search

Ons nieuws van donderdag 27 juni 2019

Nieuwe hoofdrol voor Lena Heady na 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Nieuwe hoofdrol voor Lena Heady na 'Game of Thrones'

Na 'Game of Thrones' heeft ze een volgende hoofdrol te pakken.

Dirk van der Reijden
Na haar memorabele optreden als Cersei Lannister in GOT heeft Lena Heady een nieuwe hoofdrol te pakken. Voor de zender/streamingsdienst Showtime zal zij te zien zijn in een uur durende pilot genaamd Rita. Daarnaast zal zij fungeren als uitvoerend producent.

Rita vertelt het verhaal van een koppige, onconventionele lerares en alleenstaande moeder die vecht tegen iedere vorm van autoriteit op een gekke ongefilterde manier. Jana Winograde, directeur entertainment bij Showtime Networks Inc., zegt het volgende in een statement:

''Rita is geweldig ondermijnend en laat je lachen en huilen terwijl ze continue vecht tegen de hypocrisie om haar heen. Het is zonder twijfel dat Lena Heady de juiste persoon is om dit op haar te nemen.''

De pilot is gemaakt door Christian Torpe die ook zal fungeren als uitvoerend producent. Het verhaal is afgeleid van een Deense serie met dezelfde naam waar de serie voor het eerst te zien was in 2012 met actrice Millie Dinesen als Rita. Deze versie is compleet te zien op Netflix.

Eerdere poging
Er is eerder geprobeerd om een Amerikaanse productie van Rita te maken, toen nog in 2013 met Anna Gunn (Breaking Bad) als hoofdrolspeelster en Krista Vernoff (Grey's Anatomy) als showrunner. Dit is echter nooit van de grond gekomen.

Druk schema
Nu GOT het einde gezien heeft in mei is Lena Heady nog te zien in een film genaamd The Flood (2019) en zal ze haar stem lenen aan de Netflix-serie The Dark Crystal: Age of Resistance. Later zal ze nog te zien zijn in de actiefilm Gunpowder Milkshake (2020) waarin ze samen speelt met Karen Gillan (Guardians of the Galaxy) en Carla Gugino (The Haunting of Hill House).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu te zien op Netflix de schitterende zwarte komedie 'Dead to me'
Series / Nieuws

Nu te zien op Netflix de schitterende zwarte komedie 'Dead to me'

'Dead to me' wat als je de dood niet kunt verwerken?

'Dead to me' is een schitterende serie met scherpe cynische humor maar heeft ook een donkere kant. De serie gaat over Jen (Christina Applegate) die pas haar man heeft verloren. Zij ontmoet Judy (Linda Cardinelli) bij een praatgroep over rouwverwerking en tussen beide vrouwen ontstaat een vriendschap die getest gaat worden door een groot geheim.

Sinds de dood van haar man heeft Jen het moeilijk, ze heeft zijn dood niet verwerkt, heeft twee kinderen, een schoonmoeder waar ze een hekel aan heeft en een agressieve kant. Ook op haar werk functioneert ze niet meer.



Als ze op een rouwverwerking praatgroep Judy tegenkomt ontstaat er snel een hechte vriendschap en lijken ze elkaars redder te gaan worden....

De 10 afleveringen van ca. 30 minuten staan vol van scherpe, cynische humor, heel herkenbare zaken uit een rouwproces maar met een heel donkere twist die als een rode lijn door alle afleveringen loopt. Zowel Christina Applegate (Married with Children, Bad Mom) als Linda Cardenelli (Bloodline, Avengers) zetten een prachtig personage neer. James Marsden (Westworld, 30 rock) als ex van Linda en Edward Asner (Working Class, Lou Grant) zetten een prima rol neer.

Ik kan iedereen deze goed weg te kijken serie aanbevelen. En ook volgend seizoen kunt u van deze serie genieten want Netflix heeft een tweede seizoen besteld.

Bekijk Dead to me nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sony verfilmt gamereeks 'Final Fantasy' als live-action tv-serie!
Series / Nieuws

Sony verfilmt gamereeks 'Final Fantasy' als live-action tv-serie!

De serie wordt gebaseerd op de wereld van Final Fantasy XIV.

De game-franchise Final Fantasy begon in 1987, dus na 32 jaar lijkt het wel eens tijd om een live-action verfilming ervan te maken. Sony Pictures Television en Hivemind, de productiemaatschappij achter Netflix-serie The Witcher, dachten daar hetzelfde over en hebben nu aangekondigd te werken aan een live-action serie gebaseerd op de wereld van Final Fantasy 14.

Het zal fans wellicht tegenvallen dat geen van de populairdere delen wordt gebruikt als basis voor de serie. Dus geen Cloud uit Final Fantasy 7 of Blitzball uit Final Fantasy 10 in deze serie. Final Fantasy 14 werd in 2010 met tegenvallende recensies uitgebracht. Uiteindelijk werd het spel nieuw leven ingeblazen met een grootse MMORPG met subtitel A Realm Reborn, waarvan in 2019 nog een uitbreiding wordt uitgebracht.

Iconische elementen worden behouden
De live-action serie zal zich afspelen in de wereld van Eorzea en vertelt een origineel verhaal over de strijd tussen magie en technologie en een avontuur dat vrede naar een land in oorlog moet brengen. Plotdetails worden logischerwijs geheimgehouden, maar iconische kenmerken als 'magitek', 'beastmen', 'airships' en 'chocobos' zullen zeker hun opwachting maken in de serie. Ook is er volgens het officiele persbericht een rol weggelegd voor het personage Cid, dat in elk spel op een of andere manier zijn opwachting maakt. Het is daarbij nog onbekend wanneer we de serie kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze castleden keren toch terug voor seizoen 11 'NCIS: LA'
Series / Nieuws

Deze castleden keren toch terug voor seizoen 11 'NCIS: LA'

Er leek even onduidelijkheid over te bestaan, maar fans hoeven zich toch geen zorgen te maken...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er zijn maar weinig series die er in slagen om het merendeel van hun oorspronkelijke cast bij elkaar te houden. Dat geldt wel voor NCIS: Los Angeles. Aan het einde van het tiende seizoen leek er echter toch even onduidelijkheid te zijn over de toekomst van Barrett Foa en Renee Felice Smith. Zien we de twee nog terug in het elfde seizoen of niet?

Sinds het tweede seizoen van NCIS: LA vormen Barrett Foa en Renee Felice Smith een dynamisch duo in de reeks. Aan het einde van het tiende seizoen ontstond er echter even onduidelijkheid over de toekomst van de beide personages. Bij veel fans sloeg de schrik hen meteen om het hart. Zouden de twee series regulars NCIS: LA dan echt gaan verlaten? Het antwoord op deze vraag is een volmondige "nee"!

Series regulars
Inmiddels is bevestigd dat zowel Barrett Foa als Renee Felice Smith terug te zien zullen zijn in het elfde seizoen van NCIS: Los Angeles. Bovendien blijven de twee castleden ook gewoon series regulars. Dit betekent dat Eric en Nell duidelijk geen job zullen aannemen in San Francisco.

Ondanks het feit dat dit stukje van de enorme cliffhanger aan het einde van het tiende seizoen dus geen zorgen meer hoeft op te wekken bij de fans valt er uiteraard nog heel wat meer te ontdekken. Ook het elfde seizoen van deze langlopende serie lijkt dan ook weer heel wat moois voor de fans in petto te hebben!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Blood & Treasure' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

'Blood & Treasure' krijgt tweede seizoen

De verlenging komt er ongeveer halverwege het eerste seizoen.

Geoffrey Ketels
CBS heeft bekend gemaakt dat haar serie Blood & Treasure met zekerheid een vervolg zal krijgen. De aankondiging van het tweede seizoen komt er nu het eerste seizoen ongeveer halverwege is. De kijkcijfers die het project weet te realiseren zijn degelijk en stabiel, maar niet echt spectaculair.

Amy Reisenbach, de 'CBS Executive VP Current Programs' heeft in een reactie het volgende laten optekenen; "Blood & Treasure is een leuke avonturenserie die heel wat grappige elementen bevat. Ze is bovendien opgenomen op verschillende prachtige locaties verspreid over de wereld. De reeks blijkt een uitstekende performer te zijn en vormt dan ook een mooie aanvulling op ons zomerschema. Met de aankondiging van een tweede seizoen kijken we er nu reeds naar uit om nieuwe locaties te ontdekken van Rusland tot Zuidoost-Azië".

2020
Het tweede seizoen van de reeks zal te zien zijn in de zomer van 2020. De serie komt van de hand van Matthew Federman en Stephen Scaia (bekend van onder andere Limitless). Blood & Treasure ontving in 2017 meteen een "straight-to-series" order. Het lijkt er in ieder geval naar uit te zien dat het project CBS niet zal teleurstellen. De hoofdrollen in de serie zijn weggelegd voor Matt Barr en Sofia Pernas.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Game of Thrones-acteur vindt grote nieuwe hoofdrol
Series / Nieuws

Game of Thrones-acteur vindt grote nieuwe hoofdrol

Gaaf! Nu al een nieuwe hoofdrol.

Acteur Nikolaj Coster-Waldau is gecast in de dramaserie Gone Hollywood. De acteur is natuurlijk het bekendst als Jaime Lannister, een rol die hij speelde in Game of Thrones. Maar nu die serie voorbij is, moet hij op zoek naar iets nieuws. En dat heeft hij nu al gevonden.

Entertainment Weekly meldt dat de acteur getekend heeft voor een van de hoofdrollen in FX-serie Gone Hollywood. Welke rol hij precies krijgt is niet duidelijk. Wel weten we dat Ted Griffin de pilot mag schrijven en hem zal regisseren. Scott Rudin is verder uitvoerend producent.

Het verhaal
Gone Hollywood is losjes gebaseerd op het verhaal van het ontstaan van Creative Artists Agency. De serie speelt zich af in de jaren tachtig, als het bureau al een kleine tien jaar bezig is. De boel ontstond nadat een groepje agenten besloten heeft om voor zichzelf verder te gaan.

De bedoeling zou zijn om de werkelijkheid rond het agentschap te mengen met fictieve personages. Wanneer de serie precies te zien zal zijn is nog niet zeker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Horror Story' keert in september weer terug met seizoen 9!
Series / Nieuws

'American Horror Story' keert in september weer terug met seizoen 9!

De serie is 18 september weer te zien.

FX heeft nu al bekend gemaakt wanneer American Horror Story: 1984 van start gaat. De serie zal vanaf 18 september op de Amerikaanse televisiezender te zien zijn. Vermoedelijk wordt de boel vervolgens ook op Netflix in Nederland uitgezonden.

1984 is het negende seizoen van de dramaserie. Het is nog niet duidelijk waar dit nieuwe seizoen precies om zal draaien, al hintten teasers er al op dat de boel gaat lijken op een slasherfilm uit de jaren tachtig. Welke castleden er uit de franchise allemaal terugkeren is ook nog niet helemaal duidelijk.

Oude verhalen
Waar American Horror Story een anthologie-serie is, horen we nu dat er koppelingen worden aangebracht tussen verschillende oude seizoenen. Dat betekent dat er net als bij Apocalypse, het vorige seizoen van de serie, ook weer oude bekenden te zien zijn. Dat is mooi, want daarmee begint de serie steeds meer een geheel te worden.

Naar het schijnt zal dit nieuwe seizoen overigens lijken op films als Friday the 13th en Sleepaway Camp. Dit is het derde seizoen dat zich niet in het heden afspeelt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.