Officieel: 'The Office' verdwijnt van Netflix US

Officieel: 'The Office' verdwijnt van Netflix

De serie zal exclusief te zien zijn op de NBCUniversal streaming service...

Geoffrey Ketels, 26 juni 2019 om 15:15

Eerder werd reeds aangegeven dat de kans aanzienlijk was dat de overeenkomst tussen NBC en Netflix niet meer zou worden verlengd. Nu is dit nieuws officieel bevestigd. Het aflopen van de overeenkomst heeft onder meer als gevolg dat The Office uit het aanbod van Netflix zal verdwijnen.
Het verdwijnen van (onder meer) The Office is een behoorlijke streep door de rekening van Netflix. Het is namelijk de best bekeken serie op haar platform. NBC heeft voor het verkrijgen van de exclusieve rechten op de reeks wel behoorlijk diep in de buidel moeten tasten. Het heeft immers een bod moeten doen van niet minder dan 100 miljoen dollar per jaar om het bod van Netflix te kunnen overtreffen. Het bod werd gedaan tijdens een veiling die werd georganiseerd door Universal Television.

Exclusieve rechten
De exclusieve rechten die NBC in handen heeft gekregen gelden voor alle negen de seizoenen van de serie. Ze zullen te zien zijn op de streaming service van NBCUniversal vanaf het begin van het jaar 2021. De serie zal vanaf dat ogenblik met zekerheid voor een periode van vijf jaar op de streamingdienst te zien zijn. Netflix heeft er tot op het laatste moment alles aan gedaan om het verdwijnen van de serie van haar platform tegen te houden. Ze zou zelfs bereid zijn geweest om de rechten met andere partijen te delen. Uiteindelijk was het toch NBC die aan het langste eind heeft getrokken.

De NBCUniversal streaming service zal naar alle verwachting in de loop van volgend jaar reeds worden gelanceerd. Wanneer dat precies zal gebeuren is vooralsnog niet bekend.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: The Office, serie, Netflix, NBC, NBCUniversal

Informatie over de serie: The Office

Populair nieuws