search
Hoe je de ondertiteling aanpast in een Netflix serie
Series / Streaming-diensten

Hoe je de ondertiteling aanpast in een Netflix serie

Netflix heeft meer opties dan je denkt. Een nieuwe tip: pas je ondertiteling aan in grootte!

Recent maakten we al duidelijk hoe je een verzoek kunt indienen bij Netflix en nu geven we je de tip hoe je de ondertiteling kunt aanpassen. Dit doe je gewoon in je Netflix-account.

De ondertiteling kun je onder meer aanpassen in grootte, kleur en lettertype. En dit kun je makkelijk doen in je eigen account, in slechts een paar minuten. De stappen zijn vrij simpel. Je gaat naar je Account en selecteert Weergave van ondertitels. Het scherm:



Opties
Vervolgens kies je een Lettertype (zeven opties), de Tekstgrootte (drie opties) en het Schaduw-effect (vijf opties). Bij Lettertype en Schaduw kun je ook een kleur kiezen. Extra opties zijn het toevoegen van een Achtergrond in een kleur en een Venster. Een voorbeeldje:



Terugzetten
De aanpassingen gelden voor de enkele gebruiker, dus iedereen kan zijn eigen wensen vastleggen. Wel geldt de aanpassing vervolgens op alle apparaten waarop je het gebruikersaccount gebruikt. Als je uiteindelijk niet gelukkig bent met je instellingen, dan kun je deze terugzetten naar de basisinstellingen.

Lees ook hoe je een verzoek indient bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen