search
Waar was de Enterprise tijdens de Klingon-oorlog?
Series / Nieuws

Waar was de Enterprise tijdens de Klingon-oorlog?

Het is een vraag die nu pas beantwoord is.

Het tweede seizoen van Star Trek: Discovery bracht de crew van de USS Enterprise naar de serie. Maar het ruimteschip ontbrak in de eerste reeks. Dat was toch opmerkelijk, want het bleek het sterkste schip van de hele Federation te zijn. Waar was de Enterprise?

Het boek Star Trek Discovery: The Enterprise War onthult waar het schip zich tijdens het eerste seizoen bevond. Fans wisten tot nu toe enkel dat het schip zich bevond op een missie in de verste uithoeken van het universum. Starfleet besloot het schip niet terug te halen aan het begin van de oorlog met de Klingons, iets waar Pike niet blij mee was.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' eind 2020 pas verder?

Waar was de Enterprise?
Nu weten we waar het schip was: in de Pergamum Nebula. Die stond bekend om zijn grote straling en om hoe moeilijk het was om je weg er doorheen te vinden. De straling maakt communicatie in de subruimte ook moeilijk. Om die reden leerde men op de Enterprise pas laat over de oorlog. Pike kreeg ook de missie om daar te blijven, en ervoor te zorgen dat er mensen waren om het voorbestaan te verzekeren, mocht de oorlog verloren worden.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' blijft in de verre toekomst

Interessant detail is ook dat Spock in de nevel doordraaide. Daarom was hij in het begin van het tweede seizoen nergens te bespeuren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen