search

Ons nieuws van vrijdag 2 augustus 2019

Netflix-serie '13 Reasons Why' eindigt na seizoen 4
Series / Nieuws

Netflix-serie '13 Reasons Why' eindigt na seizoen 4

Daarnaast is ook de premièredatum en teaser voor het derde seizoen onthuld.

Netflix heeft bevestigd dat het derde seizoen van tiener-dramaserie 13 Reasons Why op 23 augustus a.s. beschikbaar wordt gesteld om te streamen. Een teaser-trailer voor het nieuwe seizoen kun je daarbij hieronder bekijken.

Acht maanden na te hebben voorkomen dat Tyler een ondenkbare actie onderneemt tijdens Spring Fling, doen Tony, Jessica, Alex, Justin en Zach er alles aan om Tyler weer op de goede weg te helpen. Wanneer er echter ook een football-speler verdwijnt, wordt Clay ondervraagd door de politie en moet de groep zich zien te worstelen door een onderzoek dat allerlei geheimen blootlegt. Nieuwkomer Grace Saif speelt in het nieuwe seizoen het personage Ani, die een belangrijke rol heeft in de centrale verhaallijn.

Lees ook: Netflix verwijdert schokkende zelfmoordscène '13 Reasons Why'

Het vierde en laatste seizoen
Daarnaast heeft Netflix onthuld dat er volgend jaar een vierde seizoen komt, waarmee de serie wordt beëindigd. In die laatste afleveringen gaan we zien hoe de belangrijkste castleden hun middelbare schooltijd afronden. De opnames van deze afleveringen zijn inmiddels begonnen.

Bekijk de serie hier op Netflix.



Lees ook: '13 Reasons Why' gelinkt aan stijging zelfmoord
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kiefer Sutherland reageert op (definitief?) einde 'Designated Survivor'
Series / Nieuws

Kiefer Sutherland reageert op (definitief?) einde 'Designated Survivor'

Het eerste seizoen bij Netflix werd meteen ook het laatste...

Toen Netflix redding bood voor de serie Designated Survivor konden veel mensen hun vreugde niet op. De redding bleek echter van korte duur te zijn. Het derde seizoen en het eerste onder de vleugels van Netflix is immers meteen ook het laatste. Inmiddels heeft ook hoofdrolspeler 'Kiefer Sutherland' gereageerd op het cancellen van de serie.

Van Sutherland is bekend dat hij ten allen tijde zijn professionaliteit weet te behouden. Dat blijkt ook nu weer uit de reactie van de acteur; "Ik wou graag even een moment de tijd nemen om iedereen te bedanken voor hun overweldigende steun voor Designated Survivor. Het derde seizoen was meteen ook het laatste voor de reeks. Jullie waren echt fantastisch. Het was een eer voor mij om in de huid van 'Tom Kirkman' te mogen kruipen. Heel erg bedankt voor jullie steun tijdens de drie seizoenen van deze serie.

Lees ook: Gaat Netflix verder met 'Designated Survivor' of niet?

Overname door Netflix
Ondanks het feit dat twee keer de serie waar je de hoofdrol in speelt op zo'n kort tijd zien cancellen hard moet aankomen blijft Sutherland toch zoals altijd heerlijk cool. Dit is wellicht ook wel een beetje het gevolg van het feit dat hij erg dankbaar is dat Netflix de reeks alsnog een kans heeft willen geven. Als het van ABC had afgehangen was er namelijk zelfs nooit een derde seizoen gekomen. De serie werd dan ook oorspronkelijk uitgebracht onder de vleugels van ABC, maar deze maakte in mei 2018 bekend niet meer verder te willen gaan met het project.

Heb je nog geen kennis gemaakt met president 'Tom Kirkman' en wil je dat alsnog graag doen? Dan is dat nog steeds perfect mogelijk. Alle drie de seizoenen van de reeks zijn immers nog te bekijken op Netflix!

Lees ook: Netflix stopt definitief met 'Designated Survivor': maar waarom?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opmerkelijk: Serie 'Bull' gaat gewoon door ondanks schikking wegens seksuele intimidatie van 9,5 miljoen dollar
Series / Celebrity

Opmerkelijk: Serie 'Bull' gaat gewoon door ondanks schikking wegens seksuele intimidatie van 9,5 miljoen dollar

Het netwerk blijft vertrouwen hebben in hoofdrolspeler 'Michael Weatherly'...

CBS verraste vriend en vijand toen het liet optekenen dat haar serie Bull toch gewoon verder zal worden gezet. Inmiddels heeft het hoofd van de zender, namelijk 'Kelly Kahl' in een interview de beslissing van CBS proberen te verdedigen.

De beslissing om alsnog verder te gaan met de serie Bull was controversieel omdat gastactrice 'Eliza Dushku' niet alleen de hoofdrolspeler, maar ook de producent van de serie 'Michael Weatherly' heeft beschuldigd van seksuele intimidatie. De zender heeft zich daardoor echter duidelijk niet laten afschrikken. In een reactie liet Kahl alvast het volgende optekenen:

"De serie doet het bijzonder goed en is erg populair. We kunnen elke week opnieuw rekenen op ruim 10 miljoen kijkers. Michael geniet een aanzienlijke populariteit bij ons doelpubliek. Ook nadat de beschuldigingen aan zijn adres werden geuit bleven de fans gewoon trouw op post. Wij zijn van mening dat er geen reden is om deze erg goede show nu zomaar uit de lucht te gaan halen". Bovendien gaf het hoofd van de zender ook nog het volgende aan; "Michael is berouwvol en verontschuldigend en hij heeft leiderschapscoaching gevolgd".

9,5 miljoen dollar
Op het eerste zicht mag het dan wel bijzonder zijn dat CBS door gaat met Bull, anderzijds lijkt het er naar uit te zien dat dit dossier eigenlijk is afgesloten. In december van vorig jaar heeft de New York Times immers nog bericht dat CBS een schikking zou hebben getroffen met 'Eliza Dushku' voor een bedrag van een slordige 9,5 miljoen dollar. De schikking zou betrekking hebben gehad tot enkele ongepaste opmerkingen die door Michael Weatherly zijn geuit aan het adres van Dushku tijdens opnames in het jaar 2017. De acteur zou onder meer enkele uitlatingen aan haar adres hebben gedaan die betrekking hielden tot seks en verkrachting.

Pak slaag en triootje
In een reactie heeft Dushku voor de schikking plaatsvond aangegeven dat Weatherly onder meer zou hebben gezegd dat hij haar graag een pak slaag zou willen geven. Ook had de acteur aangegeven wel een triootje met de aantrekkelijke actrice te zien zitten. CBS trok evenwel duidelijk de kaart van Weatherly, want niet veel later werd Dushku uit de reeks geschreven. Volgens de actrice zelf was dit het gevolg van het feit dat ze het had aangedurfd om Weatherly aan te spreken op zijn ongepaste gedrag. Deze laatste heeft ondertussen wel zijn excuses aangeboden en stelde dat alles berust op een groot misverstand.

Het vierde seizoen wordt vanaf 23 september uitgezonden in de Verenigde Staten. In Nederland is de serie Bull te bekijken bij Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
[spoiler] Drogon de Iron Throne bewust in 'Game of Thrones'-finale?
Series / Nieuws

[spoiler] Drogon de Iron Throne bewust in 'Game of Thrones'-finale?

Het antwoord zal sommige fans teleur stellen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het script van de finale van HBO-serie Game of Thrones is online geplaatst, nu deze door de televisiezender is ingediend voor de Emmy's. En het script onthult iets waar lang niet alle fans van de serie echt blij mee zijn.

In de finale verbrandt Drogon, de draak van Daenerys, de Iron Throne. Het was voor fans een mooi moment, dat nu enigszins een andere context krijgt. Want was het nou bewust van de draak, of een ongeluk? Dat laatste blijkt het geval te zijn.

Lees ook: HBO bespreekt fanpetitie om 8e seizoen 'Game of Thrones' opnieuw te maken

Domme pech
Het stukje tekst uit het scenario gaat als volgt:



Kortom: de draak deed niks bewust in dit geval. Hij realiseert zich enkel dat zijn moeder dood is en in de tragiek van het moment spuwt hij vuur. De troon is daarbij een toevallig slachtoffer, als een onschuldige voorbijganger die geraakt wordt. Kortom: de symboliek die mensen in het moment zagen, blijkt nergens op gebaseerd en strookt niet met de 'visie' van de makers.

Lees ook: 'Game of Thrones'-acteurs delen hun favoriete momenten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen King schrijft nieuw einde voor miniserie 'The Stand'
Series / Nieuws

Stephen King schrijft nieuw einde voor miniserie 'The Stand'

Kings boek geldt als een meesterwerk, maar het einde laat volgens puristen te wensen over.

CBS All Access heeft vandaag officieel de cast van miniserie The Stand onthuld. De hoofdrollen in de verfilming van Stephen Kings meesterwerk zullen gespeeld worden door James Marsden, Amber Heard, Odessa Young en Henry Zaga. Het apocalyptische epos zal bestaan uit 10 afleveringen. Daarnaast is onthuld dat horror-icoon King zelf het script van de tiende aflevering zal schrijven en we daarmee een ander einde dan in het boek kunnen verwachten.

Dat laatste nieuwtje zal voor fans het meest interessant zijn. The Stand is een van de meest geliefde boeken uit Kings oeuvre, maar de meeste lezers zijn het erover eens dat het einde beter had gekund. The Stand werd oorspronkelijk uitgegeven in 1978 en geldt nog altijd als zijn langste boek. In het boek lezen we hoe de mensheid omgaat met een snel verspreidende ziekte die 99% van de beschaving uitschakelt. Als gevolg hiervan worden er nieuwe gemeenschappen opgericht die het tegen elkaar moeten opnemen. Centraal hierin staan de vreedzame gemeenschap die geleid wordt door Mother Abigail en de anarchistische bende van de demonische Randall Flagg.

Lees ook: Marilyn Manson in Stephen King-serie 'The Stand'!

Cast en regisseur
Marsden zal de rol spelen van Stu Redman, een Texaan die ontdekt dat hij immuun is voor het heersende virus. Young en Zaga spelen op hun beurt de rollen van Frannie Goldsmith en Nick Andros, een zwangere vrouw en een doofstomme man die zich voegen bij Stu. Heard zal op haar beurt de rol spelen van Nadine Cross, een voormalige lerares die een alliantie aangaat met de monsterlijke Flagg. Josh Boone (The Fault in Our Stars) regisseert en schrijft het script van de serie samen met Ben Cavell. CBS All Access zal The Stand ergens in 2020 uitzenden.

Lees ook: Stephen Kings 'The Stand' krijgt veel geweld
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'How to Lose a Guy in 10 Days' uit 2003 wordt een serie: zou Matthew McConaughey terugkeren?
Series / Nieuws

'How to Lose a Guy in 10 Days' uit 2003 wordt een serie: zou Matthew McConaughey terugkeren?

De reeks zal verschijnen op het nieuwe streamingplatform 'Quibi'...

Quibi, een nieuw streamingplatform heeft bekend gemaakt dat het een serie zal maken van de romcomklassieker How to Lose a Guy in 10 Days. Het is de komiek 'Guy Branum' die de opdracht heeft gekregen om de film te herschrijven tot een serie.

How to Lose a Guy in 10 Days verscheen in 2003 en groeide in geen tijd uit tot een absolute klassieker. Dit niet in het minst door het prachtige acteerwerk van 'Kate Hudson' en 'Matthew McConaughey'. Beiden vertegenwoordigden de hoofdrollen in de reeks en kropen daarvoor in de huid van respectievelijk een schrijfster en een reclameman. De reclameman ging een weddenschap aan waarmee hij moest bewijzen dat hij er in kon slagen om een aangeduide vrouw binnen de 10 dagen op hem verliefd te laten worden. De schrijfster van het magazine moest dan weer op haar beurt binnen hetzelfde tijdsbestek van een man af zien te komen. Dit voor een speciale verhaallijn waar ze aan werkte.

Lees ook: Nieuwe romcom 'Modern Love' in de maak met Anne Hathaway en Tina Fey

Vergelijkbare verhaallijn
De nieuwe serie die voor Quibi zal worden geproduceerd zal min of meer dezelfde verhaallijn volgen. Ook in de serie zullen twee personages moeten aantonen dat ze monogaam kunnen zijn. Quibi is een nieuw streamingplatform van de filmproducent 'Jeffrey Katzenberg'. Het platform zal naar alle verwachting in april volgend jaar worden gelanceerd. Of de serie How to Lose a Guy in 10 Days meteen van bij de lancering van het platform te zien zal zijn is twijfelachtig. Een exacte releasedatum is vooralsnog evenwel nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste veelbelovende trailer animatieserie 'Undone': deels gemaakt in hartje Amsterdam!
Series / Nieuws

Eerste veelbelovende trailer animatieserie 'Undone': deels gemaakt in hartje Amsterdam!

De animatieserie beschikt over een echte sterrencast. De cast bestaat dan ook onder meer uit 'Rosa Salazar', 'Bob Odenkirk' en 'Angelique Cabral'.

Amazon heeft de eerste officiële trailer de wereld ingestuurd van de aankomende Amazon Prime animatieserie Undone. De animatieserie beschikt niet alleen over een absolute sterrencast, daarnaast is het ook nog eens een project met een sterk Nederlands tintje!

Laat ons in eerste instantie even een blik werpen op de cast die betrokken is bij de animatieserie. Het gaat hierbij allereerst om 'Rosa Salazar' (Alita: Battle Angel), 'Bob Odenkirk' (Breaking Bad) en Angelique Cabral. Andere namen die wellicht een belletje doen rinkelen zijn 'Constance Marie', 'Siddarth Dhananjay' evenals 'Daveed Diggs'.

Alsof bovenstaande nog niet voldoende reden is om Undone een kans te geven is er dus ook een sterke, Nederlandse connectie. Zo komt het project van de hand van de Nederlandse regisseur 'Hisko Hulsing'. Dit is lang niet de enige Nederlandse link. De animaties zijn namelijk geproduceerd door 'Submarine Animatie'. Ze zijn dan ook gedeeltelijk tot stand gekomen in de animatiestudio in het hartje van Amsterdam en in de studio's in Austin en Los Angeles.

Bijzondere visioenen
'Alma Winograd-Diaz' leeft van dag tot dag. Ze doet dit tot op het ogenblik dat ze een zwaar ongeval krijgt. Dit ongeval heeft als gevolg dat ze visioenen krijgt over haar overleden vader 'Jacob'. Deze visioenen hebben nog een bijzondere bijwerking. Ze zorgen er namelijk voor dat Alma niet alleen door de ruimte, maar ook door de tijd kan reizen. Op deze manier krijgt ze de kans om het vroegtijdige overleden van haar vader te voorkomen. De zoektocht van Alma heeft echter zware gevolgen. Zo drijft het haar mentale welzijn tot het uiterste. Het is dan ook logisch dat haar omgeving zich aardig zorgen begint te maken.

Is jouw interesse in deze aankomende, Nederlands getinte animatieserie inmiddels ook wel gewekt? Je kan ze vanaf 13 september bekijken op Amazon Prime! In afwachting van de lancering van de serie kan je alvast even de eerste, officiële trailer bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Sci-fi serie 'Ad Vitam' is vanaf vandaag te zien op Netflix!
Series / Nieuws

Nieuwe Sci-fi serie 'Ad Vitam' is vanaf vandaag te zien op Netflix!

De mini-serie bestaat uit 6 afleveringen...

Update 02-08-2019: Helaas is deze serie toch nog niet te bekijken op Netflix.

Op het Toronto International Film Festival van 2018 was het één van de meest in het oog springende mini-series. We hebben het dan uiteraard over het nieuwe drama Ad Vitam. Het was toen nog even wachten vooraleer de reeks te zien zou zijn. Het wachten is nu echter over. Vanaf vandaag is ze namelijk te bekijken op Netflix!

Ad Vitam vertelt het verhaal van een politieagent genaamd 'Darius' en een rebelse vrouw genaamd 'Christa' die samen een verdachte zelfmoord gaan onderzoeken. Het gaat hierbij eigenlijk niet om één, maar wel om zeven zelfmoorden gepleegd door tieners. Al snel wordt duidelijk dat er heel wat vreemde beloftes zijn gemaakt aan de tieners. Zo zouden ze de eeuwige jeugd krijgen en dus onsterfelijk worden. Wie heeft er de tieners in de val gelokt en waarom? Was het een sekte of is er sprake van een (politiek) complot?

Lees ook: Nieuw op Netflix de Sci-Fi serie 'Another Life'

6 afleveringen
Ad Vitam is een mini-serie die bestaat uit zes afleveringen. De reeks komt van de hand van 'Thomas Cailley' en 'Manuel Schapira'. Enkele namen die een belletje kunnen doen rinkelen uit de cast zijn 'Yvan Attal', 'Garance Marillier' evenals 'Niels Schneider' en 'Anne Azoulay'. De reeks werd reeds vanaf 8 november vorig jaar uitgezonden op de Franse televisie. Het was dus nog even wachten vooraleer ze op een streamingdienst verscheen.

Op moment van schrijven heeft de serie op Rotten Tomatoes nog geen score ontvangen. Op IMDB heeft ze een score gekregen van 6,6/10. Wil je graag zelf kunnen oordelen? Dan kan dat dus vanaf vandaag door de serie te streamen op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen langlopende hitserie 'Supernatural' krijgt 'bevredigend' einde
Series / Nieuws

Laatste seizoen langlopende hitserie 'Supernatural' krijgt 'bevredigend' einde

Het vijftiende seizoen is de laatste in de reeks!

De hoofdrolspelers van Supernatural beloven ons dat het laatste seizoen niet tegen gaat vallen. De verwachtingen zijn hooggespannen, want de serie draait al sinds 2005 en toont doorlopend het verhaal van de monsterjagende broers Sam en Dean Winchester.

Maar met het vijftiende seizoen komt de boel dan eindelijk tot een einde. Acteurs Jared Padalecki en Jensen Ackles begrijpen allebei hoe belangrijk het is voor fans dat de serie op een hoogtepunt eindigt. Voor hen was lange tijd de enige manier waarop de serie kon eindigen met de dood van hun personages.

Lees ook: Jensen Ackles en Jared Padalecki over het einde van 'Supernatural'

Belangrijk einde
Tijdens een interview met TV Line vertelden de acteurs niet of dat is wat er gebeuren gaat, maar wel dat de finale niet teleur zal stellen. "Ik denk dat het mijn manier van zeggen was dat ik wil dat Sean en Dean een soort vrede vinden. Of dat nou levend of dood is, of dat ze nou bezeten zijn door Amara, of wat dan ook. Ze moeten meer vrede vinden dan hoe het was toen het seizoen startte," aldus Padalecki.

Waar Ackles nog aan toevoegde: "Ik worstelde een week of zo met het einde en realiseerde me toen dat ik teveel verbinding ermee voel. Ik ben er te emotioneel over, te gehecht aan dit personage. Om te zien dat het definitief eindigt, is moeilijk te slikken." Maar ook volgens Ackles is het einde goed!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Wars-serie 'The Mandalorian' krijgt zeer bijzondere personages
Series / Nieuws

Star Wars-serie 'The Mandalorian' krijgt zeer bijzondere personages

Vooral personages die zwart noch wit zijn.

The Mandalorian wordt een interessante serie. Het zal de eerste live-action serie zijn in de Star Wars-franchise. Fans kregen tijdens de Star Wars Celebration al een eerste blik op de show, maar daarbij hoorden we niets over het personage van Giancarlo Esposito. Nu echter voor het eerst wel.

Esposito sprak met de site Slash Film en vertelde over zijn personage. "Op een zekere manier zou je hem een personage uit de onderwereld kunnen noemen. Je zou hem ook een redder kunnen noemen. Iemand die wat orde terug kan brengen naar de wereld, nadat alles in elkaar gestort is."

Lees ook: Advies van George Lucas: maak 'The Mandalorian' voor kinderen!?

Uithoeken van het sterrenstelsel
De Star Wars-serie verkent uithoeken van het sterrenstelsel. We zien hoe een Mandalorian, een premiejager, zich een weg door het universum moet vinden, vlak na de val van het Keizerrijk. Daardoor is alles in elkaar gestort en verkeert er chaos in het sterrenstelsel.

De serie is in de loop van november te zien op Disney Plus, als de streamingdienst gelanceerd wordt.

Lees ook: Star Wars-serie 'The Mandalorian' heeft een monsterbudget
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén scène in superhelden-serie 'The Boys' ging écht te ver!
Series / Nieuws

Eén scène in superhelden-serie 'The Boys' ging écht te ver!

Amazon vond een bepaalde scène niet kunnen.

The Boys van Amazon is een serie die behoorlijk vol keihard geweld zit. Maar sommige dingen gaan zelfs voor deze serie te ver. Een van de bedenkers, Eric Kripke vertelt waar het mis dreigde te gaan.

Amazon-serie The Boys draait om een wereld waarin superhelden gecorrumpeerd zijn geraakt door macht en roem. De serie volgt The Seven, de machtigste en meest corrupte groep van superhelden en een groepje burgerwachten die besloten heeft hen neer te halen. Dat gaat gepaard met grof geweld.

Lees ook: Nieuwe en unieke serie 'The Boys' verklaart de oorlog aan alle superhelden!

Iets te ver
Tijdens een AMA op Reddit vertelde Kripke dat Amazon een bepaalde scène te ver vond gaan. "Er was één scène waarvan Amazon zei dat die te ver ging. Ik weet niet waarom, maar goed. Homelander, nadat Stillwell hem heeft uitgekleed, staat op een van de adelaars van het Chrysler-gebouw. Hij trekt zijn broek omlaag en begint zich af te rukken. Hij komt klaar en mompelt dat hij alles kan doen wat hij wil en komt klaar over New York City. We hebben het opgenomen. En mijn god, Anthony [Starr, de acteur die Homelander speelt] was geweldig. Amazon vond het echter niet nodig. Ik vond dat het wat vertelde over wat er in hem om ging. Maar om duidelijk te maken: ze zijn geweldig geweest en er is maar één gevecht dat ik verloren heb."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.