Netflix drama 'The Rain' krijgt derde seizoen maar dat wordt ook de laatste!

Netflix drama 'The Rain' krijgt derde seizoen

Er is echter ook slecht nieuws voor de fans van de serie...

Geoffrey Ketels, 25 juni 2019 om 00:01

Netflix heeft officieel bekend gemaakt dat haar drama The Rain een derde seizoen krijgt. Uitstekend nieuws voor de fans... alleen is er ook een keerzijde aan de medaille. De populaire streamingdienst heeft er namelijk ook meteen bij aangegeven dat het derde seizoen het laatste wordt voor de reeks.
The Rain is een apocalyptisch, Scandinavisch drama welke er om bekend staat vol te zitten met plot twists. De aankondiging van het derde seizoen gebeurde door Netflix op Twitter. Ze stuurde dan ook een tweet de wereld in samen met een afbeelding van 'Rasmus' voorzien van de tagline 'You can't survive alone'.

De reden waarom Netflix er meteen voor kiest om aan te geven dat de serie eindigt met het derde seizoen is niet direct aan te geven. De serie presteert namelijk boven verwachting. Toch lijkt de beslissing van Netflix in lijn te liggen met de strategie die ze tegenwoordig hanteert. Ook menig aantal andere series zagen een einde komen aan hun verhaallijn met het derde seizoen. Enkele bekende voorbeelden op dit vlak zijn niet alleen 'Santa Clarita Diet', maar ook 'American Vandal' en natuurlijk ook 'One Day at a Time'.

Financiële beslissing?
De reden waarom Netflix er tegenwoordig voor kiest om series te laten eindigen met het derde seizoen kan financieel gerelateerd zijn. Door er voor te kiezen om een serie niet echt lang door te laten gaan (en verder aan populariteit te laten winnen) wordt voorkomen dat de contracten van de cast een rol gaan spelen. Bij menig aantal andere populaire series wil de cast na verloop van tijd een significante loonsverhoging. Hier steekt Netflix (in dit geval) handig een stokje voor. Of dit echt de belangrijkste drijfveer is van de streamingservice kunnen we uiteraard niet met zekerheid zeggen.

Bekijk hier The Rain op Netflix.

Bron: Screenrant.com

Lees meer over: Netflix, The Rain, serie

Populair nieuws