search
Nieuwe hoofdrol voor Lena Heady na 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Nieuwe hoofdrol voor Lena Heady na 'Game of Thrones'

Na 'Game of Thrones' heeft ze een volgende hoofdrol te pakken.

Dirk van der Reijden
Na haar memorabele optreden als Cersei Lannister in GOT heeft Lena Heady een nieuwe hoofdrol te pakken. Voor de zender/streamingsdienst Showtime zal zij te zien zijn in een uur durende pilot genaamd Rita. Daarnaast zal zij fungeren als uitvoerend producent.

Rita vertelt het verhaal van een koppige, onconventionele lerares en alleenstaande moeder die vecht tegen iedere vorm van autoriteit op een gekke ongefilterde manier. Jana Winograde, directeur entertainment bij Showtime Networks Inc., zegt het volgende in een statement:

''Rita is geweldig ondermijnend en laat je lachen en huilen terwijl ze continue vecht tegen de hypocrisie om haar heen. Het is zonder twijfel dat Lena Heady de juiste persoon is om dit op haar te nemen.''

De pilot is gemaakt door Christian Torpe die ook zal fungeren als uitvoerend producent. Het verhaal is afgeleid van een Deense serie met dezelfde naam waar de serie voor het eerst te zien was in 2012 met actrice Millie Dinesen als Rita. Deze versie is compleet te zien op Netflix.

Eerdere poging
Er is eerder geprobeerd om een Amerikaanse productie van Rita te maken, toen nog in 2013 met Anna Gunn (Breaking Bad) als hoofdrolspeelster en Krista Vernoff (Grey's Anatomy) als showrunner. Dit is echter nooit van de grond gekomen.

Druk schema
Nu GOT het einde gezien heeft in mei is Lena Heady nog te zien in een film genaamd The Flood (2019) en zal ze haar stem lenen aan de Netflix-serie The Dark Crystal: Age of Resistance. Later zal ze nog te zien zijn in de actiefilm Gunpowder Milkshake (2020) waarin ze samen speelt met Karen Gillan (Guardians of the Galaxy) en Carla Gugino (The Haunting of Hill House).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen