Parallelle dimensie in seizoen 1 'Counterpart' (Dvd)

Met niemand minder dan J. K. Simmons.

Bram de Groot, 19-08-2019 08:13

Gemaakt door: Justin Marks | Cast: J. K. Simmons (Howard Silk), Olivia Williams (Emily Burton-Silk), Harry Lloyd (Peter Quayle), Nazanin Boniadi (Clare, Sara Serraiocco) (Nadia Fierro/Baldwin), e.a. | Uitzending serie: 2017 - 2019 | Tv-zenders: Starz
De Amerikaanse zender Starz, onderdeel van de entertainmentreus Lionsgate, lanceerde in 2017 de sciencefictionserie Counterpart. De hoofdrol werd toebedeeld aan niemand minder dan Oscarwinnaar J. K. Simmons (Whiplash, 2014). Ook Olivia Williams is te zien! De serie, waarin een geheime parallelle dimensie centraal staat, was gelijk al geen kijkcijferkanon, maar de tien afleveringen werden wel erg sterk ontvangen door de critici.

Onlangs verscheen via Sony Pictures Home Entertainment het eerste seizoen op Dvd. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.In het eerste seizoen is Howard Silk slechts een radartje in de bureaucratische machine van een spionagebureau van de Verenigde Naties. Wanneer Howard erachter komt dat zijn organisatie een oversteek naar een parallelle dimensie geheim houdt, wordt hij in een duistere wereld vol intriges, gevaar en bedrog geworpen. De enige die hij kan vertrouwen is zijn nagenoeg identieke tegenhanger uit deze parallelle wereld. De serie onderzoekt thema's als identiteit, lotsbestemming en verloren liefdes, en stelt de vraag: 'Wat als ons leven anders hadden kunnen zijn?'Uitgave: Counterpart - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x gem. 58 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dobly Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609641134 | Release: augustus 2019 | Met dank aan: Sony Pictures Entertainment Benelux BV

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van Counterpart zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staan de titels en Nederlandse (en Franse) synopsissen per disc aangegeven. Prima uitgave!

Beeld en geluid
De tien afleveringen staan verspreid over drie Dvd-9 schijven en dat betekent dat de kwaliteit niet teveel hoeft te lijden onder de compressie van het beeld en geluid. De standard definition beeldweergave is doorgaans van een zeer degelijke kwaliteit. Er zijn geen storende zaken waarneembaar (zoals blokvorming of onnodige ruis) waardoor de serie prettig wegkijkt. De donkere scènes lijken iets teveel details weg te trekken in het zwart, maar de scherpte en kleuren zijn doorlopend bovengemiddeld. En dit is dan ook zeker belangrijker.

De geluidstrack is zoals gewoonlijk bij een DVD-uitgave van een serie Dolby Digital 5.1 en die zorgt ervoor dat de dialoog prima te verstaan is. De muziek en geluidseffecten zijn wat basic, maar maken de track voldoende levendig. Nette uitgave van Sony Pictures op dit vlak.

Bonusmateriaal
Sony Pictures heeft het bij een kale uitgave gelaten. Op de drie discs staan geen extra's met betrekking tot de serie. Alleen voor de taal- en afleveringselectie is er een menu. En dit is uiteraard wel een beetje jammer voor deze toch zeer aardige serie met een heel aardig gegeven.

Seizoen 2 ook verschenen!
Het tweede seizoen werd eind 2018 en begin 2019 uitgezonden. Ondanks dat ook dit seizoen sterk werd ontvangen, daalden de kijkcijfers teveel. Hieronder zag Starz zich genoodzaakt de serie eerder dit jaar te cancelen. Ook andere zenders zagen geen leven in de sci-fi serie.

Hieronder de trailer voor seizoen 2 die ongetwijfeld later dit jaar in Nederland op schijf verschijnt.


Lees meer over: Counterpart, JK Simmons, Olivia Williams, Starz

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie