search
Opmerkelijk: Serie 'Bull' gaat gewoon door ondanks schikking wegens seksuele intimidatie van 9,5 miljoen dollar
Series / Celebrity

Opmerkelijk: Serie 'Bull' gaat gewoon door ondanks schikking wegens seksuele intimidatie van 9,5 miljoen dollar

Het netwerk blijft vertrouwen hebben in hoofdrolspeler 'Michael Weatherly'...

CBS verraste vriend en vijand toen het liet optekenen dat haar serie Bull toch gewoon verder zal worden gezet. Inmiddels heeft het hoofd van de zender, namelijk 'Kelly Kahl' in een interview de beslissing van CBS proberen te verdedigen.

De beslissing om alsnog verder te gaan met de serie Bull was controversieel omdat gastactrice 'Eliza Dushku' niet alleen de hoofdrolspeler, maar ook de producent van de serie 'Michael Weatherly' heeft beschuldigd van seksuele intimidatie. De zender heeft zich daardoor echter duidelijk niet laten afschrikken. In een reactie liet Kahl alvast het volgende optekenen:

"De serie doet het bijzonder goed en is erg populair. We kunnen elke week opnieuw rekenen op ruim 10 miljoen kijkers. Michael geniet een aanzienlijke populariteit bij ons doelpubliek. Ook nadat de beschuldigingen aan zijn adres werden geuit bleven de fans gewoon trouw op post. Wij zijn van mening dat er geen reden is om deze erg goede show nu zomaar uit de lucht te gaan halen". Bovendien gaf het hoofd van de zender ook nog het volgende aan; "Michael is berouwvol en verontschuldigend en hij heeft leiderschapscoaching gevolgd".

9,5 miljoen dollar
Op het eerste zicht mag het dan wel bijzonder zijn dat CBS door gaat met Bull, anderzijds lijkt het er naar uit te zien dat dit dossier eigenlijk is afgesloten. In december van vorig jaar heeft de New York Times immers nog bericht dat CBS een schikking zou hebben getroffen met 'Eliza Dushku' voor een bedrag van een slordige 9,5 miljoen dollar. De schikking zou betrekking hebben gehad tot enkele ongepaste opmerkingen die door Michael Weatherly zijn geuit aan het adres van Dushku tijdens opnames in het jaar 2017. De acteur zou onder meer enkele uitlatingen aan haar adres hebben gedaan die betrekking hielden tot seks en verkrachting.

Pak slaag en triootje
In een reactie heeft Dushku voor de schikking plaatsvond aangegeven dat Weatherly onder meer zou hebben gezegd dat hij haar graag een pak slaag zou willen geven. Ook had de acteur aangegeven wel een triootje met de aantrekkelijke actrice te zien zitten. CBS trok evenwel duidelijk de kaart van Weatherly, want niet veel later werd Dushku uit de reeks geschreven. Volgens de actrice zelf was dit het gevolg van het feit dat ze het had aangedurfd om Weatherly aan te spreken op zijn ongepaste gedrag. Deze laatste heeft ondertussen wel zijn excuses aangeboden en stelde dat alles berust op een groot misverstand.

Het vierde seizoen wordt vanaf 23 september uitgezonden in de Verenigde Staten. In Nederland is de serie Bull te bekijken bij Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen