Actieheld 'Jack Reacher' krijgt een eigen serie!

Tom Cruise zal het personage niet langer spelen.

Zilko Tarici, 16-07-2019 11:58

Nick Santora, bedenker van de serie Scorpion is ingehuurd om Lee Childs boekenreeks over Jack Reacher om te vormen tot een serie voor Amazon Prime Video. Amazon wist onlangs de rechten van de franchise te bemachtigen.
Het project is momenteel nog in de ontwikkelingsfase, maar zal meerdere verhaallijnen gebruiken voor de serie. Santora zal dienen als showrunner van de serie. Tot op heden zijn er 100 miljoen boeken verkocht van de thriller-reeks, die gaat over een veteraan die als freelance onderzoeker allerlei criminelen keihard aanpakt.

Child, die tot op heden meer dan 20 boeken over Reacher schreef, vertelde BBC Radio in november 2018 nog dat hij een deal had gesloten om de rechten van Jack Reacher op een nieuwe plek onder te brengen. Hij mocht indertijd nog niet zeggen dat het om Amazon ging. Hij beloofde daarnaast dat het titulaire personage meer zal overeenkomen met het personage uit de boeken; heel lang, blond en de bouw van een tank.

Geen plaats voor Tom Cruise
Het feit dat de serie meer zal lijken op de boeken, maakt in elk geval duidelijk dat we Tom Cruise niet meer als Reacher zullen zien. De twee films waarin Cruise het personage vertolkte, brachten samen wereldwijd meer dan 380 miljoen dollar op. Vreemd genoeg zal Christopher McQuarrie, schrijver/regisseur van de films, wel meewerken aan de serie als uitvoerend producent.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Jack Reacher, Lee Child, Amazon, Tom Cruise, Christopher McQuarrie

Populair nieuws