search

Ons nieuws van zaterdag 27 juli 2019

Eerste teaser 'Lord of the Rings'-serie!
Series / Nieuws

Eerste teaser 'Lord of the Rings'-serie!

Het is eindelijk zeker wie er allemaal aan deze serie werken.

Amazon heeft een eerste teaser vrijgegeven voor Lord of the Rings. De serie laat zien wie er allemaal achter de schermen aan de serie meewerken. En dat zijn behoorlijk wat namen en bepaald niet de minste ook.

Amazon heeft laten weten dat de uitvoerend producenten van de serie als volgt zijn: Lindsey Weber (10 Cloverfield Lane), Bruce Richmond (Game of Thrones), Gene Kelly (Boardwalk Empire) en Sharon Tal Yguado. Dan zijn er nog schrijvers en uitvoerend producenten: Gennifer Hutchison (Breaking Bad), Jason Cahill (The Sopranos), Justin Doble (Stranger Things). En nog de volgende producenten: Bryan Cogman (Game of Thrones), Stephany Folsom (Toy Story 4), Ron Ames (The Aviator), Helen Sang (Hannibal) en Glenise Mullins.

Lees ook: Orlando Bloom terug als Legolas in 'Lord of the Rings'-serie?

Ook laat Amazon weten dat Kate Hawley (Suicide Squad) aan de slag gaat als kostuumontwerper, Rick Heinrichs (Star Wars: The Last Jedi) als production designer en Jason Smith (The Revenant) als visual effects supervisor. Ook werkt Tom Shippey, een Tolkien-wetenschapper, mee, evenals concept artist John Howe.

Tweede era
De serie speelt zich af in de tweede era van Midden-Aarde. Het is nog niet zeker wat voor verhaal er precies verteld zal worden. Regisseur J.A. Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom) vertelde wel het volgende: "Tolkien heeft een van de meest buitengewone en inspirerende verhalen ooit geschapen. Als levenslang fan is het een eer voor mij om me bij dit buitengewone team te mogen voegen. Ik kan niet wachten om het publiek van over heel de wereld mee te nemen naar Midden-Aarde en hen de wonderen van de Tweede Era te helpen ontdekken," aldus Bayona.


Lees ook: Naast een serie krijgt 'Lord of the Rings' ook een game
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Advies van George Lucas: maak 'The Mandalorian' voor kinderen!?
Series / Nieuws

Advies van George Lucas: maak 'The Mandalorian' voor kinderen!?

Een opvallend bericht van maker Jon Favreau.

Star Wars-bedenker George Lucas adviseerde Jon Favreau om zijn serie The Mandalorian vooral te maken voor kinderen. Begin 2018 waren er al voor het eerst geruchten over de serie en de laatste tijd zijn er voor het eerst wat details. Nu blijkt dat de serie gemaakt is voor een iets ander publiek dan we hadden verwacht.

Toen The Mandalorian werd aangekondigd, leek dat echt een serie te zijn voor volwassenen. Centraal staat immers een "eenzame huurling" die in de verste uithoeken van het sterrenstelsel werkt. Maar in een gesprek met George Lucas, kreeg maker Jon Favreau opmerkelijk advies.

Voor kinderen
"We spraken behoorlijk lang met elkaar," vertelt Favreau tijdens een interview met GQ Middle East. "Een van de dingen die hij me vertelde, is at het echte publiek voor alle verhalen en alle mythen uit kinderen die volwassen worden bestaat. Hij hangt Joseph Campbell heel erg aan. We houden als volwassenen heel erg van verhalen, maar verhalen draaien bovenal om het overdragen van de wijsheid van voorgaande generatie aan de kinderen die volwassen worden. Hen geven we de context voor hoe ze zich moeten gedragen en hoe ze de lessen uit het verleden kunnen leren zonder dezelfde vergissingen te maken. Dat is de hoop, dat je hen kan leren de fouten uit het verleden te vermijden en de wijsheid te gebruiken."

Dat is interessant, en zet de serie in een heel ander perspectief. Vanaf november op Disney Plus te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' draait om de Borg
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' draait om de Borg

Maar op welke manier? Dat is nog zeker.

Star Trek: Picard is mogelijk het verhaal van Romulans die experimenteren op Borg. In de eerste trailer die tijdens de San Diego Comic-Con werd vrijgegeven, zien we namelijk in een flits een gevangenis waar Romulans de bewakers lijken te zijn. Daarnaast zit er een opvallend detail in de trailer.

De Romulans bewaken een faciliteit, waar de tekst staat: This facility has gone 5843 days without an assimilation. Dat is natuurlijk een verwijzing naar de Borg, die al decennia lang mensen assimileren in het Star Trek-universum. In deze nieuwe serie lijkt er iets aan de hand te zijn met de Borg.

Onbekend verhaal
Wat het verhaal van Star Trek: Picard precies gaat zijn is niet helemaal duidelijk. We weten dat de serie zich afspeelt na de verwoesting van Romulus door een supernova in 2387. Admiraal Picard leidde de reddingsmissie om de Romulans te redden, maar er vond een onbekende tragedie plaats, waardoor hij gedesillusioneerd raakte met Starfleet en zich terugtrok in de wijngaard van zijn familie.

In de trailer zien we dat de Romulans experimenteren op mensen die voormalig een Borg waren. Een van hen is Dahj, die ontsnapt en de hulp van Picard wilt. Dit lijkt het plot voort te stuwen in deze nieuwe serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bejubelde hitserie 'The Handmaid's Tale' krijgt vierde seizoen!
Series / Nieuws

Bejubelde hitserie 'The Handmaid's Tale' krijgt vierde seizoen!

De serie zal weer op Videoland te zien zijn.

De serie The Handmaid's Tale krijgt een vierde seizoen. Dat laten de makers van de serie weten tijdens een evenement van de Television Critics Association in Los Angeles. De Hulu-serie is hier in Nederland te zien op streamingdienst Videoland.

The Handmaid's Tale is de eerste streamingserie die een Primetime Emmy won. De serie was meteen een hit en is gebaseerd op het boek van schrijfster Margaret Atwood. Het dystopisch drama bleek nog altijd populair en dus geeft Hulu groen licht voor nog een reeks.

Dystopische toekomst
The Handmaid's Tale draait om een dystopische toekomst waarin religie heerst over de Verenigde Staten, dat nu de Republic of Gilead heet. In die toekomst kunnen veel vrouwen geen kinderen krijgen. De vrouwen die dat wel kunnen, moeten gedwongen aan de slag als handmaids, wat betekent dat ze met de mannen die als waardig gezien worden kinderen moeten maken.

Maar dat gaat allemaal gepaard met onderdrukking en grof geweld. Dat verhaal wordt volgend jaar voortgezet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe fantasy-serie 'His Dark Materials' omvat sowieso meerdere seizoenen
Series / Nieuws

Nieuwe fantasy-serie 'His Dark Materials' omvat sowieso meerdere seizoenen

HBO en de BBC brengen ons deze serie in de loop van de herfst.

Alhoewel His Dark Materials nog niet te zien is geweest, zijn de makers al bijna klaar om te starten met de opnames van de tweede reeks. De hoop is dat de fantasyreeks fans zoveel als mogelijk kan overtuigen om een abonnement op HBO te houden.

"Het is goeddeels één seizoen per seizoen," vertelt producent Jack Thorne aan IGN. Hij sprak samen met mede-producent Jane Tranter over de verfilming van de boekenreeks. "Er zijn een paar dingen die ik van andere boeken overgenomen heb. Maar het volledige verhaal van de drie boeken en de manier waarop we dat het best kunnen vertellen, is wat centraal staat."

Eén lang seizoen
De gedachte van Tranter is dan ook dat de eerste twee seizoenen meer gezien moeten worden als één lang seizoen en dus niet zozeer als twee losse reeksen. "Ik zie het meer als zestien afleveringen, dan twee seizoenen. Het einde van het eerste boek luidt het begin van het tweede boek immers direct in. Terwijl we van het ene naar het andere seizoen gaan, zien we de kinderen heel snel opgroeien, dus daar moesten we rekening mee houden."

Eind dit jaar is het eerste seizoen van de verfilming van Philip Pullmans boeken te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' krijgt mogelijk nog meer spin-offs!
Series / Nieuws

'Game of Thrones' krijgt mogelijk nog meer spin-offs!

Het lijkt erop dat HBO de smaak te pakken heeft.

HBO mag dan wel klaar zijn met Game of Thrones, maar werkt ook aan spin-offs van de franchise. Van een daarvan is net de pilot opgenomen, maar het is niet de enige waarover nagedacht wordt. HBO-baas Casey Bloys laat weten dat er overwogen wordt nog een of twee pilots op te nemen.

"Volgens mij hebben we nog een of twee scenario's liggen. Maar we gaan zien wat er met deze [eerste spin-off] gaat gebeuren," laat Bloys weten tijdens een interview met The Wrap. Het is nog niet helemaal zeker of er nog een spin-off komt, maar er wordt in elk geval wel overwogen die te maken.

Eerste spin-off
De eerste spin-off van Jane Goldman belooft in elk geval interessant te worden. Die serie speelt zich ver in het verleden van Westeros af, als het continent nog uit honderd koninkrijken bestaat, die allemaal strijden om macht. Tegen die achtergrond zien we in elk geval de familie Stark en volgen we de oorsprong van de White Walkers.

Maar iets delen over deze spin-off wil Bloys niet. "Nee, nee, nee. Ik heb niets te delen," vertelde hij. "En daar ga ik jullie niets over vertellen," aldus Bloys na de vraag wanneer de pilot te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.