martin, A Storm of Swords, geïntroduceerd. Het Brotherhood Without Banners wekt haar tot leven en vervolgens komt zij nog Brienne of Tarth tegen.

Fans wisten praktisch zeker dat het personage in de laatste momenten van de aflevering te zien zou zijn, maar niets is minder waar. Het lijkt er zelfs op dat Lady Stoneheart nooit te zien zal zijn. "Het stond nooit gepland dit seizoen. Nooit," vertelde Graves.

"De showrunners, David Benioff en Dan Weiss, staan voor zo'n grote uitdaging. Om die boeken tot een gefocuste televisieserie om te toveren… Het is moeilijk, en gecompliceerd en moeilijker dan waar ze erkenning voor krijgen. Ik denk, dat ze geweldig werk verricht hebben. Maar om Michelle Fairley, een van de beste actrices, terug te brengen om voor een tijdje een zombie te spelen die alleen maar mensen vermoordt?"

Het lijkt er zelfs op dat het nooit gaat gebeuren. "We vragen ons dan af, hoe gaan we dat doen? Hoe speelt dat door in het hele verhaal en dan ook op een manier die wij leuk vinden? Ze maakte gewoon geen onderdeel uit van dit seizoen. Wat grappig is, is dat het nooit gepland was, maar op het internet leek het wel zeker."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Powerpuff Girls' keren terug in 2016
Series / Nieuws

'The Powerpuff Girls' keren terug in 2016

De meisjes maakten hun tv-debuut in 1998.

Na de succesvolle uitzending van een special afgelopen januari, heeft Cartoon Network nu aangekondigd dat The Powerpuff Girls zullen terugkeren in 2016. De reboot omvat een nieuwe animatieserie die geproduceerd zal worden door Cartoon Network Studios. De aankondiging werd gisteren gedaan door Cartoon Networks chief content officer Rob Sorcher op de Licensing Expo in Las Vegas.

Sorcher zei het volgende over The Powerpuff Girls:

''De oorspronkelijke Powerpuff Girls-tekenfilm was een fenomeen voor Cartoon Network en baande de weg voor een nieuwe generatie creatievelingen en enthousiaste fans. We doen opnieuw een beroep op de meisjes omdat er een enorme vraag is naar 'sugar, spice en Chemical X'.''

The Powerpuff Girls was een van de langstlopende originele series die werd uitgezonden op Cartoon Network. De tekenfilmserie ontving twee Emmy Awards en nog eens vijf nominaties, plus een ontelbare hoeveelheid animatieprijzen gedurende de 78 afleveringen dat ze werd uitgezonden. Naderhand verscheen er nog een bioscoopfilm (2003), een special ter ere van het 10-jarig bestaan van de meisjes en een CG special genaamd The Powerpuff Girls: Dance Pantsed, die in januari 2014 werd uitgezonden en de stem van o.a. Ringo Starr bevatte. Qua merchandise boerde de franchise ook niet slecht; tot op heden bracht het merk meer dan 2,5 miljard dollar in het laatje.

The Powerpuff Girls werd voor het eerst uitgezonden in 1998 en werd verzonnen door Craig McCracken. De serie richtte zich op drie suikerzoete superhelden, wiens levensmissie het was om school, misdaadbestrijding en buiten spelen met elkaar te combineren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De man met de "horn-rimmed glasses" terug in 'Heroes Reborn'
Series / Nieuws

De man met de "horn-rimmed glasses" terug in 'Heroes Reborn'

Na vijf jaar keert de superheldenserie Heroes weer terug.

Acteur Jack Coleman zal volgens Deadline terugkeren in Heroes Reborn, het dertiendelige nieuwe seizoen van de in 2010 stopgezette serie Heroes. Hij speelt wederom de rol van de man met de "horn-rimmed glasses" die de naam Noah Bennet draagt.

Coleman is de eerste acteur die tekent voor de serie die in 2015 op de buis moet verschijnen. Deadline meldde dat er meer bekende gezichten terugkeren, al zouden Zachary Quinto (Sylar) en Milo Ventimiglia (Peter) niet beschikbaar zijn. Hayden Panettiere gaf eerder aan van niets te weten.

Voor Heroes Reborn op NBC wordt uitgezonden, verschijnen er op Hulu Video on Demand een reeks afleveringen in een prequel-webserie. Deze moet een volledig nieuw verhaallijn introduceren, wederom bedacht door Tim Kring.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunners over vijfde seizoen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Showrunners over vijfde seizoen 'Game of Thrones'

Ze zullen nog meer afwijken van de boeken.

In gesprek met The Hollywood Reporter vertelden Game of Thrones showrunners David Benioff en D.B. Weiss over wat we mogen verwachten van het komende vijfde seizoen van de serie. "Er zitten een paar scènes tussen die absoluut angstaanjagend zijn vanuit het standpunt van een productie."

Specifiek werd de showrunners gevraagd in hoeverre ze af zouden gaan wijken van de boeken van George R.R. Martin. Daar is de serie op gebaseerd en met het seizoen wordt steeds meer afgeweken van het bronmateriaal. Weiss: "De boeken zijn de reden waarom we dit doen. Ze maken ons wegwijs, en bieden veel of de meeste van onze bestemmingen. Maar er zijn meerdere wegen om die bestemmingen te bereiken en sommigen zijn beter voor onze serie dan anderen."

En Benioff: "Het is goed om te horen dat die scènes positief ontvangen zijn door fans, maar we zijn ver van online forums en dat soort zaken weggebleven sinds het eerste seizoen. […] We moeten een serie maken die op zichzelf slaagt, en dat houdt soms in dat je af moet wijken van de boeken. Sommige mensen zullen dat niet waarderen en anderen juist wel. We hopen natuurlijk vooral op die laatsten, maar als we een scène schrijven (of dat juist vermijden), omdat we bang zijn dat we iemand boos maken, dan zijn we verkeerd bezig. We zoeken nog uit hoe we alles kunnen doen wat we willen doen in het nieuwe seizoen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO, SBS en RTL starten online dienst NLziet
Series / Nieuws

NPO, SBS en RTL starten online dienst NLziet

Tot een jaar terug onder meer Nederlandse tv-series terugkijken.



Via de online dienst NLziet kun je vanaf 1 juli onder meer alle Nederlandse tv-series terugkijken die op SBS6, Net 5, Veronica, één aan de RTL-kanalen of de publieke kanalen zijn uitgezonden. Uiteraard tegen betaling.

NLziet - een soort van Nederlandse Netflix - omvat de bestaande (betaal)diensten RTL XL en KIJK (SBS). Deze wordt verstrekt door de dienst NPO plus, een uitgebreide versie van Uitzending Gemist die exclusief wordt toegevoegd op NLziet. Alle video's op NLziet zijn reclamevrij en van de hoogst beschikbare beeldkwaliteit. Terugkijken kan tot een jaar terug.

Directeur Niels Baas van NLziet: "We hebben een breder aanbod dan Netflix en Videoland. Wij doen ook talkshows, drama, documentaires en spelshows."

Een abonnement op NLziet kost €7,95 per maand en op de website NLziet tref je meer informatie. Voor de eerste 10.000 klanten is de dienst overigens al beschikbaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dramaserie 'Power' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Dramaserie 'Power' krijgt tweede seizoen

Curtis '50 Cent' Jackson produceert de serie.

Tv-zender Starz heeft aangekondigd dat hun nieuwe serie Powers, geproduceerd door o.a. Curtis '50 Cent' Jackson, een tweede seizoen zal krijgen. Het eerste seizoen is net van start gegaan, en trekt naast goede kritieken ook genoeg publiek. In tegenstelling tot de acht afleveringen van het eerste seizoen, zal het tweede seizoen bestaan uit tien afleveringen.

Power is een uniek misdaadverhaal die schakelt tussen twee zeer verschillende werelden: de glamoureuze club-scene van New York en de wrede wereld van de drugshandel. James 'Ghost' Patrick heeft het goed voor elkaar; een prachtige vrouw, een mooi penthouse in Manhatten en de hipste nieuwe nachtclub in New York. Zijn club, Truth, wordt bezocht door de beroemde en beruchte elite die de stad die nooit slaapt in hun macht hebben. Hoe succesvoller Ghost is, hoe groter zijn lust naar macht wordt. Truth herbergt echter een lelijke realiteit; de club dient als cover-up voor Ghosts lucratieve drugsnetwerk, wat natuurlijk vragen is om problemen....

De cast bestaat uit acteurs zoals Omari Hardwick (Sparkle, Kick-Ass), Lela Loren (Snitch, Gang Related), Naturi Naughton (Fame) en Joseph Sikora (Jack Reacher).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.