Netflix is totaal niet bang voor andere streamingdiensten

Netflix vreest nieuwe streamingdiensten niet

Gebruikers zullen volgens de streamingdienst niet snel afhaken...

Geoffrey Ketels, 24 juni 2019 om 13:13

Reeds voor een behoorlijk lange tijd heeft Netflix de strijd moeten aanbinden met andere streamingdiensten. Het ging daarbij uiteraard in het bijzonder om Hulu en Amazon Prime Video. Op vandaag maakt de dienst zich op voor een concurrentiestrijd met heel wat nieuwe deelnemers op de markt. De belangrijkste naam op dit vlak is ongetwijfeld Disney+, maar ook Apple, NBCUniversal en WarnerMedia's streamingdiensten kunnen aan het marktaandeel van Netflix gaan knabbelen. Toch lijkt deze laatste daar niet meteen voor te vrezen.
Op het SeriesFest evenement in Denver werden er verschillende vragen gesteld aan Ted Sarandos, de Content Chief van Netflix. Het ging daarbij in het bijzonder over de komst van de nieuwe streamingdiensten op de markt. Sarandos liet op dit vlak het volgende optekenen:

"Hetgeen interessant is om te zien op vlak van de aankomende, nieuwe streamingdiensten is dat het aanbod van deze diensten helemaal niet overeenstemt met het aanbod van Netflix. Neem nu bijvoorbeeld Disney+. Niets dat beschikbaar is op Disney+ zal beschikbaar zijn op Netflix en omgekeerd. Het lijkt me dan ook eerder het geval te zijn dat gebruikers een extra abonnement bij een andere streamingdienst zullen afsluiten dan dat ze hun Netflix abonnement zullen opzeggen."

NBC favorieten
Met bovenstaande heeft Sarandos uiteraard een punt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat Netflix ook heel wat titels zal zien verdwijnen uit haar aanbod. Het bekendste voorbeeld op dit vlak is ongetwijfeld 'The Office'. Ook de deal tussen Netflix en 'The CW' loopt op haar einde. De kans bestaat dan ook dat verschillende titels van dit netwerk zullen verdwijnen van de streamingdienst.

In ieder geval, Netflix mag de concurrentie dan wel niet meteen vrezen, het lijkt er toch naar uit te zien dat er heel wat staat te veranderen in de wereld van de streamingdiensten. De versnippering van content zal er in ieder geval voor zorgen dat gebruikers geconfronteerd zullen worden met (aanzienlijk) hogere kosten. Het is dan ook nog maar zeer de vraag of elk gezin zomaar meerdere abonnementen zal willen en kunnen afsluiten.

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: Netflix, Disney, streamingdiensten, streamingservice

Populair nieuws