search

Ons nieuws van maandag 19 augustus 2019

George R.R. Martin: Einde 'Game of Thrones' heeft geen invloed op het vervolg
Series / Nieuws

George R.R. Martin: Einde 'Game of Thrones' heeft geen invloed op het vervolg

George R.R. Martin stelt fans gerust!

Nog altijd werkt George R.R. Martin aan een vervolg van zijn Game of Thrones-boekenreeks. In 2011 verscheen met 'A Dance with Dragons' het laatste deel en de schrijver kondigde al de boeken A Dance with Dragons, The Winds of Winter en A Dream of Spring aan. Nu heeft Martin de fans mogelijk enigszins gerustgesteld.

In gesprek met The Guardian / The Observer heeft Martin aangegeven dat de wisselend ontvangen finale van de tv-serie Game of Thrones geen invloed hebben op zijn boeken. Hij gaf aan dat de tv-serie hem heeft afgeremd bij het schrijven van de boeken en dat "je niet iedereen tevreden kunt stellen, waardoor je jezelf tevreden moet stellen."

Lees ook: Nathalie Emmanuel over laatste seizoen 'Game of Thrones': "Natuurlijk mag je het niks vinden"

Druk op zijn schouders
De boeken van Martin zijn altijd populair geweest, maar door de serie is die populariteit alleen maar toegenomen. Hij noemde de druk die daarbij gepaard gaat "verschrikkelijk". Martin: "Mijn god, ik moet het boek afmaken. Ik heb maar vier pagina's geschreven terwijl ik er 40 had moeten schrijven."

Martin werkt ook mee aan de spin-off prequelserie waarvan waarschijnlijk volgend jaar of 2021 de pilot moet verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice 'Sarah Chalke' gecast voor nieuwe Netflix-serie 'Firefly Lane'
Series / Nieuws

Actrice 'Sarah Chalke' gecast voor nieuwe Netflix-serie 'Firefly Lane'

Daarmee zijn de twee hoofdrolspeelsters bekend...

De cast van de aanstaande Netflix-serie Firefly Lane krijgt langzaam maar zeker vorm. Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat 'Sarah Chalke', bekend van onder meer Scrubs en Roseanne is gecast als één van de hoofdrolspeelsters in de reeks.

Dat de cast van Firefly Lane er ééntje wordt om duimen en vingers van af te likken lijkt nu al als een paal boven water te staan. In eerste instantie werd al duidelijk gemaakt dat de populaire actrice 'Katherine Heigl' één van de hoofdrollen zou bekleden. Met Chalke is nu ook de tweede naam bekend. Firefly Lane vertelt het verhaal van de vriendschap tussen twee dames over een periode van 30 jaar. Het nieuwe Netflix-drama zal in totaal bestaan uit 10 afleveringen.

Ben Lawson
Met Heigl en Chalke is bekend welke twee actrices de hoofdrollen op zich zullen nemen. Er is echter meer. Eerder werd immers ook al bekend gemaakt dat ook 'Ben Lawson' in de serie te zien zal zijn. Lawson speelt het personage van 'Ryan', de ex-man van Kate. Firefly Lane is verder een project welke van de hand komt van 'Maggie Friedman'. Zij zal eveneens dienst doen als showrunner. Stephanie Germain, Lee Rose evenals Heigl zijn daarnaast aangesteld als executive producers samen met Friedman.

Wanneer Firefly Lane precies te zien zal zijn op Netflix is vooralsnog nog niet bekend gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peaky Blinders'-bedenker maakt actie-serie 'SAS: Rogue Heroes'
Series / Nieuws

'Peaky Blinders'-bedenker maakt actie-serie 'SAS: Rogue Heroes'

Een nieuwe serie over de oorsprong van de Britse speciale eenheid.

Steven Knight, bedenker van Peaky Blinders, heeft aangekondigde Ben Macintyre's boek SAS: Rogue Heroes te gaan verfilmen als een BBC-serie. In de dramaserie gaan we zien hoe de Britse speciale eenheid SAS werd gevormd. De serie is een productie van Kudos en zal wereldwijd aan de man worden gebracht door Endemol Shine Intl.

De SAS werd ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in de woestijnen van Noord-Afrika opgezet om een nieuwe vorm van oorlog te voeren. De BBC wil de focus leggen op een groep officieren die in de meest duistere dagen van de Tweede Wereldoorlog de SAS opzetten om de Duitsers te bestrijden. Auteur Macintyre kreeg voor zijn boek toegang tot de zeer uitgebreide archieven van de SAS.

Een miniserie voor BBC
SAS: Rogue Heroes is in eerste instantie een zesdelige miniserie. BBC gaf onlangs het groene licht voor de grootschalige productie. Uitvoerend producenten zijn Martin Haines en Emma Kingsman-Lloyd voor Kudos en Tommy Bulfin voor BBC One, de zender die de serie zal uitzenden. Naar verwachting zullen de eerste castleden snel worden aangekondigd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' krijgt verrassende nieuwe personages
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' krijgt verrassende nieuwe personages

Er staat heel wat vernieuwing aan te komen voor de AMC-serie.

Er komen heel wat nieuwe personages naar Fear the Walking Dead. Dat belooft showrunner Andrew Chambliss in een interview over de toekomst van de serie waar hij de leiding over heeft. Het is de bedoeling dat er heel wat leuke en verrassende nieuwe personages naar de serie komen.

"We zullen zien hoe onze hoofdpersonen moeten omgaan met dingen die ze niet eerder hebben meegemaakt. Tegelijk gaan we er wat plezier mee beleven," vertelde Chambliss aan TV Insider. "Er komen wat leuke nieuwe personages naar de serie en ook wat verrassende personages. We gaan de wereld waarin Morgan en de rest van de personages werken wat uitbreiden."

Lees ook: Zesde seizoen voor 'Fear the Walking Dead'!

Grote ruzie
Er staat in elk geval een grote ruzie in de serie aan te komen. De groep staat namelijk lijnrecht tegenover Logan en zijn zwaarbewapende bende. Zij jagen op onze helden en zoeken naar de olievelden. Daarnaast is er een mysterieuzer groep cowboys die iets zullen doen met onze helden.

Vanaf 25 augustus is de serie weer te zien.

Lees ook: Nooit zomaar crossovers 'Fear' en 'The Walking Dead'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch onzekerheid over terugkeer Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi
Series / Nieuws

Toch onzekerheid over terugkeer Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi

We hebben iets te vroeg gejuicht.

Kortgeleden werd aangekondigd dat Ewan McGregor terug zou keren als Obi-Wan Kenobi. Maar nu blijkt dat dit nog niet helemaal zeker is. Er wordt namelijk onderhandeld over de terugkeer van de acteur, waarmee het dus nog niet helemaal definitief is.

Dat blijkt uit het bericht van Deadline, dat nu schrijft dat McGregor "in onderhandelingen" is om weer in de huid van de populaire Jedi te kruipen. De kans dat het goed komt is groot, eerder liet de acteur immers al weten graag weer als Obi-Wan te zien te zijn. Kortom: zorgen maken we ons hier niet over.

Disney Plus-serie
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Obi-Wan een solofilm zou krijgen rond zijn tijd op woestijnplaneet Tatooine. Die film werd na het floppen van Solo: A Star Wars Story geannuleerd, waarop men besloot de film om te vormen tot een serie voor Disney Plus. Die serie werd aangekondigd door Deadline en zal vermoedelijk ook bevestigd worden tijdens de D23 Expo volgende week.

Lees ook: 'Star Wars'-serie met Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Parallelle dimensie in seizoen 1 'Counterpart' (Dvd)
Series / Blu-ray Review

Parallelle dimensie in seizoen 1 'Counterpart' (Dvd)

Met niemand minder dan J. K. Simmons.

Gemaakt door: Justin Marks | Cast: J. K. Simmons (Howard Silk), Olivia Williams (Emily Burton-Silk), Harry Lloyd (Peter Quayle), Nazanin Boniadi (Clare, Sara Serraiocco) (Nadia Fierro/Baldwin), e.a. | Uitzending serie: 2017 - 2019 | Tv-zenders: Starz

De Amerikaanse zender Starz, onderdeel van de entertainmentreus Lionsgate, lanceerde in 2017 de sciencefictionserie Counterpart. De hoofdrol werd toebedeeld aan niemand minder dan Oscarwinnaar J. K. Simmons (Whiplash, 2014). Ook Olivia Williams is te zien! De serie, waarin een geheime parallelle dimensie centraal staat, was gelijk al geen kijkcijferkanon, maar de tien afleveringen werden wel erg sterk ontvangen door de critici.

Onlangs verscheen via Sony Pictures Home Entertainment het eerste seizoen op Dvd. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.



In het eerste seizoen is Howard Silk slechts een radartje in de bureaucratische machine van een spionagebureau van de Verenigde Naties. Wanneer Howard erachter komt dat zijn organisatie een oversteek naar een parallelle dimensie geheim houdt, wordt hij in een duistere wereld vol intriges, gevaar en bedrog geworpen. De enige die hij kan vertrouwen is zijn nagenoeg identieke tegenhanger uit deze parallelle wereld. De serie onderzoekt thema's als identiteit, lotsbestemming en verloren liefdes, en stelt de vraag: 'Wat als ons leven anders hadden kunnen zijn?'



Uitgave: Counterpart - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x gem. 58 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dobly Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609641134 | Release: augustus 2019 | Met dank aan: Sony Pictures Entertainment Benelux BV

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van Counterpart zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staan de titels en Nederlandse (en Franse) synopsissen per disc aangegeven. Prima uitgave!

Beeld en geluid
De tien afleveringen staan verspreid over drie Dvd-9 schijven en dat betekent dat de kwaliteit niet teveel hoeft te lijden onder de compressie van het beeld en geluid. De standard definition beeldweergave is doorgaans van een zeer degelijke kwaliteit. Er zijn geen storende zaken waarneembaar (zoals blokvorming of onnodige ruis) waardoor de serie prettig wegkijkt. De donkere scènes lijken iets teveel details weg te trekken in het zwart, maar de scherpte en kleuren zijn doorlopend bovengemiddeld. En dit is dan ook zeker belangrijker.

De geluidstrack is zoals gewoonlijk bij een DVD-uitgave van een serie Dolby Digital 5.1 en die zorgt ervoor dat de dialoog prima te verstaan is. De muziek en geluidseffecten zijn wat basic, maar maken de track voldoende levendig. Nette uitgave van Sony Pictures op dit vlak.

Bonusmateriaal
Sony Pictures heeft het bij een kale uitgave gelaten. Op de drie discs staan geen extra's met betrekking tot de serie. Alleen voor de taal- en afleveringselectie is er een menu. En dit is uiteraard wel een beetje jammer voor deze toch zeer aardige serie met een heel aardig gegeven.

Seizoen 2 ook verschenen!
Het tweede seizoen werd eind 2018 en begin 2019 uitgezonden. Ondanks dat ook dit seizoen sterk werd ontvangen, daalden de kijkcijfers teveel. Hieronder zag Starz zich genoodzaakt de serie eerder dit jaar te cancelen. Ook andere zenders zagen geen leven in de sci-fi serie.

Hieronder de trailer voor seizoen 2 die ongetwijfeld later dit jaar in Nederland op schijf verschijnt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shadowhunters' ster is nieuwe brandweerman in achtste seizoen 'Chicago Fire'!
Series / Nieuws

'Shadowhunters' ster is nieuwe brandweerman in achtste seizoen 'Chicago Fire'!

Alberto Rosende vervoegt de cast van het populaire NBC drama...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het achtste seizoen van het populaire NBC drama Chicago Fire staat alweer voor de deur. In de aanloop naar het nieuwe seizoen heeft NBC een nieuwe series regular bekend gemaakt. Dit is overigens geen onbekende. De nieuwe brandweerman van dienst is namelijk 'Alberto Rosende'. Hij was eerder reeds te zien in de serie Shadowhunters.

Volgens de bekendmaking welke door NBC de wereld werd ingestuurd zal de nieuwe brandweerman genaamd 'Blake Gallo' meteen een goede indruk weten te maken. Dit niet in het minst op Casey, Severide en Herrmann. Zij zullen de jonge brandweerman onder hun vleugels nemen nadat deze duidelijk heeft gemaakt volop te willen gaan voor diens nieuwe job.

Lees ook: Terugkeer van Brett in 'Chicago Fire' seizoen 8 zeer onzeker

Shadowhunters
Zoals reeds aangegeven zal 'Alberto Rosende' voor velen geen onbekende naam zijn. De acteur was dan ook eerder reeds te zien in de populaire serie Shadowhunters van Freeform. Rosende nam in die reeks de rol op zich van 'Simon Lewis'. Chicago Fire is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste drama's van NBC. De verwachtingen voor het achtste seizoen zijn dan ook hooggespannen. Zal ze deze verwachtingen ook weten in te lossen? We komen het weldra te weten wanneer het achtste seizoen in première gaat!

Tot slot raakte eerder ook reeds bekend dat er een nieuwe paramedicus zal worden geïntroduceerd in het achtste deel van Chicago Fire. Dit doet het vermoeden alleen maar toenemen dat we mogelijk afscheid zullen moeten nemen van het populaire personage van 'Brett'. Toch is daar tot dusver nog geen zekerheid over. Eén ding staat in ieder geval vast, het achtste seizoen van Chicago Fire heeft zeker en vast weer heel wat moois voor de fans in petto!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.