'Game of Thrones' nu echt voorbij: Carice van Houten als prostituee in nieuwe serie

Carice van Houten als prostituee in nieuwe serie

Het Game of Thrones tijdperk is daarmee definitief afgesloten voor Van Houten...

Geoffrey Ketels, 5 augustus 2019 om 13:52

BNNVARA heeft bekend gemaakt dat 'Carice van Houten' en 'Halina Reijn' voor het eerst samen te zien zullen zijn in een Nederlandse televisieserie. De actrices hebben namelijk de hoofdrollen te pakken in de internationale productie Red Light. De coproductie is er gekomen op initiatief van de beide dames zelf.
De nieuwe serie zal gaan over drie vrouwen welke zichzelf verliezen in een wereld van niet alleen prostitutie, maar ook mensenhandel. Niet alleen de twee Nederlandse actrices zijn er met naam en faam. Dit geldt ook voor de Belgische inbreng in de reeks in de persoon van 'Maaike Neuville'. Ondanks het feit dat de drie actrices nog niet eerder in een Nederlandse serie te zien waren zijn ze absoluut geen onbekenden voor elkaar. Ze waren in het verleden dan ook wel al eens samen te zien in de film Ik omhels je met 1000 armen. Het betreft hier een film die verscheen in het jaar 2006 en welke de verfilming was van het gelijknamige boek van schrijver 'Ronald Giphart'.

Opnames deze week van start
Tot slot werd nog aangegeven dat de opnames van Red Light deze week reeds van start zullen gaan. Als alles volgens plan verloopt zou ze ergens in de loop van het komende jaar moeten verschijnen op NPO1. Wanneer dat precies het geval zal zijn is voorlopig nog niet bekend.

Lees meer over: Carice van Houten, serie, Halina Reijn, Red Light

Populair nieuws