search
DVD-recensie: 'Divorce' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Divorce' seizoen 2

Een redelijke uitgave van een zeer succesvolle RTL-serie.

Cast: Jeroen Spitzenberger (Boudewijn Schaeffer), Chantal Janzen (Sophie Schaeffer), Waldemar Torenstra (Joris Hulskamp), Katja Herbers (Joyce Waanders), Dirk Zeelenberg (David Mendelbaum), Carly Wijs (Tamar Mendelbaum) | Jaren: 2012 "“ heden | TV-release: RTL 4

RTL-serie Divorce is een gigantisch succes op de Nederlandse televisie. De serie, die elke zondag te zien was, trok gemiddeld bijna twee miljoen kijkers. Geen wonder dus dat RTL zo snel met deze DVD-uitgave is gekomen.

Deze komische dramaserie volgt drie totaal verschillende mannen van tussen de 35 en 45 jaar. Zij zitten midden in een scheiding en zijn noodgedwongen bij elkaar ingetrokken. Ze delen lief en leed en hebben inmiddels veel meegemaakt samen, waardoor een diepe vriendschap is ontstaan.

In seizoen 2 verwerkt Joris dat hij (ongewild) vader wordt van een tweeling. Hij krijgt een minnares, de mooie advocate Simone, waardoor de zwangere Joyce gek wordt van jaloezie… De broer van Boudewijn duikt op en brengt Sophie van haar stuk. Boudewijn kan dit absoluut niet verdragen en doet zijn uiterste best Sophie voor zich terug te winnen, maar ondertussen kan hij nog steeds de verleiding van al het andere vrouwelijke schoon niet weerstaan… David en zijn cardiologe Desiree proberen in hun relatie om te gaan met haar aseksualiteit. David vindt dit moeilijker dan hij aanvankelijk denkt, wat hem geheel onverwacht dichter brengt tot zijn ex-vrouw Tamar…DVD: Divorce seizoen 2 | Duur: 532 min. / 12 afleveringen | Release: mei 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Discs: 3 x DVD | EAN: 8715664110348 | Met dank aan: RTL / Talpa

De DVD-uitgave bevat een drietal discs. Op elk van deze discs staan vier afleveringen. Het uiterlijk van de uitgave is vrij standaard; een kartonnen slipcover zit om de dubbeldikke DVD-hoes heen. Als je die open slaat, vind je links één disc en rechts twee discs. Verder zit er geen boekje of wat dan ook in de uitgave. Op de derde disc staan tot slot wat extra's.

Die zijn wat mager: je vindt er enkel bloopers op. Die zijn, zoals meestal, leuker voor de mensen op de set, dan voor de mensen die kijken. Verder is het een prima uitgave, waarover je niet mag klagen. Heel speciaal is 'ie niet, maar wel prima.

Derde seizoen
Begin deze maand kwam het tweede seizoen van RTL-serie Divorce tot een einde. Een derde seizoen is, gezien de hoge kijkcijfers, een zekerheidje. De enige vraag op dit moment is nog wie er allemaal voor terugkeren. RTL heeft al laten weten dat de makers van de serie allemaal terugkeren, maar dat vooral acteurs en actrices die aan de productie verbonden zijn nog twijfelen. Zeker lijkt dat de hoofdrolspelers allemaal verder zullen gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen