'Stranger Things’-ster in meest bizarre Netflix mockumentary!

'Stranger Things’-ster in bizarre mockumentary!

Geoffrey Ketels, 17 juli 2019 om 13:26

Sinds de lancering van Netflix zijn er op de streamingdienst reeds menig aantal bijzondere projecten verschenen. Dat is deze keer met Frankenstein’s Monster’s Monster, Frankenstein niet anders. Sterker nog, wellicht is dit de meest bizarre mockumentary die je ooit hebt gezien en nog zal zien. De vraag "wat gebeurt hier?" is er dan ook één die je vaak zal overvallen op het moment dat je naar deze 32 minuten durende Netflix special kijkt.

Frankenstein’s Monster’s Monster, Frankenstein is in eerste instantie de naam van het tv-toneelstuk waarin de vader van 'David Harbour' de hoofdrol speelde. In de mockumentary maakt de kijker kennis met een gefictionaliseerde versie van Harbour. Het is aan hem om te proberen achterhalen waarom zijn vader er voor heeft gekozen om het toch wel bijzondere toneelstuk naar de televisie te brengen. Opvallend is dat Harbour niet alleen in de huid kruipt van zijn eigen, gefictionaliseerde personage, maar ook van diens vader... volgen jullie nog?

Nostalgie
Tijdens het bekijken van deze mockumentary zal je kunnen vaststellen dat er continue wordt gewisseld tussen scènes welke zich afspelen op de set van het beruchte toneelstuk met scènes waarin Harbour zich in het kantoor van zijn vader bevindt. Bovendien wordt er ook afgewisseld met beelden van een interview welke is gehouden met Harbour Jr. De video die hij hiervan vond lag op de zolder van zijn moeder. De video dook op tijdens een gevecht met ratten. Voor fans van de serie Stranger Things is dit ongetwijfeld een bekend in de oren klinkend tafereel.

De hele setting waarin deze Netflix special zich afspeelt en daarmee ook de cinematografie doet sterk denken aan klassieke soapseries uit de jaren '70, '80 of '90 van de voorgaande eeuw. Zowel het tv-toneelstuk als deze mockumentary zijn ronduit bizar te noemen. Harbour Jr. kruipt bijvoorbeeld in de huid van Dr. Frankenstein, maar hij heeft zijn assistent de opdracht gegeven dat hij moet doen alsof hij Dr. Frankenstein is. Harbour Jr. zou dan het monster zijn. De twee lijken bovendien het plan te hebben opgevat om een bepaalde subsidie te verkrijgen.

Kritiek
Het lijkt er naar uit te zien dat deze mockumentary eigenlijk vooral is uitgebracht om kritiek te geven op het acteervak. Bovendien zou het ook de leeftijdsdiscriminatie in Hollywood belichten. Eén ding staat in ieder geval vast, mensen die deze mockumentary zullen bekijken zullen zich achteraf gegarandeerd afvragen wat ze nu precies allemaal hebben gezien. Frankenstein's Monster's Monster, Frankenstein is vanaf 16 juli te bekijken op Netflix.

Lees meer over: Frankensteins Monsters Monster Frankenstein, serie, Netflix

Populair nieuws