Star Wars-serie 'The Mandalorian' heeft een monsterbudget

Star Wars-serie 'The Mandalorian' is peperduur

Jim Pedd, 16 juli 2019 om 07:04

Disney Plus heeft publiekstrekkers nodig. Meer nog dan de Marvel-films, Star Wars-films en al het andere materiaal dat op de streamingdienst komt te staan. Origineel materiaal dus. En daar gaat, zo blijkt, flink wat geld in zitten.

De Wall Street Journal meldt dat Disney+ maar liefst 15 miljoen dollar per aflevering uitgeeft aan de serie The Mandalorian van Jon Favreau. Daar er acht afleveringen in het eerste seizoen zitten, kost het eerste seizoen al 120 miljoen dollar. En dan hebben we het nog niet over de marketing gehad.

Nog geen beelden
Er wordt behoorlijk geheimzinnig gedaan over de serie van Jon Favreau. Het eerste seizoen is naar het schijnt al helemaal af en klaar voor release. Daarnaast werkt Favreau nu aan een tweede seizoen, waarvan hij enkele scenario’s schrijft.

Dit jaar werd er tijdens de Star Wars Celebration Chicago voor het eerst een tip van de sluier gelicht. Veel beelden werden echter achter gesloten deuren vertoond en het is nog wachten op echt materiaal van de serie. Dat zal snel komen, want volgende maand vindt de D23-expo plaats en zal Disney een preview geven op de dienst.

Die is in de Verenigde Staten overigens vanaf 12 november beschikbaar. Dan lanceert de serie ook meteen. Wanneer de streamingdienst naar Nederland komt is nog niet zeker.

Lees meer over: The Mandalorian, Disney, Disney Plus, Jon Favreau

Populair nieuws