search
'Supergirl' geeft heel eigen draai aan Leviathan
Series / Nieuws

'Supergirl' geeft heel eigen draai aan Leviathan

Dat ziet er straks echt anders uit dan we gewend zijn.

Het vierde seizoen van Supergirl eindigde enigszins sinister. Maar de boel lag daardoor helemaal open voor de Leviathan-verhaallijn. Die zit er in het vijfde seizoen aan te komen. Maar je hoeft de comics niet te lezen om je daar op voor te bereiden, de serie geeft een heel eigen draai aan het materiaal.

Showrunners Jessica Queller en Robert Rovner vertellen dat Leviathan centraal staat in de comics, maar in Supergirl loopt het iets anders. "We geven er onze hele eigen draai aan," legt Queller uit tijdens een interview met Entertainment Weekly.

Technologie in de serie
"Het past heel erg binnen wat wij [dit seizoen met technologie] doen, dus het was een gelukkig huwelijk om te zien dat we zo'n groot idee konden gebruiken, en dan eigenlijk vooral deze grote, duistere organisatie die we tot onze beschikking stond," aldus Rovner.

Leviathan is een criminele organisatie in de DC Comics, die geleid wordt door Talia al Ghul. De organisatie heeft in de serie vermoedelijk een nieuwe technologie gelanceerd die het ongekende macht over de samenleving geeft. "Dit seizoen draait om de manier waarop technologie invloed op ons heeft en hoe mensen het gebruiken om te ontsnappen aan wat zich in hun levens afspeelt," vertelde Rovner. "We zullen zien hoe de schurken technologie tegen ons gebruiken en hoe onze helden ons terug proberen te halen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen