Winona Ryder: Wereldfaam jonge 'Stranger Things'-acteurs kan ze teveel worden

Winona Ryder bezorgd om Stranger Things-acteurs

Emma Nota, 16 juli 2019 om 08:10

De kinderen van Stranger Things zijn van de ene op de andere dag wereldberoemd geworden. Plotselinge wereldfaam heeft een gigantische invloed op het leven van jonge acteurs, en het kan ze teveel worden.

Winona Ryder maakt zich veel zorgen over de plotselinge beroemdheid van de jonge acteurs met wie ze te zien is in de Netflix-serie.

“De kinderen zijn van de ene op de andere dag wereldberoemd geworden en dat was in het begin bijzonder zwaar voor hen. Ik heb daar veel over liggen piekeren, want hoe ga je met zo’n plotse bekendheid om? Je mag me gerust overbeschermend noemen, maar ik wil er ook naast de set voor hen zijn en ervoor zorgen dat het goed met ze gaat.”

Volgens de actrice, die in Stranger Things de moeder speelt van twee jonge jongens, is het niet erg om beroemd te zijn, tot je het gevoel krijgt dat je meer moet dan mag.

De gloriedagen
De Amerikaanse actrice had in de jaren ’90 een bloeiende filmcarrière dankzij het succes van ‘Beetlejuice’, ‘Heather’ en ‘Reality Bites’, high profile vriendschappen met wereldsterren als Cher en Keanu Reeves en een vurige relatie met Johnny Depp.

Het sprookje bleef helaas niet duren. De ‘Edward Scissorhands’-tegenspelers gaven er in ’93 de brui aan en de toen 19-jarige Ryder raakte volledig de weg kwijt. In 2001 werd ze door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ryder had voor bijna 5.000 dollar aan kledij en sieraden gestolen.

Terug van weggeweest
Tot 2016 kwakkelde haar carrière, want Ryder speelt sinds drie jaar mee in één van de meest populaire series die op Netflix te vinden zijn! “Ik ben heel dankbaar dat ik op mijn 47ste nog steeds rollen krijg aangeboden, want iedereen weet dat dit een keiharde business is voor oudere vrouwen. Ik had nooit durven dromen dat ik op mijn leeftijd nog aan een serie zou meewerken die zo ontzettend succesvol zou zijn.”

Ryder probeert de jonge acteurs dan ook mee te geven dat het belangrijk is een zo normaal mogelijk leven te blijven leiden. “Ik ben blij dat mijn ouders mij nooit in de steek hebben gelaten.”

Lees meer over: Winona Ryder, Stranger Things, comeback, faam

Populair nieuws