Netflix-serie 'The Witcher' heeft geen schurk!?

Netflix-serie 'The Witcher' heeft geen schurk!?

Dat klinkt interessant: een serie zonder echt kwaad.

Jim Pedd, 20 juli 2019 om 09:53

Geralt of Rivia neemt het in de The Witcher-franchise op tegen heel wat schurken. Velen zijn van bovennatuurlijke oorsprong. Anderen zijn gewoon mensen met kwade bedoelingen. Dat zal niet anders zijn in de serie die Netflix maakt op basis van de franchise.
Showrunner Lauren Schmidt Hissrich vertelde dat tijdens een interview met Entertainment Weekly. Volgens haar haalt de serie inspiratie uit de boeken en niet uit de games. Dat betekent ook meteen dat alle grijze kanten van de serie verkend worden. Een echte schurk gaat er dus niet zijn.

Geen schurk
“Het is niet iets dat we geheim houden. Er is niet echt een schurk,” vertelde Hissrich toen haar gevraagd werd of er een superschurk gaat zijn, of dat die details bewust geheim gehouden worden. “Een van de dingen waar we van genieten, is het feit dat we alle soorten grijs verkennen, precies zoals in de boeken.”

Dat betekent dus ook dat de kijker naarmate de serie vordert, anders zal gaan denken over bepaalde personages. “De personages aan wiens kant je in eerste instantie stond, kunnen ook personages zijn waar je later niet meer voor bent. En personages die je haat, kunnen iets hebben dat hen heel menselijk en emotioneel maakt.”

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Lauren Schmidt Hissrich, Henry Cavill

Populair nieuws