search
Tesla-rijders opgelet: binnenkort kan je Netflix 'bingen' terwijl je onderweg bent!
Series / Streaming-diensten

Tesla-rijders opgelet: binnenkort kan je Netflix 'bingen' terwijl je onderweg bent!

In eerste instantie wel alleen maar wanneer het voertuig stil staat...

Geoffrey Ketels
Weet jij niet altijd wat te doen wanneer je, je Tesla laat opladen? Daar komt binnenkort verandering in! Tesla heeft namelijk bekend gemaakt dat het binnenkort mogelijk wordt om naar Youtube en Netflix te kijken in hun voertuigen!

Elon Musk zelf heeft bekend gemaakt dat het binnenkort mogelijk zal worden om video's en series te bekijken in de Tesla auto's. Musk benadrukt dat het bekijken van Youtube en Netflix enkel en alleen mogelijk zal zijn wanneer het voertuig in kwestie stil staat. Tijdens het rijden zal het dus niet mogelijk zijn om je favoriete serie te streamen... althans voorlopig niet. Musk heeft namelijk meteen aangegeven dat ook dit op termijn tot de mogelijkheden zal behoren.

Goedkeuring zelfrijdende functionaliteiten
Dat het in eerste instantie niet mogelijk wordt om al rijdend naar Netflix of Youtube te kijken is volgens Musk het gevolg van het ontbreken van regulering rond de zelfrijdende functionaliteiten waar Tesla's over beschikken. Van zodra dit is gebeurd wil de ondernemer dat het bekijken van series eveneens mogelijk wordt tijdens het rijden. Wanneer dat precies het geval zal zijn is vooralsnog niet bekend.

Opmerkelijk genoeg lijkt dit nieuws eigenlijk vooral interessant voor eigenaars van de voordeligere Tesla modellen. Het zou hierbij dan gaan om het Model 3 en het aankomende Model Y. Waarom? Simpel. Deze uitvoeringen beschikken namelijk over schermen met een grotere breedte. Ondanks het feit dat de modellen S en X technisch gezien betere schermen hebben is het zo dat deze in een verticale positie staan. Dit maakt ze dus in principe minder geschikt voor het bekijken van video's en series.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen