search
Nieuw op Netflix de bovennatuurlijke serie 'Jinn'
Recensie

Nieuw op Netflix de bovennatuurlijke serie 'Jinn'

Het oproepen van geesten heeft grote gevolgen voor een groep tieners!

'Jinn' is een van de zogenaamde lokale series die Netflix heeft laten maken. Deze 5-delige serie is in het Arabisch gesproken en gaat over een aantal tieners die djinns (geesten) oproepen en de bovennatuurlijke gevolgen hiervan.



Plot
Op een excursie van school naar Petra, een gebied waar ooit djinns gewoond hebben, roept een leerling zonder het te weten een kwade djinn op. Een andere leerling wordt geconfronteerd met een goede djinn, die tot doel heeft om de kwade djinn terug te brengen naar de wereld van de djinns. Ze maken vervolgens van de middelbare school een bovennatuurlijk slagveld.



Weinig vaart
In Jinn wordt veel gesproken. Het lijkt het erop dat het begrip 'djinns' duidelijk gemaakt moet worden aan mensen die niet weten wat het is. De dialogen zijn echter vaak gefilmd op een weinig gevarieerde en nogal statische manier.

Hierdoor zit er helaas vrij weinig vaart in de serie. Omdat Jinn geheel Arabisch gesproken is kunnen bovendien veel emoties aan de (Nederlandse) kijker voorbij gaan. De acteurs (o.a. Salma Malhas, Sultan Alkhali, Hamzeh Okab, Aysha Shahaltough) zijn allemaal wel acteurs die hun sporen verdiend hebben in andere Arabische series en films, maar toch, het overtuigd niet en komt soms houterig over.



Jinn is dus alles bij elkaar nogal traag en emotieloos. Dat hoeft uiteraard niet iedereen af te schrikken. Netflix is met zijn lokale 'Originals' nog volop aan het leren en niet alles is gelijk goud wat er blinkt. Misschien voor nu een gemiste kans maar oordeel zelf. Bekijk Jinn op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen