search

Ons nieuws van woensdag 18 juni 2014

Nieuwe actrice als Myrcella Baratheon in 'Game of Thrones'?
Series / Nieuws

Nieuwe actrice als Myrcella Baratheon in 'Game of Thrones'?

Nell Tiger Free zou Aimee Richardson moeten vervangen.

Het is wel vaker voorgekomen dat een personage in Game of Thrones door meerdere acteurs werd gespeeld (zie bijvoorbeeld Michiel Huisman als Daario Naharis), en nu lijkt dit wederom het geval te zijn. WinterIsComing.net heeft van volgens hen betrouwbare bronnen vernomen dat prinses Myrcella Baratheon, die in seizoen vijf een grotere rol zal hebben, door een andere actrice zal worden gespeeld.

Myrcella werd voor het laatst gezien in seizoen twee van de serie, toen ze in tranen werd verscheept naar Drone. Volgens de genoemde bronnen zal actrice Aimee Richardson, die de rol oorspronkelijk speelde, volgend jaar niet terugkeren. De Britse actrice Nell Tiger Free (Mr. Stink) zou de rol moeten overnemen van Richardson. Dit zou de tweede recasting van een Baratheon betekenen' eerder nam Dean-Charles Chapman al de rol over van Tommen Baratheon.

HBO heeft nog geen commentaar gegeven op het gerucht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spin-off '24' rond personage Kate Morgan?
Series / Nieuws

Spin-off '24' rond personage Kate Morgan?

Fox ziet een tiende seizoen - zonder Jack Bauer - wel zitten.

Sinds enkele weken zendt Fox het twaalfdelige 24: Live Another Day uit. Dit is een eenmalig revival-seizoen die volgde op de eerdere acht succesvolle seizoenen van 24. Nu meldt Robert Cochran, een van de breinen achter 24, dat er mogelijk een spin-off komt.

In de spin-off zou Kiefer Sutherlands Jack Bauer het stokje overdragen aan een nieuwe agent. Cochran geeft aan dat dit zomaar de mooie Kate Morgan zou kunnen zijn. Deze rol wordt in Live Another Day gespeeld door Yvonne Strahovski.

"Er zijn op dit moment geen precieze plannen, maar het is helemaal het soort ding dat we overwegen. Het format van 24 is op zich erg solide en met het goede verhaal kan het perfect werken. Dus, als we een verhaal zonder Jack rond kunnen krijgen, zouden we er helemaal voor openstaan, dat is zeker...", aldus Cochran.

Vooralsnog hebben we nog een aantal afleveringen voor de boeg van 24: Live Another Day. De twaalfde en laatste aflevering wordt op 14 juli uitgezonden door Fox.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Teenage Mutant Ninja Turtles' krijgt vierde seizoen
Series / Nieuws

'Teenage Mutant Ninja Turtles' krijgt vierde seizoen

Nickelodeon heeft twintig nieuwe afleveringen van de CG-animatieserie besteld.

Dit jaar vieren de Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT) hun dertigste verjaardag, en Nickelodeon viert dit met een aankondiging dat de CG-animatieserie een vierde seizoen zal krijgen. De tv-zender heeft om precies te zijn twintig nieuwe afleveringen besteld. Dit werd aangekondigd door Russel Hicks, President, Content Development and Production van Nickelodeon. TMNT is een van de vijf best bekeken animatieseries en is verantwoordelijk voor een gigantische omzet wat betreft merchandise. Seizoen 3 van TMNT gaat dit najaar van start, en het vierde seizoen zal worden uitgezonden in najaar 2015.

In seizoen drie vervangt Seth Green ("Robot Chicken") Jason Biggs als Leonardo. Sean Astin ("The Lord of the Rings") keert terug als Raphael en ook Rob Paulsen ("Planet Sheen") en Greg Cipes ("Teen Titans") vervullen opnieuw de rollen van Donatello en Michelangelo. Verder spelen Mae Whitman ("Parenthood") April O'Neil, Hoon Lee ("Royal Pains") Master Splinter en Kevin Michael Richardson ("Penguins of Madagascar") Shredder.

Nickelodeons Teenage Mutant Ninja Turtles beleefde zijn debuut op 29 september 2012 en werd direct al door ongeveer 12 miljoen Amerikanen bekeken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Divorce' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Divorce' seizoen 2

Een redelijke uitgave van een zeer succesvolle RTL-serie.

Cast: Jeroen Spitzenberger (Boudewijn Schaeffer), Chantal Janzen (Sophie Schaeffer), Waldemar Torenstra (Joris Hulskamp), Katja Herbers (Joyce Waanders), Dirk Zeelenberg (David Mendelbaum), Carly Wijs (Tamar Mendelbaum) | Jaren: 2012 "“ heden | TV-release: RTL 4

RTL-serie Divorce is een gigantisch succes op de Nederlandse televisie. De serie, die elke zondag te zien was, trok gemiddeld bijna twee miljoen kijkers. Geen wonder dus dat RTL zo snel met deze DVD-uitgave is gekomen.

Deze komische dramaserie volgt drie totaal verschillende mannen van tussen de 35 en 45 jaar. Zij zitten midden in een scheiding en zijn noodgedwongen bij elkaar ingetrokken. Ze delen lief en leed en hebben inmiddels veel meegemaakt samen, waardoor een diepe vriendschap is ontstaan.

In seizoen 2 verwerkt Joris dat hij (ongewild) vader wordt van een tweeling. Hij krijgt een minnares, de mooie advocate Simone, waardoor de zwangere Joyce gek wordt van jaloezie… De broer van Boudewijn duikt op en brengt Sophie van haar stuk. Boudewijn kan dit absoluut niet verdragen en doet zijn uiterste best Sophie voor zich terug te winnen, maar ondertussen kan hij nog steeds de verleiding van al het andere vrouwelijke schoon niet weerstaan… David en zijn cardiologe Desiree proberen in hun relatie om te gaan met haar aseksualiteit. David vindt dit moeilijker dan hij aanvankelijk denkt, wat hem geheel onverwacht dichter brengt tot zijn ex-vrouw Tamar…



DVD: Divorce seizoen 2 | Duur: 532 min. / 12 afleveringen | Release: mei 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Discs: 3 x DVD | EAN: 8715664110348 | Met dank aan: RTL / Talpa

De DVD-uitgave bevat een drietal discs. Op elk van deze discs staan vier afleveringen. Het uiterlijk van de uitgave is vrij standaard; een kartonnen slipcover zit om de dubbeldikke DVD-hoes heen. Als je die open slaat, vind je links één disc en rechts twee discs. Verder zit er geen boekje of wat dan ook in de uitgave. Op de derde disc staan tot slot wat extra's.

Die zijn wat mager: je vindt er enkel bloopers op. Die zijn, zoals meestal, leuker voor de mensen op de set, dan voor de mensen die kijken. Verder is het een prima uitgave, waarover je niet mag klagen. Heel speciaal is 'ie niet, maar wel prima.

Derde seizoen
Begin deze maand kwam het tweede seizoen van RTL-serie Divorce tot een einde. Een derde seizoen is, gezien de hoge kijkcijfers, een zekerheidje. De enige vraag op dit moment is nog wie er allemaal voor terugkeren. RTL heeft al laten weten dat de makers van de serie allemaal terugkeren, maar dat vooral acteurs en actrices die aan de productie verbonden zijn nog twijfelen. Zeker lijkt dat de hoofdrolspelers allemaal verder zullen gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tekenfilmspion Danger Mouse terug op televisie
Series / Nieuws

Tekenfilmspion Danger Mouse terug op televisie

Na 23 jaar van afwezigheid wekt de BBC het knaagdier weer tot leven.

De BBC heeft besloten om een nieuwe tv-serie te ontwikkelen rondom Brian Cosgrove's Danger Mouse, een geanimeerde superspion. De originele show van begin jaren tachtig, waarin elementen uit o.a. James Bond en Danger Man gebruikt werden, ging over een muis met een vliegende auto en een hulpje in de vorm van de hamster Penfold. Danger Mouse kreeg zijn opdrachten van de chinchilla Colonel K. en nam het elke keer op tegen de pad Baron Greenback en diens hulpje Stiletto (een kraai). Een andere veel voorkomende schurk was Count Duckula.

Het is nog onduidelijk hoe de nieuwe serie eruit komt te zien of wat precies de bedoeling is. Ook weten we nog niet of David Jason terugkeert om de stem van Danger Mouse in te spreken. Terry Scott, de stem van Penfold, zal er uiteraard niet bij zijn gezien zijn overlijden in 1994.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'The Knick' met Clive Owen
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'The Knick' met Clive Owen

Drama van Steven Soderbergh over de medische wereld aan het begin van de twintigste eeuw.



Hierboven vind je een nieuwe trailer van The Knick, een nieuwe serie van Steven Soderbergh, regisseur van films als Side Effects en Contagion. Het hoofdpersonage, dokter John W. Tackery, wordt gespeeld door Clive Owen.

In de nieuwe serie zien we hoe het aan het begin van de twintigste eeuw was om een arts te zijn. Destijds stonden chirurgie en andere facetten van de medische wereld nog in de kinderschoenen. Alles was in ieder geval een heel stuk bloederiger dan dat het vandaag de dag is.

The Knick gaat op 8 augustus in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.