search
Wetenschappers willen weten of Star Treks 'Mirror Universe' echt bestaat
Series / Nieuws

Wetenschappers willen weten of Star Treks 'Mirror Universe' echt bestaat

Want science fiction heeft altijd wel een basis.

Geinig. Wetenschappers zoeken nu actief naar bewijs om een belangrijke vraag uit Star Trek te beantwoorden. Bestaat er een Mirror Universe? Het concept stamt al uit de eerste van de series en speelde in elk daarvan een rol.

In het Mirror Universe is alles omgedraaid. Waar de Federation een goede organisatie is, is dat in het Mirror Universe juist niet goed, maar kwaadaardig. Vulcans en heel wat andere buitenaardse wezens worden door mensen onderdrukt. Wetenschappers zoeken nu uit of er een basis voor het idee is.

Science fiction?
Natuurlijk is het Mirror Universe zoals Star Trek het verbeeldt fictie. Maar het idee is gegrondvest in de wetenschappelijke theorie dat er andere realiteiten kunnen zijn. Sterker nog: er zou een oneindig aantal werelden bestaan, in elke variatie denkbaar. Nu stelt NBC News dat wetenschappers middels experimenten met subatomische deeltjes willen uitzoeken of er een Mirror Universe is.

Daarvoor wordt er geëxperimenteerd in Tennessee, in een deeltjesversneller dan zo'n 10 meter. Aan het eind van de tunnel staat een muur, waar de deeltjes keihard tegenaan botsen. Dat zou dan tot gevolg hebben dat ze in spiegelversies uiteenvallen. Of het klopt…?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen