Eerste seizoen Stephen King-serie 'Castle Rock' [Dvd]

Eerste seizoen 'Castle Rock' [Dvd]

Dit keer een anthologieserie met personages en verhalen van de horrorkoning.

Bram de Groot, 26 juni 2019 om 07:57

Gemaakt door: Sam Shaw | Dustin Thomason | Cast: André Holland (Henry Matthew Deaver), Melanie Lynskey (Molly Strand), Bill Skarsgård ("The Kid"), Jane Levy (Diane "Jackie" Torrance), Christopher Wagelin (Fredrik Kastrup), Sissy Spacek (Ruth Deaver) e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zenders: Hulu
Stephen King blijft hot en de afgelopen jaren verschijnen er nog meer films en series gebaseerd op zijn (horror)boeken. In 2018 debuteerde op streamingdienst Hulu de serie Castle Rock gebaseerd op personages en verhalen van de horrorkoning. Met rollen voor André Holland, Melanie Lynskey en Bill Skarsgård speelt de anthologieserie zich niet geheel verrassend af in het plaatsje Castle Rock.

Onlangs verscheen via Warner Bros. het eerste seizoen op Dvd. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.


In het eerste seizoen, ook geproduceerd door J.J. Abrams, focussen de afleveringen zich op een wereld uit een bekend verhaal van de auteur. Zo ontvangt Henry Deaver een bericht, waardoor hij voor het eerst sinds de dood van zijn vader besluit terug te keren naar Castle Rock. Daar, in onder meer de gevangenis van Shawshank, gebeuren gruwelijke dingen.Uitgave: Castle Rock - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x gem. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels Dobly Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888246542 | Release: Juni 2019 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van Castle Rock zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een doorzichtige hoes. In de hoes staan de titels per disc aangegeven. Nette uitgave!

Beeld en geluid
De tien afleveringen staan verspreid over drie schijven. De beeldkwaliteit zou dus best redelijk moeten kunnen uitpakken. Met een bijna beeldvullende en daardoor een iets meer filmische weergave mogen we niet klagen. Het beeld heeft een klein beetje last van blokvorming en de kleuren zijn wat mat, al kan dit opzet zijn. De scherpte is echter doorgaans erg netjes en dus bovengemiddeld. Het detailbehoud in de donkere delen in het beeld is dan weer een beetje matig. Zoals gebruikelijk is er een Dolby DIgital 5.1-track toegevoegd en deze brengt de muziek en de dialoog prima uit de (surround) speakers.

Bonusmateriaal
Per aflevering is er een korte 'Inside the Episode' te bekijken. Daarnaast zijn er de featurettes 'Castle Rock: Blood on the Page' en 'Clockwork of Horror'. Vooral de eerste gaat dieper in op de keuzes die gemaakt zijn bij deze afwijkende serie. De tweede featurette kijkt vooral naar de overeenkomsten (en verschillen) van het werk van J.J. Abrams en Stephen King.

Seizoen 2 in de maak!
Het tweede seizoen werd verleden jaar aangekondigd en opnieuw verschijnen er tien afleveringen. Dit keer zijn er rollen voor onder meer Lizzy Caplan, Tim Robbins, Paul Sparks en Elsie Fisher. Een trailer of verschijningsdatum lijkt er nog niet te zijn.

Lees meer over: Castle Rock, Seizoen 1, Hulu, Dvd, Andre Holland, Melanie Lynskey, Bill Skarsgard

Populair nieuws