Historisch drama 'Turn' krijgt tweede seizoen

Jamie Bell speelt de hoofdrol in de serie.

Zilko Tarici, 24-06-2014 09:32

AMC heeft vandaag aangekondigd dat de zender een tweede seizoen van het historische drama Turn besteld. Het eerste seizoen, dat bestond uit tien afleveringen, trok een publiek van gemiddeld twee miljoen kijkers per week. Turn keert in het voorjaar van 2015 terug met tien nieuwe afleveringen. AMC zal deze zomer het eerste seizoen nogmaals uitzenden samen met Hell on Wheels, zodat nieuwe kijkers een kans krijgen om de serie te ontdekken.
Turn is een dramaserie die tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog afspeelt en een kijkje biedt achter de schermen van het slagveld, waar een andere oorlog werd uitgevochten door spionnen van beide kanten. Turn is gebaseerd op het boek Washington Spies van Alexander Rose en gaat over Abe Woodhull, een boer die op het door Britten bezette Long Island woont en samen moet werken met een groep jeugdvrienden om de Culper Ring te vormen. Samen riskeerden zij hun leven en hun eer en keerden zich tegen familie en koning om George Washington te helpen om de Onafhankelijkheidsoorlog te winnen van de rebellen.

Turn wordt geproduceerd door Craig Silverstein (Nikita), die ook de functie heeft van showrunner, en Barry Josephson (Bones, Enchanted) van Josephson Entertainment. De hoofdrollen worden gespeeld door Jamie Bell, Seth Numrich, Daniel Henshall, Heather Lind, Kevin R. McNally, Meegan Warner, Burn Gorman, Angus MacFadyen en Samuel Roukin.
Bron: AMC

Lees meer over: turn, jamie bell, hell on wheels, kevin mcnally, angus macfadyen

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in