search
Nieuwe fantasy-serie 'His Dark Materials' omvat sowieso meerdere seizoenen

Nieuwe fantasy-serie 'His Dark Materials' omvat sowieso meerdere seizoenen

HBO en de BBC brengen ons deze serie in de loop van de herfst.

Jim Pedd
Alhoewel His Dark Materials nog niet te zien is geweest, zijn de makers al bijna klaar om te starten met de opnames van de tweede reeks. De hoop is dat de fantasyreeks fans zoveel als mogelijk kan overtuigen om een abonnement op HBO te houden.

"Het is goeddeels één seizoen per seizoen," vertelt producent Jack Thorne aan IGN. Hij sprak samen met mede-producent Jane Tranter over de verfilming van de boekenreeks. "Er zijn een paar dingen die ik van andere boeken overgenomen heb. Maar het volledige verhaal van de drie boeken en de manier waarop we dat het best kunnen vertellen, is wat centraal staat."

Eén lang seizoen
De gedachte van Tranter is dan ook dat de eerste twee seizoenen meer gezien moeten worden als één lang seizoen en dus niet zozeer als twee losse reeksen. "Ik zie het meer als zestien afleveringen, dan twee seizoenen. Het einde van het eerste boek luidt het begin van het tweede boek immers direct in. Terwijl we van het ene naar het andere seizoen gaan, zien we de kinderen heel snel opgroeien, dus daar moesten we rekening mee houden."

Eind dit jaar is het eerste seizoen van de verfilming van Philip Pullmans boeken te zien.

Aanbevolen artikelen