search

Ons nieuws van woensdag 26 juni 2019

Verhaal Nederlandse Netflix-serie 'Undercover' seizoen 2 bekend!
Series / Nieuws

Verhaal Nederlandse Netflix-serie 'Undercover' seizoen 2 bekend!

Het verhaal voor S2 is bekend.

Dirk van der Reijden
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog voordat het eerste seizoen van de Nederlandse Netflix-serie Undercover te bekijken was werd seizoen 2 al aangekondigd. Dit is duidelijk geen gok gebleken want sinds de release op 3 mei is de serie massaal gestreamd. Nu is ook bekend gemaakt wat het plot van Undercover seizoen 2 gaat worden.

Het eerste seizoen vertelde het verhaal van een Nederlandse en Belgische agent die undercover gaan bij een grote drugsorganisatie. Het vervolg speelt zich af één jaar na deze gebeurtenissen. Kim (Anna Drijver) werkt inmiddels voor een mensenrechtenorganisatie en Bob (Tom Waes) is nog steeds agent. Als ze op een illegale wapenhandel stuiten van Syrië naar België, gaat Bob undercover om meer te weten te komen. Ondertussen zit Ferry Bouman (Frank Lammers) nog altijd in de gevangenis en probeert hij erachter te komen welke undercoveragenten hem gepakt hebben.

Voortgang
Inmiddels zijn de opnames van het tweede seizoen in volle gang. Zoals het er nu naar uitziet zijn deze in september afgerond. Net als het eerste seizoen zal ook het tweede seizoen uit tien afleveringen bestaan. Wanneer je seizoen 2 precies kan gaan bekijken is nog niet bekend. Wel zullen de nieuwe afleveringen eerst in België worden uitgezonden.

Bekijk het eerste seizoen van Undercover op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Dark Crystal: Age of Resistance' trekt grote namen aan
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Dark Crystal: Age of Resistance' trekt grote namen aan

De cast van deze 'The Dark Crystal'-prequel breidt uit met een aantal grote namen.

Dirk van der Reijden
Netflix heeft vandaag aangekondigd dat Lena Heady (Game of Thrones), Awkwafina (Crazy Rich Asians) en Sigourney Weaver (Avatar) zijn toegevoegd aan de cast voor de fantasy serie The Dark Crystal: Age of Resistance. Hiermee wordt de al getalenteerde cast alleen maar imposanter.

Er is ook bekend gemaakt welke rollen voor de drie zijn weggelegd. Lena Heady zal de stem inspreken van een personage genaamd 'Maudra Fara', Awkwafina zal 'The Collecter' spelen en Sigourney Weaver is gecast als 'The Myth-Speaker'. Namen die al eerder aan de serie verbonden zijn betreffen o.a Taron Egerton, Anya Taylor-Joy, Nathalie Emmanuel, Helena Bonham Carter en Natalie Dormer, Theo James, Toby Jones, Gugu Mbatha-Raw, Mark Strong, Alicia Vikander, Mark Hamill, Jason Isaacs, Keegan-Michael Key, Simon Pegg, Andy Samberg, en Donna Kimball.

Het verhaal
The Dark Crystal: Age of Resistance draait om drie Gelflings die achter een gruwelijk geheim komen over de kracht van Skeksis. Zij gaan op een episch avontuur om de vuren van de opstand te doen ontbranden en de wereld te redden. De Gelflings worden ingesproken door Taron Egerton (Kingsman), Anya Taylor-Joy (Split) en Nathalie Emmanuel (Game of Thrones).

De serie is volledig geregisseerd door Louis Leterrier (Clash of the Titans) en is vanaf 30 augustus 2019 te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede leven voor 'Swamp Thing'?
Series / Nieuws

Tweede leven voor 'Swamp Thing'?

Het zou kunnen dat de serie in andere vorm doorgaat.

Ja, Swamp Thing komt tot een einde. Maar het begint erop te lijken dat de serie een tweede leven krijgt. We horen namelijk via de site Bloody Disgusting dat de serie mogelijk verder gaat als film.

Bloody Disgusting stelt dat het feit dat de serie al na één seizoen tot een einde kwam, ervoor zorgt dat filmstudio Warner Bros. nu overweegt de franchise op een andere manier voort te zetten. Dat zou dan in de vorm van een film zijn, al kan het zijn dat het personage een bijrol krijgt. Producent James Wan zou mogelijk ook een rol krijgen.

Creatieve verschillen
Het is nog altijd niet helemaal duidelijk waarom de serie stopte. Het schijnt dat het te maken had met subsidies van de Amerikaanse overheid en met creatieve verschillen. De serie werd ontwikkeld als een horrorserie en eindigde als een thriller. Dat is voor Warner Bros. minder interessant en zo onderscheidt de franchise zich ook minder van andere franchises.

Er zijn nog geen details over de eventuele film, dus ook niet of de cast terug zou kunnen keren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officieel: 'The Office' verdwijnt van Netflix US
Series / Nieuws

Officieel: 'The Office' verdwijnt van Netflix US

De serie zal exclusief te zien zijn op de NBCUniversal streaming service...

Geoffrey Ketels
Eerder werd reeds aangegeven dat de kans aanzienlijk was dat de overeenkomst tussen NBC en Netflix niet meer zou worden verlengd. Nu is dit nieuws officieel bevestigd. Het aflopen van de overeenkomst heeft onder meer als gevolg dat The Office uit het aanbod van Netflix zal verdwijnen.

Het verdwijnen van (onder meer) The Office is een behoorlijke streep door de rekening van Netflix. Het is namelijk de best bekeken serie op haar platform. NBC heeft voor het verkrijgen van de exclusieve rechten op de reeks wel behoorlijk diep in de buidel moeten tasten. Het heeft immers een bod moeten doen van niet minder dan 100 miljoen dollar per jaar om het bod van Netflix te kunnen overtreffen. Het bod werd gedaan tijdens een veiling die werd georganiseerd door Universal Television.

Exclusieve rechten
De exclusieve rechten die NBC in handen heeft gekregen gelden voor alle negen de seizoenen van de serie. Ze zullen te zien zijn op de streaming service van NBCUniversal vanaf het begin van het jaar 2021. De serie zal vanaf dat ogenblik met zekerheid voor een periode van vijf jaar op de streamingdienst te zien zijn. Netflix heeft er tot op het laatste moment alles aan gedaan om het verdwijnen van de serie van haar platform tegen te houden. Ze zou zelfs bereid zijn geweest om de rechten met andere partijen te delen. Uiteindelijk was het toch NBC die aan het langste eind heeft getrokken.

De NBCUniversal streaming service zal naar alle verwachting in de loop van volgend jaar reeds worden gelanceerd. Wanneer dat precies zal gebeuren is vooralsnog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste seizoen Stephen King-serie 'Castle Rock' [Dvd]
Series / Blu-ray Review

Eerste seizoen Stephen King-serie 'Castle Rock' [Dvd]

Dit keer een anthologieserie met personages en verhalen van de horrorkoning.

Gemaakt door: Sam Shaw | Dustin Thomason | Cast: André Holland (Henry Matthew Deaver), Melanie Lynskey (Molly Strand), Bill Skarsgård ("The Kid"), Jane Levy (Diane "Jackie" Torrance), Christopher Wagelin (Fredrik Kastrup), Sissy Spacek (Ruth Deaver) e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zenders: Hulu

Stephen King blijft hot en de afgelopen jaren verschijnen er nog meer films en series gebaseerd op zijn (horror)boeken. In 2018 debuteerde op streamingdienst Hulu de serie Castle Rock gebaseerd op personages en verhalen van de horrorkoning. Met rollen voor André Holland, Melanie Lynskey en Bill Skarsgård speelt de anthologieserie zich niet geheel verrassend af in het plaatsje Castle Rock.

Onlangs verscheen via Warner Bros. het eerste seizoen op Dvd. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.



In het eerste seizoen, ook geproduceerd door J.J. Abrams, focussen de afleveringen zich op een wereld uit een bekend verhaal van de auteur. Zo ontvangt Henry Deaver een bericht, waardoor hij voor het eerst sinds de dood van zijn vader besluit terug te keren naar Castle Rock. Daar, in onder meer de gevangenis van Shawshank, gebeuren gruwelijke dingen.



Uitgave: Castle Rock - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x gem. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels Dobly Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888246542 | Release: Juni 2019 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van Castle Rock zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een doorzichtige hoes. In de hoes staan de titels per disc aangegeven. Nette uitgave!

Beeld en geluid
De tien afleveringen staan verspreid over drie schijven. De beeldkwaliteit zou dus best redelijk moeten kunnen uitpakken. Met een bijna beeldvullende en daardoor een iets meer filmische weergave mogen we niet klagen. Het beeld heeft een klein beetje last van blokvorming en de kleuren zijn wat mat, al kan dit opzet zijn. De scherpte is echter doorgaans erg netjes en dus bovengemiddeld. Het detailbehoud in de donkere delen in het beeld is dan weer een beetje matig. Zoals gebruikelijk is er een Dolby DIgital 5.1-track toegevoegd en deze brengt de muziek en de dialoog prima uit de (surround) speakers.

Bonusmateriaal
Per aflevering is er een korte 'Inside the Episode' te bekijken. Daarnaast zijn er de featurettes 'Castle Rock: Blood on the Page' en 'Clockwork of Horror'. Vooral de eerste gaat dieper in op de keuzes die gemaakt zijn bij deze afwijkende serie. De tweede featurette kijkt vooral naar de overeenkomsten (en verschillen) van het werk van J.J. Abrams en Stephen King.

Seizoen 2 in de maak!
Het tweede seizoen werd verleden jaar aangekondigd en opnieuw verschijnen er tien afleveringen. Dit keer zijn er rollen voor onder meer Lizzy Caplan, Tim Robbins, Paul Sparks en Elsie Fisher. Een trailer of verschijningsdatum lijkt er nog niet te zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote beesten in 'Game of Thrones'-prequel?
Series / Nieuws

Grote beesten in 'Game of Thrones'-prequel?

Het lijkt erop dat we iets anders dan draken te zien krijgen!

Game of Thrones-prequel The Long Night belooft behoorlijk episch te worden. HBO zet volop in op de serie, die de werktitel Bloodmoon kreeg en zich af zal spelen in een heel ander Westeros dan GoT. Dat blijkt nu eens te meer.

Vandaag lekten namelijk setfoto's, die we op Twitter konden terugvinden. Daaruit blijkt dat heel mooie legendarische wezens een rol zullen krijgen in de serie. Geen draken, maar wel mammoeten. Daar lijkt het in elk geval wel op.

Hierboven lijkt het er zowaar op dat er een mammoet in de serie te zien zal zijn. De vorige serie gebruikte letters en andere tekens om acteurs en crewleden rond te leiden op de set en nu dus mammoeten. Daar de serie zich duizenden jaren voor Game of Thrones afspelen, zien we wel perspectief en zou het zomaar kunnen dat mammoeten naast de Free Folk te zien zullen zijn. In de boeken kwamen ze ook al voor.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jim Parsons blij met einde 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Jim Parsons blij met einde 'The Big Bang Theory'

Hij vond het welletjes.

Acteur Jim Parsons is de reden waarom The Big Bang Theory ermee stopt. De acteur had er namelijk niet meer zo'n zin in om de rol te blijven zitten en zette er daarom een punt achter. Waarmee een van de populairste komedieseries van dit moment ook eindigde.

Tijdens een interview met Variety, laat hij weten het prima te vinden dat de serie eindigt. Hij vertelde: "ik heb het personage helemaal plat gespeeld. En sommige mensen zouden het waarschijnlijk langer gedaan hebben. Ik bedoel niet onze serie, maar wel deze relatie met het personage. Maar voor mijn gevoel was het materiaal zo'n beetje op."

Einde verhaal
Acteur Jim Parsons liet al vaker weten wel klaar te zijn met de serie. Hij was blij dat hij de kans kreeg, maar vond dat dit het juiste moment om ermee te stoppen. Precies daarom zette hij er daarom een punt achter en besloot hij de vele miljoenen die CBS had willen betalen voor meer afleveringen te laten gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Release HBO's 'Watchmen' weer een stap dichterbij!
Series / Nieuws

Release HBO's 'Watchmen' weer een stap dichterbij!

De opnames zijn afgerond!

HBO-serie Watchmen heeft de opnames rond. Kortom: het is nu tijd om de boel in elkaar te monteren en te wachten tot het herfst is. Dan gaat men de serie namelijk uitzenden op de Amerikaanse televisiezender en bij ons op Ziggo Movies & Series XL.

Watchmen volgt op de comics uit 1986 en draait om een wereld waarin superhelden bestaan. Althans: superhelden die de straat op gaan en nauwelijks krachten hebben. Maar dan staat er een man op die ze wel heeft, Dr. Manhattan. De balans verandert en de wereldgeschiedenis loopt daardoor ook uiteen met de onze.

Nieuwe geschiedenis
Volgens HBO zal de serie een origineel verhaal met nieuwe gezichten combineren met onbekende personages die nog niet in de serie speelden. De pilot is geregisseerd door Nicole Kassell en wordt ook door haar geproduceerd. De DC-serie wordt verder geproduceerd door White Rabbit, samen met Warner Bros. Television en heeft nog geen plotsynopsis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.