search

Ons nieuws van maandag 24 juni 2019

Hoe je de ondertiteling aanpast in een Netflix serie
Series / Streaming-diensten

Hoe je de ondertiteling aanpast in een Netflix serie

Netflix heeft meer opties dan je denkt. Een nieuwe tip: pas je ondertiteling aan in grootte!

Recent maakten we al duidelijk hoe je een verzoek kunt indienen bij Netflix en nu geven we je de tip hoe je de ondertiteling kunt aanpassen. Dit doe je gewoon in je Netflix-account.

De ondertiteling kun je onder meer aanpassen in grootte, kleur en lettertype. En dit kun je makkelijk doen in je eigen account, in slechts een paar minuten. De stappen zijn vrij simpel. Je gaat naar je Account en selecteert Weergave van ondertitels. Het scherm:



Opties
Vervolgens kies je een Lettertype (zeven opties), de Tekstgrootte (drie opties) en het Schaduw-effect (vijf opties). Bij Lettertype en Schaduw kun je ook een kleur kiezen. Extra opties zijn het toevoegen van een Achtergrond in een kleur en een Venster. Een voorbeeldje:



Terugzetten
De aanpassingen gelden voor de enkele gebruiker, dus iedereen kan zijn eigen wensen vastleggen. Wel geldt de aanpassing vervolgens op alle apparaten waarop je het gebruikersaccount gebruikt. Als je uiteindelijk niet gelukkig bent met je instellingen, dan kun je deze terugzetten naar de basisinstellingen.

Lees ook hoe je een verzoek indient bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jessica Jones' komt waarschijnlijk nooit meer terug
Series / Nieuws

'Jessica Jones' komt waarschijnlijk nooit meer terug

Actrice Krysten Ritter is er klaar mee.

Actrice Krysten Ritter denkt dat het klaar is met Jessica Jones. Ze is nu te zien in het derde seizoen van de serie van Marvel en Netfix en ziet een terugkeer wel zitten, maar geloven in die terugkeer doet ze niet.

Afgelopen oktober cancelde Netflix ineens al zijn Marvel-series, op Jessica Jones na. Fans hoopten dat de serie rond de privédetective met superkrachten dus wel zou blijven bestaan. Maar die hoop bleek in februari ijdel en dus is het derde seizoen dat sinds 14 juni te zien is het laatste.

Geen terugkeer
Ritter sprak met de site TVLine over de toekomst van haar personage en of ze ooit terug zal keren. "Of ik haar weer zal spelen? Ik denk het niet. Ik heb het gevoel dat ik haar gespeeld heb, snap je? Ik voel me er goed bij en het voelt ok om de deur hiermee te sluiten."

Hoe dan ook kan Disney de personages de komende twee jaar niet gebruiken. Dat is onderdeel van de deal die het heeft gesloten met Netflix. Daarna is alles weer mogelijk, maar de kans hierop is klein.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf: Katee Sackhoff terug naar sci-fi met 'Another Life'
Series / Nieuws

Gaaf: Katee Sackhoff terug naar sci-fi met 'Another Life'

De Netflix-serie is volgende maand te zien.

Actrice Katee Sackhoff keert volgende maand terug naar het sci-fi genre. De actrice brak door met haar hoofdrol als Starbuck in de dramaserie Battlestar Galactica en zal nu nog eens te zien zijn in een sci-fi serie.

Netflix heeft vandaag op zijn See What's Next-twitter account bekend gemaakt wanneer de serie te zien zal zijn. Vanaf 25 juli is ze te zien in wat klinkt als een interessante serie.

In Another Life speelt Sackhoff de rol van Niko Breckinridge. Zij is een astronaut die gefocust is op de zoektocht naar buitenaards leven. Ze voert een bemanning aan op een missie die de oorsprong van een buitenaards artefact moet onderzoeken. Terwijl Niko en haar bemanning het object onder de loep nemen, komen ze er langzaamaan achter dat dit mogelijk hun laatste missie zal zijn…
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix is totaal niet bang voor andere streamingdiensten
Series / Streaming-diensten

Netflix is totaal niet bang voor andere streamingdiensten

Gebruikers zullen volgens de streamingdienst niet snel afhaken...

Geoffrey Ketels
Reeds voor een behoorlijk lange tijd heeft Netflix de strijd moeten aanbinden met andere streamingdiensten. Het ging daarbij uiteraard in het bijzonder om Hulu en Amazon Prime Video. Op vandaag maakt de dienst zich op voor een concurrentiestrijd met heel wat nieuwe deelnemers op de markt. De belangrijkste naam op dit vlak is ongetwijfeld Disney+, maar ook Apple, NBCUniversal en WarnerMedia's streamingdiensten kunnen aan het marktaandeel van Netflix gaan knabbelen. Toch lijkt deze laatste daar niet meteen voor te vrezen.

Op het SeriesFest evenement in Denver werden er verschillende vragen gesteld aan Ted Sarandos, de Content Chief van Netflix. Het ging daarbij in het bijzonder over de komst van de nieuwe streamingdiensten op de markt. Sarandos liet op dit vlak het volgende optekenen:

"Hetgeen interessant is om te zien op vlak van de aankomende, nieuwe streamingdiensten is dat het aanbod van deze diensten helemaal niet overeenstemt met het aanbod van Netflix. Neem nu bijvoorbeeld Disney+. Niets dat beschikbaar is op Disney+ zal beschikbaar zijn op Netflix en omgekeerd. Het lijkt me dan ook eerder het geval te zijn dat gebruikers een extra abonnement bij een andere streamingdienst zullen afsluiten dan dat ze hun Netflix abonnement zullen opzeggen."

NBC favorieten
Met bovenstaande heeft Sarandos uiteraard een punt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat Netflix ook heel wat titels zal zien verdwijnen uit haar aanbod. Het bekendste voorbeeld op dit vlak is ongetwijfeld 'The Office'. Ook de deal tussen Netflix en 'The CW' loopt op haar einde. De kans bestaat dan ook dat verschillende titels van dit netwerk zullen verdwijnen van de streamingdienst.

In ieder geval, Netflix mag de concurrentie dan wel niet meteen vrezen, het lijkt er toch naar uit te zien dat er heel wat staat te veranderen in de wereld van de streamingdiensten. De versnippering van content zal er in ieder geval voor zorgen dat gebruikers geconfronteerd zullen worden met (aanzienlijk) hogere kosten. Het is dan ook nog maar zeer de vraag of elk gezin zomaar meerdere abonnementen zal willen en kunnen afsluiten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen King-serie 'The Stand' lijkt topcast te krijgen
Series / Nieuws

Stephen King-serie 'The Stand' lijkt topcast te krijgen

Goed nieuws voor fans van de horrorschrijver.

James Marsden en Amber Heard zouden een rol krijgen in The Stand, een serie die gebaseerd wordt op het gelijknamige boek van schrijver Stephen King. De bedoeling is dat de twee hoofdrollen krijgen in de miniserie.

Collider stelt dat Marsden in onderhandelingen is om de rol van Stu Redman te spelen. Hij is een Texaan, de eerste man die immuun blijkt te zijn voor Captain Trips, het virus dat de wereld ten onder liet gaan. Heard zou de rol van Nadine Cross op zich nemen, een personage dat als lerares op school actief was voordat de wereld viel en gelooft dat het haar lotsbestemming is om naast Randal Flagg te staan.

Meer castleden
Er zijn meer mensen in onderhandelingen voor de hoofdrollen in de CBS-serie. Whoopi Goldberg zou de rol van Mother Abigail spelen, Greg Kinnear die van Glen Bateman, Odessa Young die van Frannie Goldsmith en Henry Zaga van Nick Andros. Wie Randal Flagg, de superschurk, moet spelen is nog niet zeker.

De serie wordt gebaseerd op een boek van 1.100 pagina's en en een van de bekendste werken van King. Centraal staat een groep overlevenden van de apocalypse.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-prequel gaat niet teleurstellen!
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-prequel gaat niet teleurstellen!

Naomi Watts is er zeker van.

Actrice Naomi Watts is er zeker van: de prequel die HBO maakt op hitserie Game of Thrones gaat niet teleurstellen. De zender werkt momenteel aan een serie die zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen in Game of Thrones afspeelt en draait om onder meer de oorsprong van de grote huizen van Westeros en de White Walkers.

De druk is hoe dan ook groot. Game of Thrones is immers een van de best bekeken en meest populaire series uit de geschiedenis. Maar wat Watts betreft zal de serie zijn belofte waarmaken. Dat vertelde ze tijdens een interview met AP Entertainment.

Belofte waarmaken
"Ik word er enorm enthousiast van. Kippenvel overal," aldus de actrice. "Het is intimiderend. Heel opwindend. En ja, vooral na de vorige serie, waarbij de wereld helemaal ontplofte. Alles was ineens verbonden aan Game of Thrones. Alle reclames op televisie, alle artikelen. Iedereen springt er dus bovenop. En dat kan behoorlijk eng zijn."

Maar het wordt wat volgens Watts. "Hopelijk komen de fans ook massaal hierheen en vinden ze er iets nieuws en interessants in. Ik denk dat we ze niet gaan teleurstellen. Er werkt een fantastisch team van mensen aan."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.