search

Ons nieuws van donderdag 18 juli 2019

Netflix heeft minder abonnees, geeft prijsstijgingen de schuld
Series / Nieuws

Netflix heeft minder abonnees, geeft prijsstijgingen de schuld

Het aantal nieuwe Netflix-abonnees is wereldwijd gezakt, vooral in regio's waar de abonneeprijzen zijn gestegen.

Het aantal nieuwe Netflix-abonnees lag het afgelopen kwartaal wereldwijd lager dan het bedrijf zelf had verwacht. Dat gold vooral voor regio's waar de prijsstijging is ingegaan. In de VS was zelfs sprake van een daling.

Netflix kreeg er 2,7 miljoen nieuwe betalende abonnees bij in het afgelopen kwartaal terwijl ze had verwacht er 5 miljoen nieuwe klanten bij te krijgen. In de Verenigde Staten daalde het aantal betalende klanten zelfs met 126.000. Het is voor het eerst dat Netflix een dalend aantal abonnees heeft.

De oorzaak van de tegenvallende cijfers ligt volgens het bedrijf bij de sterke groeicijfers van het eerste kwartaal van 2019. Volgens Netflix heeft die groei tot een terugval in de periode erna geleid. Tegelijk geeft het bedrijf toe dat de groei vooral in de regio's met een prijsstijging tegenviel. Toegenomen concurrentie was geen factor van betekenis bij de tegenvallende kwartaalcijfers, meent Netflix.

Strategiën
Netflix is nog steeds marktleider, maar met de lancering van de Disney en Apple streaming-diensten kan hier misschien wel verandering in komen. Een groot deel van de strategie van Netflix om top-positie te houden, is om uit te blinken in gebieden waar de concurrentie nog niet op is gericht. Het grootste deel van de groei van Netflix in de afgelopen kwartalen is afkomstig van internationale markten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'Last Chance U' te zien op Netflix
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'Last Chance U' te zien op Netflix

De populaire docuserie is toe aan haar vierde seizoen...

Geoffrey Ketels
In augustus vorig jaar maakte Netflix bekend dat er een vierde seizoen zou verschijnen van de populaire docuserie Last Chance U. Ondanks het feit dat in eerste instantie vooral de Verenigde Staten als belangrijke afzetmarkt voor de serie werd vooropgesteld heeft ze wereldwijd heel wat fans weten te verzamelen. Deze fans kunnen nu hun borst alvast nat gaan maken. Het vierde deel van de docuserie staat namelijk morgen op Netflix!

Last Chance U is een Netflix Original docuserie waarin het doen en laten wordt gevolgd van jonge American Football-spelers. Zij doen elke dag opnieuw hun uiterste best om mee te dingen naar het hoogst haalbare, namelijk de NFL. In het bijzonder voor de spelers die we volgen in Last Chance U is dit makkie. Van hen is namelijk bekend dat ze niet helemaal onbesproken zijn. Niet alleen ervaring en kwaliteit, maar ook reputatie is erg belangrijk in de NFL. De spelers van de 'Junior College' hebben in het verleden doorgaans reeds voor grote colleges gespeeld. Bij deze colleges zijn ze echter weggestuurd omwille van verschillende incidenten. In Last Chance U krijgen deze spelers een laatste kans om zich te bewijzen.

Seizoen 4
In het vierde seizoen worden de schijnwerpers opnieuw gericht op de spelers die actief zijn aan de 'Independence Community College Pirates'. Het is hier dat Jason Brown trainer is. Het voorbije seizoen nam de reeks ons voor het eerst mee naar Kansas. Hiervoor werd de 'East Mississippi Community College' gevolgd. Op dat ogenblik was dat een bewuste keuze omdat ze landskampioen waren geworden in de JuCo. Deze roemrijke periode staat in schril contrast met wat Independence te verwerken kreeg. Zij gingen in het merendeel van de wedstrijden immers sterk onderuit. De aanstelling van Jason Brown moest daar nu maar eens verandering in gaan brengen.

Mooie scores
Last Chance U heeft duidelijk de harten van de Netflix kijkers weten te veroveren. Dit bewijzen ook de scores die worden gegeven op gespecialiseerde websites zoals IMDB en Rotten Tomatoes. Op IMDB ontving de serie een score van 8,5/10. De score op Rotten Tomatoes bedraagt zomaar even 90 procent. Zal ook het vierde seizoen de hooggespannen verwachtingen weten in te lossen? We komen het te weten op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'She's Gotta Have It' krijgt geen vervolg meer
Series / Nieuws

Netflix-serie 'She's Gotta Have It' krijgt geen vervolg meer

Maar betekent dit ook het daadwerkelijke einde voor de reeks?

Geoffrey Ketels
Netflix heeft bekend gemaakt dat het niet verder gaat met de serie She's Gotta Have It. Dat is niet naar de zin van Spike Lee welke houder is van de rechten op het project. Hij heeft dan ook meteen aangegeven de serie aan te zullen bieden bij andere partijen. Om welke partijen het dan precies zou gaan is vooralsnog niet bekend.

In een reactie op het cancellen van de reeks liet Netflix chief content officer 'Ted Sarandos' het volgende optekenen; "Spike Lee is één van de grootste filmmakers aller tijden. We zijn dan ook bijzonder blij met het feit dat hij er voor heeft gekozen om She's Gotta Have It naar Netflix te brengen. Ondanks het feit dat er geen nieuw seizoen meer zal verschijnen onder de vleugels van Netflix zijn we ongelofelijk blij met het feit dat de reeks nog voor vele jaren op ons platform te zien zal zijn. Bovendien betekent dit niet het einde van de samenwerking tussen Spike en Netflix. Op moment van schrijven zijn we dan ook onder meer bezig met de productie van de Netflix film Da 5 Bloods.

Opvallende verandering
Het is duidelijk dat er intern bij Netflix door de jaren heen het één en ander is veranderd. Series moeten immers niet langer aanslaan bij hun vaste fanbase. Vooraleer een serie een extra seizoen krijgt wordt er bij Netflix bepaald in welke mate zij bijvoorbeeld nieuwe abonnees naar het streamingplatform zou kunnen brengen. Is die kans eerder klein? Dan heeft dat als gevolg dat de kansen op een vervolg meteen aanzienlijk slinken. Dit was ook de belangrijkste reden waarom One Day at a Time naar de eeuwige jachtvelden werd verwezen.

Sowieso heeft Netflix er voor gekozen om heel wat projecten te schrappen uit haar planning. Het gaat hierbij niet alleen om She's Gotta Have it en One Day at a Time, maar ook om Santa Clara Diet en natuurlijk Friends from College, American Vandal en Between. Ook andere projecten mogen vrezen voor de toekomst. Indien Netflix haar huidige strategie vol weet te houden lijkt ook een vervolg voor bijvoorbeeld Designated Survivor steeds onwaarschijnlijker.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk een nieuw seizoen 'La Casa de Papel' op Netflix!
Series / Nieuws

Kijk een nieuw seizoen 'La Casa de Papel' op Netflix!

Weet het derde seizoen de verwachtingen terug in te lossen?

Geoffrey Ketels
In eerste instantie had de bedenker van de serie La Casa de Papel, namelijk 'Alex Pina' aangegeven geen derde seizoen uit te willen brengen. Onder lichte druk van Netflix heeft de bedenker-producer uiteindelijk toch zijn goedkeuring gegeven. De man zelf liet optekenen dat er eerst een belangrijke reden moest worden gevonden voor de personages om zich terug in nesten te werken. Blijkbaar hebben ze deze dan uiteindelijk toch gevonden, want morgen staat het derde deel van de reeks op Netflix!

Volgens velen is La Casa de Papel het levende bewijs van het feit dat de strategie welke door Netflix wordt gehanteerd ook echt werkt. De Spaanse reeks die het verhaal vertelt van een groepje gestoorde genieën welke onder leiding staan van 'El Professor' was anders gegarandeerd onder de internationale radar gebleven. De Amerikaanse streaminggigant besloot evenwel om de rechten op te kopen en het project wereldwijd uit te rollen. In geen tijd wist de reeks uit te groeien tot een waar fenomeen.

Goede ontvangst
Dat La Casa de Papel kon rekenen op een goede ontvangst bewijzen de scores op verschillende gespecialiseerde websites. Op IMDB scoort de reeks bijvoorbeeld een mooie 8,6/10. Op Rotten Tomatoes scoort ze eveneens een niet onaanzienlijke 88 procent. Wanneer er dergelijke cijfers verschijnen weet je gewoon dat je met een toppertje te maken hebt. Die verwachtingen heeft deze serie tot dusver dan ook alleen maar weten in te lossen.

Toch een derde seizoen
Ondanks het feit dat Pina dus in eerste instantie niet meteen had verwacht nog een derde seizoen te lanceren lijkt hij nu wel volledig achter het idee te staan. In een recente reactie liet de man dan ook het volgende optekenen:

"Het is onze taak om het verzet terug actueel te maken. Op dit ogenblik gebeurt er zoveel in de wereld om tegen in opstand te komen. Dit niet alleen op vlak van het milieu, maar ook op economisch en financieel gebied. Op het ogenblik dat we onverschillig worden voor de inmiddels zo diepgewortelde ongelijkheid kunnen we eigenlijk beter de handdoek in de ring gooien".

Het derde seizoen van La Casa de Papel is te zien bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'A.P. Bio' krijgt dan toch een derde seizoen!
Series / Nieuws

'A.P. Bio' krijgt dan toch een derde seizoen!

Het netwerk komt daarmee terug op haar eerdere beslissing...

Geoffrey Ketels
Enkele maanden geleden liet NBC optekenen dat haar komedie A.P. Bio geen vervolg meer zou krijgen. Het tweede seizoen zou daardoor ook meteen het laatste zijn voor de reeks. Helemaal onverwachts kwam die bekendmaking niet, want de komedie kreeg af te rekenen met tegenvallende resultaten. Nu is er toch terug goed nieuws voor de fans. NBC is namelijk teruggekomen op haar beslissing en pakt alsnog uit met een derde seizoen.

Ondanks het feit dat de serie dus alsnog een vervolg zal krijgen zal deze niet worden gelanceerd op het lineaire netwerk van NBC. In plaats daarvan wordt het een titel welke zal verschijnen op de eigen streamingdienst van het platform. Het is algemeen bekend dat NBC op moment van schrijven druk bezig is met de ontwikkeling van een dergelijk platform. Een naam of lanceringsdatum werden evenwel vooralsnog niet genoemd.

Toch een doorstart
Dat NBC er nu voor kiest om alsnog een doorstart te maken met de serie is enigszins opvallend. Ze was dan ook alles behalve een kijkcijferkanon. Waarom heeft het netwerk er nu dan toch voor gekozen om er mee verder te gaan? Wellicht omdat men bij NBCU duidelijk wel fan is van de serie. Bovendien is het een publiek geheim dat de cast van A.P. Bio maar wat graag verder zou willen met het project. Vooral dit gegeven zal de beslissing voor NBC wellicht een stuk eenvoudiger hebben gemaakt.

Dat A.P. Bio een doorstart maakt komt toch niet helemaal uit de lucht vallen. Enkele dagen voor de officiële bekendmaking van NBC was het namelijk 'Glenn Howerton' welke via Twitter liet optekenen dat Jack en zijn klas waarschijnlijk terug zouden keren voor een vervolg.

In Nederland is A.P. Bio te zien op NPO3.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gossip Girl' maakt een comeback!
Series / Nieuws

'Gossip Girl' maakt een comeback!

'Gossip Girl' maakt een comeback: binnenkort kan je 10 afleveringen lang smullen van nieuwe avonturen van New Yorkse socialites op HBO Max.

De populaire serie Gossip Girl maakt binnenkort een doorstart. Op HBO Max, de nieuwe streamingdienst van Warner, zal volgend jaar een spin-off van de oude serie te zien zijn, melden Amerikaanse vakbladen.

Website Deadline meldt vandaag dat de langlopende CW-serie nieuw leven wordt ingeblazen voor HBO Max. Deze nieuwste toevoeging aan Warner Media's nieuwe streamingservice wordt aangestuurd door de originele seriemaker Josh Schwartz, in samenwerking met producers Stephanie Savage (Charlie's Angels: Full Throttle) en Joshua Safran (Quantico).

Gossip Girl was van 2007 tot 2012 te zien en draaide om een groep rijke tieners op een privéschool in New York. De nieuwe serie speelt zich acht jaar na het origineel af en introduceert nieuwe personages. De hoofdrol werd vertolkt door Blake Lively. Over de nieuwe hoofdrolspelers is nog niets bekend. Gossip Girl 2.0 gaat tien afleveringen tellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kevin Spacey niet langer aangeklaagd voor aanranding
Series / Celebrity

Kevin Spacey niet langer aangeklaagd voor aanranding

De man die acteur Kevin Spacey had aangeklaagd wegens aanranding, weigert te getuigen, dus is de aanklacht komen te vervallen.

Justitie in de Amerikaanse staat Massachussets heeft een zedenaanklacht tegen acteur Kevin Spacey laten vallen. De man die Spacey had aangeklaagd wegens aanranding, weigert te getuigen. Spacey heeft de beschuldigingen van begin af aan ontkend.

Bij gebrek aan medewerking van de man die Spacey beschuldigde, heeft de openbaar aanklager de zaak tegen Amerikaanse acteur Spacey stopgezet. De zaak kwam eind 2017 aan het rollen. Spacey werd ervan beschuldigd de destijds 18-jarige jongen dronken te hebben gevoerd in een café, en daarna te hebben betast. Uit schaamte had de jongen nooit aangifte durven doen, was het verhaal.

Spacey is in het verleden vaker van seksueel ongepast gedrag beschuldigd. In 2017 verbrak Netflix alle banden met hem, nadat acteur Anthony Rapp (Star Trek Discovery) Spacey ervan beschuldigde hem in 1986 te hebben aangerand. Rapp was destijds veertien. Later zijn er nog meer beschuldigingen gekomen van ongepast gedrag van andere acteurs, maar tot een strafzaak is het nooit gekomen.

House of Cards
Het zesde seizoen van de Netflix-serie House of Cards werd na een korte stop vervolgd zonder Spacey. De focus ligt in dat seizoen op het karakter van actrice Robin Wright, Claire Underwood.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult nieuwe foto 'The Witcher'!
Series / Foto's

Netflix onthult nieuwe foto 'The Witcher'!

Geralt of Rivia op een paard, maar zonder zijn meest iconische zwaard.

Het duurt nog even voordat de marketing rond The Witcher echt op gang komt. Tegelijk trekt Netflix er wel hard aan en doet de streamingdienst zijn best mensen alvast een beetje warm te maken voor de serie. En dus is er vandaag weer een nieuwe foto vrijgegeven.

Hieronder zie je een nieuw beeld van Henry Cavill als Geralt of Rivia. Hij zit hier op een paard en draagt zijn zwaard op zijn rug. Dat is volgens sommigen het tweede zwaard dat Geralt heeft; hij heeft in de games een veel groter en gevaarlijker zilveren zwaard, dat hij niet lijkt te dragen.

Uniek wapen
Het zilveren zwaard is gemaakt van metaal verzameld uit meteorieten. Het lemmet is vervolgens bedekt met zilver. Niet handig, aangezien zilver vrij zacht is en dus niet echt een metaal is dat past bij een wapen, maar er zitten speciale runen op die het wapen toch geschikt maken. In de franchise draagt Geralt het wapen bij zich voor gevaarlijke magische wezens en monsters. Wellicht dat dit in de serie uiteindelijk ook te zien is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supergirl' krijgt nieuwe look in vijfde seizoen
Series / Nieuws

'Supergirl' krijgt nieuwe look in vijfde seizoen

Het personage heeft ditmaal geen rok aan.

Supergirl keert komende herfst terug met een vijfde seizoen. Actrice Melissa Benoist heeft nu onthuld dat haar personage een heel nieuwe look krijgt. Eerdere seizoenen droeg de superheldin nog een rokje, maar in de nieuwe reeks neemt ze daar afscheid van en gaat ze voor een broek.

Dat blijkt uit een foto die de actrice op haar Instagram-pagina plaatste. Supergirl droeg natuurlijk al verschillende kostuums in de afgelopen seizoenen, maar nooit eerder week men zo af van het oorspronkelijke design van het kostuum als nu.

Tweede Rebirth
Het design lijkt volgens kenners heel erg op de look van Superman bij de tweede Rebirth-comics. Daarin verruilde Superman zijn rode broek voor een volledige blauwe. Vervolgens droeg hij wel weer rode schoenen. Fans vonden in het eerste Rebirth-kostuum teveel rood zitten en het tweede design bracht daar verandering in. Supergirl baseert zich daar nu voor een deel op in het vijfde seizoen.

Daarmee krijgt wederom een held uit het Arrowverse een nieuw kostuum. Vanaf 6 oktober weer te zien!
Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komen klassieke schurken terug in 'Doctor Who' seizoen 12?
Series / Nieuws

Komen klassieke schurken terug in 'Doctor Who' seizoen 12?

Toch maar weer wel, lijkt showrunner Chris Chibnall te denken.

Het schijnt dat in het twaalfde seizoen van BBC-hitserie Doctor Who de iconische schurken Cybermen terugkeren. Zij debuteerden al in het eerste seizoen van de serie, meer dan vijftig jaar geleden, en verschenen af en aan. Nu keren ze dus vermoedelijk weer terug.

Het elfde seizoen had opmerkelijk weinig ruimte voor oude bekende schurken. De serie leek eerder afscheid te hebben genomen van bekende elementen. Zo waren er geen schurken uit het verleden te zien. En er was natuurlijk een nieuwe Doctor en een nieuwe showrunner.

Cybermen terug
Daar lijkt nu bij de volgende reeks weer ruimte voor te zijn. Volgens The Mirror neemt de Doctor het weer op tegen de Cybermen. Daarbij zou een verhaal verteld worden rond Frankenstein-schrijfster Mary Shelley, die daarbij niet alleen de Doctor, maar ook de Cybermen tegen het lijf zal lopen.

Dat klinkt in elk geval heel erg als Doctor Who, dus wie weet keert niet alleen een belangrijk figuur uit de literaire geschiedenis, maar ook een klassieke schurk uit de televisiegeschiedenis terug.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Netflix-serie met prachtige Turkse actrice moet je hart gaan veroveren

Bekijk alle artikelen