'Chernobyl'-ster Jared Harris: "Ga niet naar het rampgebied voor je Instagram!"

Ga niet naar 'Chernobyl' gebied voor je Instagram!

Jared Harris (Sherlock Holmes) roept Instagrammers op die het echte rampgebied van Tsjernobyl bezoeken, niet hun leven op het spel te zetten voor het perfecte plaatje.

Door redactie, 17 juli 2019 12:25

Jared Harris (Sherlock Holmes) roept Instagrammers op die het echte rampgebied van de kernramp Tsjernobyl (1986) bezoeken, niet hun leven op het spel te zetten voor het perfecte plaatje.
“Ik wil ze vooral aanraden voorzichtig te zijn, want het lijkt op de foto’s alsof ze poseren bij objecten en locaties die potentieel gevaarlijk zijn,” Vertelt Harris in een interview met BuzzFeed News.

Jared Harris heeft dinsdag een Emmy-nominatie binnengesleept voor zijn rol in de geprezen serie Chernobyl. De vijfdelige miniserie sleepte in totaal 19 nominaties binnen! “Ik ben zo blij. Ik ben zo trots dat ze hetzelfde voelen over de serie als ik.” meldt Harris in het interview.

Ramptoeristen
Aanvullend op het leuke nieuws, overpeinst Harris wat hem zo aantrok aan het trieste verhaal van de kernramp, en wat hij vindt van de Instagrammers. “Het is al een poosje gaande, dit ramptoerisme. De Instagrammers hebben de plek ontdekt als fotolocatie. Maar op veel foto’s hebben ze niet veel aan!”

Voor de veiligheid van bezoekers van het nucleaire gebied, moet iedereen zich kleden in witte beschermende pakken en mondkapjes dragen. Op sommige Instagramfoto’s staan de Influencers in hun ondergoed of half bloot.

De kernramp van Tsjernobyl vond plaats in 1986, en duizenden mensen zijn al overleden aan de gevolgen van de ramp, hoewel er geen officieel aantal vastgesteld is. “Ik wil ze toch zeggen, zet niet je leven op het spel voor je Insta..”

Bron: BuzzfeedNews

Lees meer over: Chernobyl, miniseries, Jared Harris, Instagram

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws