search
Serie 'Batwoman' heeft de eerste lesbische superheld en moet daarmee de LGBTQ-gemeenschap op de kaart zetten

Serie 'Batwoman' heeft de eerste lesbische superheld en moet daarmee de LGBTQ-gemeenschap op de kaart zetten

Australische actrice Ruby Rose is de eerste LGBTQ-superheld in 'Batwoman'.

Emma Nota
Australische actrice Ruby Rose (Orange Is The New Black) hoopt dat haar rol in de nieuwe serie Batwoman kijkers laat weten dat ze niet alleen zijn. Batwoman is de eerste tv-serie met in de hoofdrol een LGBTQ-superheld.

De actrice, die onder andere bekend is van Orange Is The New Black, en eerder al Batwoman speelde in The Flash en Arrow, is op haar twaalfde als lesbienne uitgekomen. Ruby Rose gelooft dat "de maatschappij een lange weg heeft afgelegd in het accepteren van verschillende groepen", en is erg gelukkig dat er meer diversiteit op TV te zien is.

Tegelijkertijd vertelde Rose in een interview dat sociale media "angstaanjagend" kan zijn. Ze wil dat jonge mensen zich kunnen identificeren met de personages die ze zien op TV bij Batwoman.

Lees ook: Gave intro voor 'Batwoman' met Ruby Rose!

Nieuwe actieheldin
In Batwoman staat Kate Kane centraal. "In een stad die wanhopig op zoek is naar een redder, moet Kate eerst haar eigen demonen overwinnen voordat ze Gothams 'symbool van de hoop' kan worden," aldus het netwerk 'The CW'.

Naast Ruby Rose zijn er een hoop andere bekende gezichten te zien in de serie. Zo speelt Dougray Scott (Desperate Housewives) de rol van vader Jacob Kane. Rachel Skarsten (Reign) speelt slechterik Alice. Meagan Tandy (Teen wolf) vertolkt de rol van Sophie Moore en Nicole Kang (You) is te zien als Kates stiefzus Mary Hamilton.

Bekijk hieronder de trailer van Batwoman!

Aanbevolen artikelen