Komen klassieke schurken terug in 'Doctor Who' seizoen 12?

Klassieke schurken terug in 'Doctor Who' S12?

Toch maar weer wel, lijkt showrunner Chris Chibnall te denken.

Jim Pedd, 18 juli 2019 om 06:00

Het schijnt dat in het twaalfde seizoen van BBC-hitserie Doctor Who de iconische schurken Cybermen terugkeren. Zij debuteerden al in het eerste seizoen van de serie, meer dan vijftig jaar geleden, en verschenen af en aan. Nu keren ze dus vermoedelijk weer terug.
Het elfde seizoen had opmerkelijk weinig ruimte voor oude bekende schurken. De serie leek eerder afscheid te hebben genomen van bekende elementen. Zo waren er geen schurken uit het verleden te zien. En er was natuurlijk een nieuwe Doctor en een nieuwe showrunner.

Cybermen terug
Daar lijkt nu bij de volgende reeks weer ruimte voor te zijn. Volgens The Mirror neemt de Doctor het weer op tegen de Cybermen. Daarbij zou een verhaal verteld worden rond Frankenstein-schrijfster Mary Shelley, die daarbij niet alleen de Doctor, maar ook de Cybermen tegen het lijf zal lopen.

Dat klinkt in elk geval heel erg als Doctor Who, dus wie weet keert niet alleen een belangrijk figuur uit de literaire geschiedenis, maar ook een klassieke schurk uit de televisiegeschiedenis terug.

Bron: Mirror

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Chris Chibnall

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws